Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolinaaa18asas

Masturbacja u kobiet- moze byc przyczyna problemow podczas sexu?

Polecane posty

Gość Karolinaaa18asas

Mam pytanie, masturbuje się juz koło 2 lat... robie to przez pocieranie palcem pochwy, ale nigdy nie wkładałam palców bo jakoś to jest dla mnie mniej przyjemne, wole pasowac ją to sprawia mi przyjemność, a wkładanie palców nie.. boje się że jak zaczne uprawiac sex to mi nie bd sprawiał przyjemności... dopiero odczuje przyjemnośc jak bd dotykac pochwy w ten sposób jaki lubie.. :(:( może jak przestane masturbowac się to to minie? pomocy.

Gość to jak pocierasz pochwe
skor nawet nie wkladasz palcow ????? hmmm ciekawi mnie

Gość to jak pocierasz pochwe
skorO nawet nie wkladasz palcow ????? hmmm ciekawi mnie

Gość Skąd te zabobony
Wszyscy się masturbują i nie mają problemów, a Ty jedna będziesz je mieć? Pewnie za dużo słuchasz RM i głupoty wypisujesz. Masturbacja i seks z drugą osobą to zupełnie rózne doznania. I chociaż efekt końcowy jest ten sam (orgazm), to masturbacja nigdy nie zastąpi seksu i dlatego nie jest dla niego konkurencją. Tak więc masturbacja nie szkodzi seksowi. No chyba że w Ciemnogrodzie...

Gość damianek234
chyba nawet pomaga w poznawaniu swojego ciała

Gość dlaczegoż ach dlaczego
"Wszyscy się masturbują i nie mają problemów..." nie wszyscy - to po pierwsze, może nie piszą o tym by nie szydzono z nich, ale to nie znaczy, że problem nie istnieje a po drugie, nawyk w tym przypadku może być szkodliwy, może przeszkadzać w osiąganiu orgazmu pochwowego

a co za problem w tym ze kobieta ma orgazm podczas stymulacji łechtaczki a nie pochwy ? Nie jest ważne w jaki sposób dochodzi do orgazmu ale że ma orgazm. Jakie nudne życie seksualne było by dla facetów żeby wszystkie dochodziły do orgazmu stymulacją pochwy. Niestety część naszego społeczeństwa jest przekonana o szkodliwości praktyk stymulacji innych jak ruchanie służce do prokreacji Jeszcze jedno skoro 99% facetów się masturbuje to co za problem widzicie w tym gdy kobieta będzie to robiła razem z nim a jaka wygoda w antykoncepcji

żeby być dobrym doradca, trzeba mieć przynajmniej minimum wiedzy w temacie Co to jest kobiecy orgazm ale skoro preferujesz metodę "lepiej każdy sobie sam", to... :D

Gość wrzuć na luz_
może być szkodliwa w przypadku gdy utrwali się jakiś nawyk i nie będziesz mogła dojść do orgazmu w inny, bardziej tradycyjny sposób

nie krytykuj nikogo gdy nie masz wiedzy w temacie ,bo to jest nie tylko głupie ale smutne dla kogoś kto stara się naprawić stereotypy ciemnogrodu

?? 1? - skąd wiesz, nie mam wiedzy w temacie 2? - jakie stereotypy 3? - jakiego Ciemnogrodu 4? - dlaczego uważasz, że masz prawo mówić co mam a czego nie mam robić :D ech, i dlatego nie chce się pisać - ja się dzielę i staram się być pomocna, ty klepiesz w klawiaturę z nudów 🖐️