Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

The Kiszka

Krem na rozjaśnienie blizn.

Polecane posty

Witam drogie forumowiczki i forumowiczów też! :) Na początek. Tak, wiem, wiem, było już pełno takich tematów. Ale ja postanowiłam założyć swój. Mimo wszystko ;] Teraz przejdę do konkretów. Proszę Was, polećcie mi jakiś DOBRY krem na rozjaśnienie śladów po krostkach na twarzy. Nie mam strasznych problemów z buźką. Mam cerę mieszaną, na co dzień używam kremu antytrądzikowego z mikroperłami matującymi Perfecta No Problem. Przy okazji krem ten rozjaśnia przebarwienia. I jestem zadowolona. Ale chciałam zakupić jeszcze jakiś krem/maść którą bym mogła używać na noc i który dawałby lepsze efekty od kremu. Ostatnio pojawiają mi się krostki w okolicy brody. Wrrr... Tak poza tym jest ok, sporadycznie wyskoczy coś na czole, inne "partie" twarzy są "czyste" Zastanawiam się nad zakupem maści Acne-Derm, Cepan lub ... no właśnie, co??? Z góry dziękuję za pomoc :)

Gość ferolka
nie polecam acne dermu, mi nic nie daje, jeszcze bardziej pogarsza..

Gość ferolka
ja mam straszne problemy :(:(

Gość ferolka
kiedyś miałam differin okazał się skuteczny, ale niestety dermatolożka zmieniła mi leki na jakieś beznadziejnie drogie i nic nie dające.. :(

ferolka, a ile masz lat?? Ja w wieku 15-17 lat miałam okropne problemy. Leczyłam je Zinerytem i jakąś maścią robioną w aptece. Pomogło :) Teraz jest tylko tak jak napisałam wyżej.

Ogólnie mi wiadomo, że takie kremy na rozjaśnianie blizn mogą spowodować jeszcze większe blizny, chociaż na allegro można dostać takie produkty .

Ale mi nie chodzi o taki krem co by "mega" rozjaśniał ślady. Bo takich nie mam. Mam kilka takich małych. To może jakiś krem tonujący ??

Gość miś polarny w tropikach
mi pomógł no scar ale jak wiadomo każdy ma inną skórę ;)i może np na kogoś nie podziałąć a nawet podrażnić skóre

Gość miś polarny w tropikach
przypomniała mi się koleżanka która na krosty i ślady stosowała miejscowo maść cynkową ;) i nawet to pomagało

Gość dupa bobra
cepan jest maścią na blizny np. pooperacyjne nie na trądzik

Czytałam i o tym kremie. W ogóle wczoraj jak zaczęłam przeglądać fora i strony to aż się za głowę złapałam...nie wiedziałam, że jest tyle tych specyfików :] Pamiętam, że jak chodziłam do pani dermatolog to mówiła mi o Acne-Derm. Że pomaga. Nawet mi to przepisała, ale jako że kiedy się tym na dzień wysmarowałam to mi się gęba świeciła i wyglądała jak by była super hiper tłusta to odłożyłam to. A na noc smarowałam się Zinerytem. No tak, tylko że teraz nie mam takich problemów jak w czasie dojrzewania, tylko od czasu do czasu coś wyskoczy. I zastanawiam się czy nie kupić tego Acne-Derm, bo podobno rozjaśnia ślady. Czytałam też o Acnefan Asa, ale nie wiem czy to rozjaśnia ... Ehh...nie wiedziałam, że to będzie taki trudny wybór :)

Smarowałam sokiem z cytryny i zero poprawy kupiłam krem na przebarwienia Flos Lek do twarzy, używam kilka dni, więc jeszcze nie mogę powiedzieć o poprawie, ale skóra dobrze go toleruje...