Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogmatwana sprawa

jak napisac maila do promotora?

Polecane posty

Gość pogmatwana sprawa

mam dylemat i zastanawiam sie jak takiego maila wlasnie napisac, wczesniej do niego nie pisalam, a teraz musze mu przeslac kilka materialow i nie wiem jak zaczać: witam Panie Doktorze w zalączeniu przesyłam bibliografię bla bla bla z poważaniem albo pozdrawiam, imię i nazwisko czy może tylko: w zalaczeniu przesylam bibliografię bla bla bla z poważaniem, imię i nazwisko ktora opcja lepsza? :o

obojetnie co za róznica przeciez cie nie zje chyba nie?

najlepiej zacząć od dzień dobry, witam to może Ci ktoś powiedzieć, gdy stajesz w jego progu. a czy z poważaniem czy pozdrawiam.. to zależy jaki ten promotor jest :)

Gość 85 kg
Witam Doktorze, na końcu z poważaniem imię i nazwisko.

Gość dgjgfj
witam na ogol pisze/mowi osoba postawiona wyzej, czyli np. szef d pracownika, ale wlasciwie wszystko zalezy od promotora. napisz dziendobry.

Gość pogmatwana sprawa
tak sie wlasnie zastanawialam czy dzien dobry czy witam, bo widzialam,ze niektorzy piszą witam... :o a gosciu jest taki mlody normalny, nie zaden nabufany doktorek profesorek...

Gość studentkazasa
nas uczono, ze jedyna poprawna forma jest szanowna pani doktor, lub szanowny panie doktorze, a nie jakies tam witam czy dzien dobry,ale moze co uczelnia to inny obyczaj,ja studiuje na u.ś.

Gość gość
"Witam" jest to kalka językowa, której nie powinno się stosować w oficjalnych mailach. Jest to bardzo źle widziane, na mojej uczelni niektórzy prowadzący mogą nie odpisać tylko, dlatego że ktoś napisał do nich "witam".