Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia MNAL

Problem z chłopakiem

Polecane posty

Gość Kasia MNAL

Cześć, Mój chłopak ma 23 lata. Jestem z nim od dwóch lat. Zastanawiam się czy jego przesadnie dbanie o siebie, swoje zdrowie jest normalne. Nie wiem jak jest w przypadku waszych facetów. Postaram się opisać kilka jego zachowań i powiecie mi czy jest to według was normalne. - Je tylko ekologiczne rzeczy (nasiona, zioła, mięso z małych sklepów). Zawsze sprawdza skład KAŻDEJ rzeczy którą zje. Nie je żadnych słodyczy ani napojów poza wodą. Zawsze sprawdza skład chemiczny, kaloryczny oraz witaminowy i mineralny każdego produktu. Choćby miał umrzeć z głodu nie weźmie rzeczy z konserwantami albo napoju typu coca cola. - Nieprawdopodobnie interewsuje się naturalnym odżywianiem, ziołami, akupunkturą, akupresurą, uprawia jogę, medytuje dla oczyszczenia organizmu. - Ma jakieś przekonanie na temat choroby układu oddechowego. Chyba z 10-15 razy chodził do lekarza z zekomym bólem zatok (żaden mu niczego nie zdiagnozował). - Słucha głównie muzyki relaksacyjnej, naczynia myje przez pół godziny żeby nie było na nich żadnych nieczystości (kiedyś jak zabrakło płynu do naczyń mył łyżki ... mydłem). - Nigdy nie zje żadnego produktu typu pomidor, ziemniak rodem z supermarketu ani nie wypije kawy z automatu. - Interesuje się jakimiś dziwnymi naturalnymi lekami, takimi naprawde wymyślnymi o których mało kto słyszał. Leczy się w oparciu o zioła - zero antybiotyków. Ma olbrzymi lęk przed wszelkiego rodzaju chemią. Tylko naturalne rzeczy, czy to jest wg was normalne ?

Gość Margwarna
Jak kto dba tak i ma..

Gość apoptoza
ja dla mnie to jakaś ortoreksja 🖐️

"Normalność " jest pojęciem względnym... ale zastanawiam się jak Ty z nim wytrzymujesz? Jak wyglądają Wasze wyjścia do restauracji, czy knajpki?

Gość Eustach
znam takiego debila , wymyśla sobie różne choroby i co chwilę łazi po lekarzach i truje doopsko tym lekarzom , najbardziej lubi rozmowy o chorobach a jak już dostanie od lekarza receptę to w aptece kupuje lekarstwo i zaczyna od czytania ulotki i gdy w opisie lekarstwa znajdzie jakiś opis, że może być szkodliwe dla wątroby to nie bierze tego i wymyśla sobie kolejną chorobę :) jak z nim rodzina wytrzymuje to tego nie wiem ale podobno żona to musi jemu zrobić lewatywę po obiedzie :)

Gość Kasia MNAL
Kiedy wychodzimy do knajpki on po prostu pije wode mineralną i stara się zamówić jakąs najmniej "niebezpieczną" potrawę Gorzej jest przy znajomych. Kiedy on pije tą swoją wodę a oni mają poczucie winy że piją fantę, colę i inne świństwa :D

Gość Karola xxxxxxxxxx
dziwak