Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaskóła

Niska samoocena

Polecane posty

Gość jaskóła

Mam problem z niską samooceną... Czasami jest lepiej i czuję się fajnie, ale wystarczy jakieś niewielkie niepowodzenie i zaczynam się dołować. Dosłownie sama siebie nakręcam. Wiem jakie mam zalety, ale tak jakby...nie wierzę w nie :( strasznie zwracam uwagę na swoje wady. Wiem, że to zraża do mnie ludzi. Poza tym bez przerwy porównuję się do innych dziewczyn. Co robić? Potrzebuję rady

Gość ghjgh
witaj w klubie :(

zmienić myślenie.Zamiast wad dostrzegać zalety,nie porównywać się z innymi...

Gość jaskóła
najgorsze jest to, że czasem nie da się nad tym zapanować. Ostatnio nawet udaje mi się myśleć "trzeźwo" w sensie, że nie pozwalam sobie złapać doła. Ale czasami czuję się naprawdę samotnie, wyolbrzymiam niepowodzenia... Najbardziej brakuje mi tej pewności, żeby żyć naprzekór wszystkiemu i znać swoją wartość. Jestem naiwna, za bardzo wierzę w ludzi i często się zawodzę. I wtedy zaczynam się przejmować... i tak w kółko. nie wiem jak zmienic podejscie do ludzi. pomóżcie

"Najbardziej brakuje mi tej pewności, żeby żyć naprzekór wszystkiemu i znać swoją wartość. Jestem naiwna, za bardzo wierzę w ludzi i często się zawodzę." ja mam na odwrót. w ogóle w ludzi nie wierze,za to ostatnio wierze w siebie,a jak widze to co ludzie wyprawiająto mi sie coraz bardziej samoocena podnosi,bo ludzie są kretynami

Gość jaskóła
dziękuję :]