Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lennon_ka

Koledzy z roku

Polecane posty

Gość Lennon_ka

Drogie studentki, co sądzicie o swoich kolegach z roku, gdyby spojrzeć na nich jak na facetów ? Czy dla was to dzieci czy młodzi, atrakcyjni mężczyźni, w których można się zakochać ? Czekam na wasze opinie!

Gość Wcale nie feministka
Mego męża poznałam na studiach. Chodziliśmy do tej samej grupy. Kiedyś razem zerwaliśmy się z jednego wykładu i jesteśmy razem 12 lat ( w tym 10 po ślubie). Faceci z roku są OK!

Gość blackpearl20
Eeee ja jakoś nie mam przekonania do kolegów z roku i nie rozpatruje ich pod takim względem, głównie dla tego,że są to zazwyczaj równolatkowie, a ja lubię starszych :) Chociaż jakby chociaż jeden był długowłosy to pewnie inaczej bym spojrzała :P

Zazwyczaj to miłość typu instant czyli czasy studenckie nastają i mijają a z nimi miłość. Oczywiście zdarzają się przypadki chwalebne lecz nie są regułą.

Gość Lennon_ka
Fajna historia :) Ja mam kilku kolegów na roku i też z jednym z nich chodzę na kawkę między zajęciami. Ale zarazem nie potrafię jakoś dostrzec w nich facetów.

Gość Lennon_ka
Ja jestem o rok starsza, więc traktuję ich po prostu jak młodszych braci :)

Gość Lennon_ka
Choć przyznaję, że nie wszyscy chcą pozostać tylko na stopie koleżeńskiej, nie wiem czemu, ale niektórzy zachowują się tak, jakby szukali dziewczyny na studiach.

Blackpearl20 - mój mąż jest 4 lata starszy ode mnie. Ja studiowałam wieczorowo, to inna bajka. I wtedy miał długie włosy. Naprawdę! Lennon_ka - większość kolegów z mojego roku też była tylko kumplami. Nie było mowy o niczym innym. Oczywiście dziewczyny z roku leciały na takich z dobrym wozem ( tatusia oczywiście) ale takich na poważnie bylo tylko kilku. W pewnym momencie stworzyliśmy paczkę kumpli i razem imprezowaliśmy. Boże! To były czasy. Aż się rozmarzyłam.

Gość Lennon_ka
Czy u was też są tacy ?

Gość blackpearl20
Wiesz u mnie na uczelni, niektórzy faceci wcale sie nie kryli że szukają żon, z resztą dziewczyny też się rozglądają intensywnie :P

Gość Lennon_ka
Bo studia to czas wielkich marzeń i emocji. Potem człowiek traci te szaleństwo w sobie.A skoro wspólnie spędza się tyle czasu, to i sporo szans na to, że ludzi połączą wspólne wspomnienia i pasje. Natomiast na studiach ciężko chyba być parą, nie byłam z kolegą, a przez to, że spędzaliśmy ze sobą tyle czasu, ludzie mieli nas za zakochańców.

Gość Lennon_ka
U nas to samo, już kilka par na roku mamy. A że dziewczyn coraz mniej, to im większe parcie kolegów, żeby poderwać jedną z nas.

Gość blackpearl20
Heh ale w sumie, to ja może jestem dziwna, ale bardzo grubą kreską oddzielam życie prywatne od uczelni... i podejrzewam że nawet jak jakiś facet podobałby mi się, nie zdecydowałabym się na nic.

Myślę, że jakbyś się zakochała, to oddzielanie grubą kreską szlag by trafił. :)

Gość Lennon_ka
Ja mam dokładnie tak samo. Poza tym nie wiem czemu, ale patrzę na nich tak bezpłciowo. Niemniej, wczoraj rozmawiałyśmy o tym z kumpelą, i teraz uświadamiam sobie, że to jednak młodzi, atrakcyjni mężczyźni.Niektórzy są naprawdę kochani, kulturalni względem pań, poza tym, te wspólne zainteresowania.

Gość Lennon_ka
Wcale nie feministka - pewnie masz rację :) Mam na roku pewnego chłopaka, nie jesteśmy bliskimi kumplami, bo zaledwie "cześć" i jakieś wspólne fakultety, ale do dziś nie mogę zapomnieć tego uśmiechu :)

To urwij się z nim na piwo. Może coś z tego będzie, a jak nie to przynajmniej miło spędzisz wieczór.

Gość blackpearl20
heh kochana nie feministko, wcale nie będę sie spierać, bo może by tak było :P Ale ja jakoś jak Lennon_ka wogóle nie traktuję ich jako nawet probabilistyczny obiekt moich zainteresowań... są za młodzi i trochę za mało męscy :)

Gość Lennon_ka
Tylko, że wokół niego tyle kobiet się kręci, że chyba cięzko będzie. Poza tym nie wiem, czy on chciałby mnie bliżej poznać, gdyż z tego, co widzę, jestem dla niego tylko znajomą. Co prawda chodzimy razem na fakultety, ale też on jest wtedy z kolegami, nie ma jak zagadać. A szkoda, bo jest interesującym facetem ;)

Ja bym spróbowała wyjść większą grupą na to piwo. I tylko koniecznie trzeba usiąść koło niego. Możesz wyjść z propozycją urwania się do kogoś innego a do niego tylko zagadać - idzesz z nami? Czy coś w tym stylu.

Gość Lennon_ka
Dla mnie też wydają się mało męscy, ale zarazem ta ich niewinność mnie rozbraja jeszcze bardziej.

Gość Lennon_ka
Trochę nie ma ku temu okazji, bo on ma inną paczkę, poza tym nie jesteśmy z tej samej grupy. Może kiedyś, w każdym bądź razie chyba nie będzie łatwo, skoro on cieszy się taką sympatią niewiast. Na plus jest jednak to, że oboje planujemy po licencjacie te same studia w innym mieście, a że to niszowy kierunek, na pewno się znajdziemy : P

Gość Lennon_ka
A z tym piwem to fajna sprawa, bo kiedyś byłam na alkoholowej integracji w knajpie, i tam poznałam chłopaka, z którym potem spędzałam pierwsze dni studiów, i choć nigdy nie myślałam o nim w kategoriach faceta, to do dziś czesto razem się urywamy :)

Gość Lennon_ka
A co sądzicie o byciu parą na roku ? Czy jest to łatwe ? Moja kumpela była z kolegą, ale ich związek rozpadł się przez ludzi z roku :/

Pewnie jestem nudna, ale to naprawdę fajne. Nas traktowali bardzo dobrze. Nie było złośliwości i wrednych zazdrosnych lasek. Inni faceci traktowali mnie jak księżniczkę, miałam prawie ochronę, bo byłam dziewczyną jednego z nich. Ale myślę, że duże znaczenie miało to, że to nie były studia dzienne. Było nas znacznie mniej w grupie, a to sprzyjało zażyłości.

Gość Lennon_ka
No, rozumiem. Ja jestem na dziennych, i tak szczerze, to nasz rok jest kiepsko zintegrowany. Nie jest nas dużo, a jednak mamy całe mnóstwo grupek. Mam lepszy kontakt z chłopakami niż z laskami, moż tylko dwie normalne koleżanki. Dlatego też wszyscy wszystkimi się interesują, co niezbyt sprzyja trwalszym związkom.

Gość Lennon_ka
W ogóle dużo zależy, czy na roku się coś dzieje typu wspolne wycieczki, imprezy itp.