Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mama dwójki

DO DZIEWCZYN, KTÓRE STOSOWAŁY BĄDŹ STOSUJĄ NUVARING

Polecane posty

Gość taka jedna mama dwójki

przez rok stosowałam tabletki Harmonet. czułam sie po nich bardzo dobrze z wyjątkiem tego, że CAŁKIEM SPADŁO MI LIBIDO. Mój gin polecił mi krążek NuvaRing i w związku z tym mam kilka pytań: 1) czy jeśli krążek wysunąłby sie podczas stosunku, jest ryzyko zajścia w ciążę? 2)jeśli krążek sie wysunie, to mogę go ponownie włożyć spowrotem? 3) czy zwiększyło sie bądź zmniejszyło libido po nim? 4)co lepsze? tabletki czy krażek?

Gość na wszystkie te pytania
są odpowiedzi w ulotce... Poza libidem, bo to sprawa zupelnie indywidualna. Ale w skrócie: 1. Krązek może byc kilka godzin poza, w ulotce jest dokładny czas. Nie pamiętam bo nie stosuje ale zastanawiałam się nad ta metoda. Więc na czas seksu nawet go mozna wyciagać. 2. Oczywiście że można po przeplukaniu w letniej wodzie, nie moze byc gorąca. 3. SPrawa zupełnie indywidualna 4. Tabletki obciążają żołądek i watrobe, mozna je zwymiotować, moga się nie wchłonąą jak masz biegunke itp - krążek lepszy, ale to tez hormony i mogą byc skutki uboczne

Gość kalendarzyk
ad 1. ulotka ad 2. ulotka ad 3. kwestia indywidualna ad 4. kwestia indywidualna

Gość taka jedna mama dwójki:)
A JEŚLI mam np.nieprawidłową temperaturę w pochwie to hormony z krążka mogą sie nie wchłonąć?

Gość a co ma miec temperatura
w pochwie do wchłaniania? 100 stopni miec tam nie bedziesz miec....

Gość taka jedna mama dwójki:)
no bo hormony z tego krążka uwalniają się pod wpływem odpowiedniej temperatury. skąd moge wiedzieć, żer nie mam tam np. za zimno?