Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cala w chmurach

problem z rozpoczęciem brania tabletek

Polecane posty

Gość cala w chmurach

Witam Mam problem , w tym miesiącu mam zacząć przyjmować tabletki antykoncepcyjne , lekarz kazał , zacząć przyjmować od pierwszego dnia miesiączki , i tu zaczyna się problem ponieważ, zawsze przed miesiączką pojawiają się u mnie plamienia , czasem są brązowe a czasem wyglądają jak by w zwykłym śluzie było troszkę krwi , i teraz nie wiem czy zacząć przyjmować , tabletki od dnia plamień , ( które występują zawsze 1-2 dni przed normalnym krwawieniem ) czy od normalnego krwawienia . Pytanie wiąże się z tym , że nie wiem kiedy mogę zacząć współżyć , czy tabletka działa od pierwszego zażycia czy muszę czekać 7 dni ( działo by się tak wtedy gdyby plamienie okazało się pierwszym dniem cyklu , a ja tabletkę wzięłam dopiero jak zaczęło się mocne krwawienie ) proszę o pomoc

Gość od momentu plamienia masz
24 godziny przecież i to cały czas będzie 1 dzień. Teoretycznie tabletka działa od pierwszego dnia, ale nie wiadomo, czy twój organizm bedzie ją tolerował (a różnie bywa i czasami przy zbyt dużych dolegliwościach trzeba zmienić na inne). Więc skoro tyle czekałaś, to poczekaj do drugiego listka żeby mieć 100% pewności, że tolerujesz te tabletki i na pewno jesteś zabezpieczona właściwie