Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania2

kilka razy

Polecane posty

kilka razy zapomniana tabletka czy jest ryzyko ciązy a zblizenie było

Gość MamaChłopców:)
zbyt ogólnikowo piszesz. w którym tyg zapomniałaś tabletki? czy zapomniałaś kilku pod rząd?

Jest prawdopodobieństwo ciąży. Zrób test 14 dni po stosunku albo lpeiej idź na test z krwi, bo gdybyś była w ciąży to nie możesz truć dziecka tabsami.

raz zapomniałam po 7 dniowej przerwie a drugi raz w piątek to było wiecej niz 12 godzin a tak to roznica była po 67 godzin w zapomnieniu prosze o szybka odpowiedz dzieki

przepraszam pomyliłam sie róznica była 6-7 godzin a nie 67 w braniu tabletek

jakie są objawy ciązy i po jakim czasie prosze o odpowiedz

Gość bojabojaboja
Dobrze radzą, zrób test z krwi jak najszybciej, prawdopodobieństwo ciąży przy tylu zapomnianych pigułkach jest spore.

6-7 godzin to nie problem. jeśli spóźnienie jest większe niż 12 godzin i to w pierwszym tyg brania tabletek, to niestety jest ryzyko, że zaszłaś w ciążę, jeśli współżyłaś w tym czasie. pozostaje zrobienie testu, jeśli nie pojawi się krwawienie z odstawienia.

tydzien temu zapomniałam wziąsc tabletki biore zawsze o godzinie 22 a wziełam na drugi dzien o 11.30 a na drugi dzien wspólzyłam bez zabezpieczenia a do konca brania bistra było 5 tabletek czy ryzyko ciązy jest dodam ze kilka razy mi sie zdazyło zapomniec wziąsc ale byl krotszy odstep.dzieki za odpowiedz

jesli to było przed końcem opakowania a następne zaczęłaś prawidłowo to bedzie OK.

Wlasnie jutro ewenyualnie powinnam dostac miesiączke ale boje sie ze przy tylu zapomnianych tabletkach w ktotych była przerwa wiecej niz 12 godzin ze ryzyko ciazy jest

a z tego co mi mowia ze nie powinno byc spóznienia wiecej niz 12 godzin to ze bedzie ok a tu było wiecej niz 12 godzin a na poczatku brania bylo o 0 prawie 16 godzinroznicy z tym zebylo to po 7 dniowej przerwie