Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgośka mówią mii

Można MALUTKO przytyć w ciąży i urodzić zdrowe dziecko ??

Polecane posty

Gość do jeti
Jeti to przed ciaza musialas byc kolosem chyba.

Gość Jeti....
Jeżeli babka o wadze 53 kg to kolos....to hmmm :D Teraz ważę 49 kg, karmię piersią.

Gość wg ksiazek powinno sie przytyc
ok. 20% wlasnej masy

Gość mama dwójki dzieci
w pierwszej ciąży schudłam z 58kg na 54kg a później przytyłam do 63,5kg - dziecko 2500g, jak wychodziłam ze szpitala ważyłam 58kg, w drugiej ciąży przytyłam z 58kg do 72,5kg - dziecko 3500g po wyjściu ze szpitala 68kg a po 3 tygodniach 58kg.

Gość ghjvvb
ja przez cała ciaze przytyłam tylko 7kg! nawet w szpiatlu sie dziwili ze tak mało a dziecko idealnie zdrowe- po ciazy schudłam odrazu 18kg wiec ponad 10 poszło mi w dół

Gość Ada53
Oczywiście, że można. Jednak trzeba pamiętać, że kobieta z prawidłowym BMI powinna przytyć w ciąży 12-16kg. Ja przytyłam 16 kg. Trzy miesiace po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą, czyli 58 kg, bez stosowania żadnej specjalnej diety odchudzającej. Warto o tym pamiętać, żeby nie popadać w paranoję. Ostatnio prawie z krzesła spadlam jak usłyszałam wypowiedź, że teraz jest modnie przytyć w ciąży z 1-2kg...

Gość gość
ja przytyłam 7kg, najwiecej wazyłam 62kg w ciązy. dziecko urodziłąm co prawda malutkie bo 2500kg ale nie uwazam wcale , że jak małe dziecko to mało kg przybywa bo znajoma urodziła chlopaka 2900 a przytyła 22kg w ciązy.

Gość gość
Ja też przytylam 7 kg, córka wazyla 3300 g :) A moja koleżanka schudła w ciąży prawie 8 kg (była na diecie cukrzycowej, przed ciążą miała sporą nadwagę), urodziła zdrowego synka 4,5 kg :D

ja mam 164 wzrostu, przed ciążą 44kg, teraz jestem 11 dni przed cc i ważę tylko 10 kg więcęj, a dzidzia się zapowiada na książkową wagę, w 37tc według usg ważyła 3,389 :)

Gość gość
Ja w ciąży z 3 dzieckiem schudlam 14 kilo przez piersze 3 miesiące. Tragedia w rodzinie stres smierc. Potem przytylam 8 kilogramow corka 3240 urodzila sie zdrowa dzis ma 1,5 roku rozwija sie prawidlowo. Piersze dziecko 4250 przytylam 19 kilo drugie 3940 przytylam 20kilo.

Gość gość
Jestem juz po terminie, cala ciaze tylam ksiazkowo, po malutku. Wszyscy sie zachwycali, ze tylko brzuszek mi rosnie i ze wygladam super. Wszyscy ciagle mowia, ze wygladam szczuplo jak na sam koniec ciazy. Ale ja sie tak nie czuje, zaczelam puchnac a moja waga zaczela g***townie rosnac. Na 4 tyg przed terminem mialam na plusie 14 kg, cieszylam sie ze do terminu nie przytyje pewnie juz wiecej jak ze 3 kg - czyli generalnie nie powinno byc tragedii. A tu nagle przytylam 9 kg w 4 tyg. Rece i nogi mi puchna, mieszkam w Anglii polozna to bagatelizuje, kiedy jej mowie, ze g***townie tyje. Przed ciaza moja waga byla w normie i bylam zadowolona ze swojej figury. Teraz czuje jak wszystko idzie mi w biodra i nogi. Martwie sie tym czy to normalne tak tyc w zastraszajacym tepie przy koncowce.

Gość gość
Ja przytylam w ciąży 5,5 kg. Mały zdrowy się urodził dostał 10 punktów. Moja mama kiedyś ze mną jak była w ciąży to też przytła 5kg. Moja waga wyjściowa przed ciążą to 48 kg. Także nie ma co się martwić

Gość gość
hej, ja jestem w 37 tyg i waze 92 kg...tuż przed zajściem w ciążę ważyłam 93 kg... coreczka na kazdym usg ładnie przybiera, ciut powyżej średniej... także myślę że będzie w granicach 3,5 kg jak moja starsza cora... przed ciążą "odchudzalam" się jakiś rok. waga nie drgnela s nawet przed okresem nabierają wody tak do 95 kg... byłam załamana. bo chodziłam 8km dziennie, 3 razy w tyg. rower 10 km, do tego basen raz w tyg. ograniczanie kalorii i nie jedzenie po 19.00... mąż mi zaczął okropnie dokuczać, bo w życiu tyle nie wazylam (po 2 ciążach wazylam 70 kg) a w ciągu 2 lat przybrała nie wiem do dziś ponad 20 kg...tylko ze nie zrobiłam jednego- nie zbadałam hormonów... teraz w tej ciazy jestem pewna że to one. jem naprawdę dużo i prawie się nie ruszam. do tego jem trochę słodyczy i duzo i owocow i sokow jak mam ochotę i jeżeli dziecki z dodatkami wazy 7-9 kg to wydaje mi się ze dzięki hormonom w ciazy właśnie tyle schudłam... a

Gość gość
to ja tez sie wypowiem przed ciaza 60kg w I trymestrez schudłam 3 kg do 57 waga koncowa w dniu porodu 68kg 4 dni po porodzie - 6kg 15 dni po porodzie poownie 57 kg dzis prawie 4 lata po urodzeniu corki waze 60kg i jestem w kolejnej ciazy ;-)

Gość gość
W pierwszej ciąży przytyłam 6 kg i córka ma się dobrze. Teraz 35 to przytyłam 8 kg ale pewnie dlatego że startowała z dużo niższa waga. Z dzieckiem wszystko ok