Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lolica

Kolczyk w pępku

Polecane posty

Hej! Wiem, że to jest oklepany temat, ale jakoś nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Otóż już od roku mam przebity pępek. Ropiał mi przez cały czas... Czasami w ogóle, a czasami często, ale prawie przez cały ten czas. Przemywałam go i dalej to samo. Zmieniałam kolczyk na inny, też nic. No ok, jakoś mi to nie przeszkadzało, bo tej ropy było mało i pojawiała się przy kąpieli zazwyczaj. Od tygodnia zauważyłam małą gulke u góry nad dziurką, gdzie się zakręca kolczyk. Potem mi znikła sama. Teraz znowu ją mam, ale jest o wiele większa! Nie jest twarda, ani mnie nie boli... Przestraszyłam się trochę i wyciągnęłam kolczyk dziś rano, przemyłam dziurkę wodą utlenioną i posmarowałam tribiotikiem. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, bo wyczytałam, że tribiotic tylko szkodzi na takie coś... Już sama nie wiem. Zapisałam się do dermatologa, idę w piątek, ale się boję. Co to może być? Ktoś był w podobnej sytuacji? Chciałam po szkole włożyć kolczyk z powrotem, ale już się nie dało, bo u góry ta gulka poszła już na dziurkę i jak bym chciała go do końca włożyć, to bym przebiła te gulke, a się boje... Proszę o rady, a nie o głupie komentarze.

Gość layla21
nie przy obiedzie, fuuuuuuuuuj:o

Samo się wyleczy, też miałam taka kulkę i tylko przemywałam spirytusem. A jak się nie wyleczy to idź do dermatologa

problem jest w twojej pielęgnacji. nie wolno używać trybiotycu i wody utlenionej. Stosuj sól fizjologiczną a jak ropieje Ci pępek to Octenisept. Zmień kolczyka na tytanowego. Ta kulka to może być ziarnina - nie wiesz co to, to wpisz w google będzie mnóstwo o tym tematów.

nie wiem nie mialam takiej gulki ale ja tylko przemywalam pepek rumiankiem i po 6 m-cach juz mialam ladnie zagojone moze nawet wczesniej...nie pamietam juz teraz