Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_1111

jego brat nie chce mnie zameldować

Polecane posty

Gość anka_1111

Witam, mam jeden problem. Od roku mieszkam z chłopakiem w domu, którego właścicielami są on i jego brat. Wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że ten brat nie chce mnie zameldować i nie chce podać powodu dlaczego tak brzmi jego decyzja. nie wiem co mam robić, zameldowana jestem u rodziców, w innym mieście i mam z tego powodu problemy ze znalezieniem nowej pracy. Proszę o pomoc, jak przekonać przyszłego szwagra. Pozdrawiam

Gość anka_1111
przez to wszystko czuję się nietraktowana poważnie przez jego brata i przez samego niego, ponieważ mój ukochany nie stanął w mojej obronie i nawet nie zapytał o powód, po prostu przyjął do świadomości tytułowe "NIE"....

Gość anka_1111
tak ale chodzi o zarejestrowanie w urzędzie pracy. nie znajdę nic dopóki się nie zamelduje, nawet tymczasowo. poza tym chcialabym korzystac z dodatkow z urzedu pracy (studiuję).

Gość a niby zjakiej racji
maja Cie mldowac.Jestes obca osoba, dzis jestes , jutro dostaniesz kopa w dupsko a co jak nie bedziesz chciala sie, wyprowadzic.Musial by brat byc skonczonym idiota by Cie zameldowac.

Gość anka_1111
jestesmy razem juz 3 lata, nie sadze zebym byla obca osoba dla Jego rodziny.... poza tym nie ma zandych konsekwencji w podpisaniu zameldowania na okres np. 3 miesiecy... nie przyslugiwalyby mi zadne prawa do mieszkania ani majątku.. ale jak widac nie wszyscy o tym wiedza

Gość nie obrażaj się
ale ma rację. jak będziesz żoną to wtedy się melduj. Mój brat na szczęście nie zameldował swojej byłej, a i tak franca kluczy nie chce oddać (a mieszkanie jego i tylko jego)

Gość anka_1111
nie musze miec przeciez meldunku na stale, wystarczy tymczasowe... a wydaje mi sie ze skoro ktos sie z kims rozstaje, to ma chociaz odrobine honoru by oddac klucze do mieszkania do ktorego nie ma sie zadnych praw ....

Gość coś wydziwiasz
nie ma obowiązku meldowania się w miejscu gdzie mieszkasz czasowo. To nie PRL. Zameldowana jesteś we własnym mieszkaniu, a adres do korespondencji podajesz inny. Nikt nie ma obowiązku cię meldować póki nie jesteś żoną. A nawet i jak jesteś to niekoniecznie

Gość anka_1111
tu chodzi o jedna papierkowa przysluge i pomoc w znalezieniu pracy poprzez urzad pracy... ale Jego brata widać nie stać na to.....

Gość coś wydziwiasz
hahaha - jeden ma honor oddać klucze, a drugi latami się nie wyprowadzi bo zameldowany :)

Gość nie obrażaj się
proszę Cię, jaki honor...

Gość anka_1111
widze ze wiekszosc polakow nie widzi roznicy miedzy zameldowaniem na stale a tymczasowym. miło znać swoje prawa

Gość coś wydziwiasz
chyba juz nie istnieje cos takiego jak zameldowanie tymczasowe... Teraz mówisz, że to przysługa, a ich może to "kosztować" pół chałupy...

Gość anka_1111
to chociaz powiedzcie mi jak mam przekonac tego przyszlego szwagra do zmiany decyzji... przeciez to nie tyran, na pewno sie z nim jakos dogadac, siłą perswazjii ;)

Gość coś wydziwiasz
bo się nie wyprowadzi, sprowadzi narzeczonego, narobi dzieci i nikt jej na bruk nie wywali :):):)

Gość anka_1111
cos wydziwiasz: osoba meldująca się tymczasowo melduje sie na czas określony , ustalony z góry (!) jak sama nazwa wskazuje i po uplywie tego czasu właściciel lokalu może bez żadnej przyczyny wywalić ta osobę. poczytaj sobie troszkę w internecie, dokształć się a potem wypowiadaj się na temat jak już zacząłeś.

Zameldowanie tymczasowe jeszcze istnieje i pomaga zarejestrować się w UP. Postawa brata może wynikać z niewiedzy: obawia się, że nabędziesz prawo do domu itp. Porozmawiaj spokojnie. Ja jestem zameldowana na 5 lat w mieszkaniu męża- w innym mieście, on w moim- gdzie faktycznie mieszkamy i jest dobrze:classic_cool:

Gość anka_1111
hmmm moze faktycznie nie wie jaka jest różnica... muszę z nim dokladnie pogadac i przygotowac jakies dokumenty prawne z tym związane ;)