Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmhhhhhh

Studia po studiach?

Polecane posty

Gość hmmmmhhhhhh

Zbliża się matura, a wzraz z nią pytanie 'co dalej?' ... Okąd pamiętam bardzo chciałam studiować psychologię. Tylko tak, bardzo interesuje mnie też filozofia. Zastanawiam się czy jest sens i czy dam radę ciągnąć te 2 kierunki na raz..., a może studiować po ukończeniu jednych drugie? Zdaje sobie sprawę,że psychologia to nie jest zawód przyszłości, a filozofia...to jest właśnie filozofia..., dość specyficzny kierunek, różnie odbierany.Jest jeszcze jeden problem: po ukończeniu tych kierunków nie czuję ochoty pracowania jako psycholog, a jako filozof raczej trudno będzieznaleźć pracę. Jednak jeśli na nie nie pójdę, nie wybaczę chyba sobie tego nigdy. Macie pomysły na jakiś podobny kierunek, ale taki po którym miałabym pracę?

Gość fghghdtyjgthjtujyukj
ja wlaśnie zamierzam iść na jeszcze jedne studia. Dziewczyno to co ty skończysz, a to co będziesz robić w przyszłości to dwie różne sprawy :) Mało kto pracuje w swoim zawoddzie..

Gość hmmmmhhhhhh
właśnie traktuję to bardziej jako hobby... tutaj problem. Nie wyobrażam sobie siebie jako osoby wciskającej ludziom kity, dlatego psychologiem nie zostanę. W ogóle nigdy nie byłam osobą, która myślała o kasie i teraz zaczynam przesadzać, bo skończenie studiów w najgorszym przypadku zajmie mi jakieś 12 lat. Najpierw chcę zacząć od psycho, później filozofia, chyba,żebym ciągnęła na raz(ale nie wierzę aż tak w siebie jeśli chodzi o filo) i jeszcze jakiś... Nie wyobrażam sobie inaczej swojej przyszłości, a chciałabym mieć w końcu jakieś zawód w wieku 30 lat:D

Gość hmmmmhhhhhh
psychologia-wiem, to nie zawód przyszłości, ale od lat moja wiielka pasja, filozofia od niedawna, ale też wielka;), zdanie innych nie obchodzi mnie do momentu ukończenia studiów, później już gorzej, gdy po 2 kierunkach nie będę mogła znaleźć pracy to wiecie. Więc będę chciała zacząć 3, ale jaki? Co by pasowało do moich pasji, ale taki 'coś' co by dawało korzyści w zarabianiu kasy?

Gość hmmmmhhhhhh
eee nooo,jak myślicie?