Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki2205

Laktator pomocy-jaki?

Polecane posty

Cześć dziewczyny, Właśnie jestem na etapie zakupu laktatota i mam nie mały orzech do zgryzienia. Obecnie używam ręczny, tłokowy firmy Baby Nova i jest do niczego, wogóle nie ściąga i strasznie po nim bolą sutki :( Możecie mi polecić jakiś? Elektroniczny,czy ręczny? Dzięki z góry :)

Gość mammmmama
Jesli chcesz ręczny to polecam Avent ISIS a jeśli elektryczny to Medela Mini ELectric.

A ja mam reczny Medeli i uwazam ze jest OK. I ma mozliwosc podlaczenia go do elektrycznego.

Gość alliska
ja mam avent isis troche skrzypi ale działa w porządku

ja mialam avent isis od kuzynki, ale potem kazała oddać, bo urodziła, też miałam dylemat jaki laktator kupić. ten z aventu był super, ale cena masakryczna. poszperałam na alegro i znalazłam taki sam jak z aventu. nazywa sie apple baby, zapłaciłam 50 złotych z przesyłką. chociaz dlugo nie sciągałam, to byłam z niego zadowolona http://www.allegro.pl/item925757675_reczny_cichy_laktator.html

ja tez polecam elektryczny MEDELA. 20 min. i obie piersi oproznione do konca :) ja podawalam dziecku moje mleko z butelki sciagniete laktatorem. karmilam je tak pol roku i ten laktator NIGDY mnie nie zawiodl :)

Gość ikjhgf
Ja polecam elektryczny Madela :) jest super !!!

Gość mama chopca
miałam ręczny Tommee Tippee i byłam bardzo zadowolona

Gość tylko medela
reczny medela harmony albo elektryczny jesli chcesz czesto sciagac

Gość pytajca niewiedzca
do taka co nie lubi zmywać:), też nie lubię, chcesz odsprzedać ten laktator???

Dziewczyny,a w przypadku,gdy nie chcę dużo odciągać? Zależy mi na tym,aby pobudzić laktację. W nocy mam dużo pokarmu,a w dzień bardzo mało bo mały częściej je. Nie chcę odciągać na później tylko chcę mieć więcej.

Gość mlodaszczesliwamama
Witam, u mnie sprawdza się laktator elektryczny Lactaline firmy Ameda. umożliwia odciąganie pokarmu z jednej lub z obu piersi. Jest lekki i cichy w użytkowaniu. Co ważne nic nie przedostaje się do przewodów (ani mleko ani wilgoć) i regulacja pozwala na indywidualne ustawienia. Cieszę się, że jest już w Polsce bo wiele czytałam o tej firmie na forach zagranicznych. Mają też swoją stronę www.ameda.pl gdzie można przeczytać wiele ciekawych informacji. pzdr

ja mam bardzo przykre doświadczenia z medelą w kwestii użytkowania jak i serwisu. Aktualnie mam 3 bez użyteczne laktatory medeli tylko dlatego, że serwis nie chciał ich naprawić ze względu na to że zasysały mleko. Przez przypadek w sumie nabyłam laktator elektryczny AMEDA polecam każdej znajomej nie da się opisać co za różnica i wygoda. To co pisały moje przedmówczynie: posiada regulacje i tempo siły ssania, wiec dostosowuje go wg, siebie. Jest dostosowywany do odciągania z dwóch piersi jednocześnie wiec nie tracę czasu najpierw na jedną potem na drugą. A jeśli czuje potrzebę odessania tylko z jednej też mam taką możliwość. Mleko mogę odessać bezpośrednio do załączonych butelek albo do woreczków i zamrozić. Do butelek pasuje każdy smoczek wiec nie musiałam kombinować z przelewaniem mleka do butelki maluszka tylko karmiłam bezpośrednio z butelki laktatora. No i odwaliłam kawał reklamy hihihih

ja mam bardzo przykre doświadczenia z medelą w kwestii użytkowania jak i serwisu. Aktualnie mam 3 bez użyteczne laktatory medeli tylko dlatego, że serwis nie chciał ich naprawić ze względu na to że zasysały mleko. Przez przypadek w sumie nabyłam laktator elektryczny AMEDA polecam każdej znajomej nie da się opisać co za różnica i wygoda. To co pisały moje przedmówczynie: posiada regulacje i tempo siły ssania, wiec dostosowuje go wg, siebie. Jest dostosowywany do odciągania z dwóch piersi jednocześnie wiec nie tracę czasu najpierw na jedną potem na drugą. A jeśli czuje potrzebę odessania tylko z jednej też mam taką możliwość. Mleko mogę odessać bezpośrednio do załączonych butelek albo do woreczków i zamrozić. Do butelek pasuje każdy smoczek wiec nie musiałam kombinować z przelewaniem mleka do butelki maluszka tylko karmiłam bezpośrednio z butelki laktatora. No i odwaliłam kawał reklamy hihihih