Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aagguucchhaa

dieta bananowa

Polecane posty

Gość aagguucchhaa

czesc wszystkim :) mam pytanie czy stosowal ktos diete bananowa i jesli tak to jakie byly efekty??

Gość aagguucchhaa
nie na przytycie tylko na schudniecie

Gość grzecznie prosze..
nie słyszałam o takiej diecie ale wiem ze banany maja sporo kalorii. ...

Gość ale jaja jak
przecież banany mają najwiecej kalorii ze wszystkich owoców :D

Gość aagguucchhaa
ale tu chodzi o to ze ciagle jesz to samo a nie o to ile kalorii ma banan a po za tym banan jest syty i nie odczuwasz glodu

Gość grzecznie prosze..
całkiem mozliwe, mój brat jest kulturystą i w jego biecie sa banany ale on ma diete na masę ..

Gość aagguucchhaa
naprawde dziennie sie chudnie kilogram tylko ze ten jogurt z tymi platkami to ochyda ;)

Gość ale jaja jak
no wlasnie ;) moj brat tez chodzi na siłownie i je banany z ryzem na mase :o

Maja duzo kalorii,ale i duzo potasu i skrobi,wiec watpie zeby istniala taka dieta,groziloby to wzrostem potasu w organizmie a to nie wskazane i wiaze sie z przykrymi dolegliwosciami. Moze banany jako uzupelniacze jakiejs diety?

Gość aagguucchhaa
no naprawde ja juz czwarty dzien jestem na tej diecie i do wczoraj schudlam 3kg tylko jej nie mozna stosowac dluzej niz tydzien

Gość ale jaja jak
no nie dziwie sie bo później tylko tycie :D

Gość aagguucchhaa
Pod grubą skórką owoców kryją się inne minerały: magnez, miedź, żelazo, cynk, selen, fluor, mangan i jod. Mimo stosunkowo wysokiej kaloryczności (90-103 kcal na 100 g) banany mogą być wiodącym składnikiem diet odchudzających, ponieważ nie dręczy nas wtedy uczucie głodu. Ponadto zawierają stosunkowo dużo białka roślinnego, które jest lepiej wchłaniane niż zwierzęce.

Gość fanfarona
hej, jedzenie bananów nie jest dobrym pomysłem przy odchudzaniu. Mają wysoki indeks glikemiczny, więc w twoim organizmie będzie dochodzić do dużych wahań poziomu glukozy. To może skutkować napadami żarłoczności na żywność zawierającą duże ilości cukru, czyli słodycze i produkty mączne. Poza tym banan to produkt gazopędny i niezbyt przyjazny dla jelit. Poza tym wprowadzenie diety opartej tylko na jednym produkcie skończy się wyczerpaniem, a zaburzenia gospodarki mineralnej i witaminowej w organizmie nie pomogą ci schudnąć. Proponuję dietę warzywno owocową - zbilansowaną w różne składniki odżywcze. Nie zapominaj o chudym mięsie raz dziennie (drób) - unikniesz niedoboru żelaza, które jest bardzo dokuczliwe w skutkach.