Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaja19990

praca w sklepie a kradzieże

Polecane posty

Gość kaja19990

cześc mam pytanko czy ktoś z was pracuje w sklepie ? kto pokrywa koszty związane z brakami w towarze , ja dzsiaj otrzymałam do podpisania wniosek w którym zgadzam sie na potrącenie z mojej wypłaty . Jestem w kropce , nie wiem co robić ! jak jest u was

Gość kaja19990
ale jak tego nie podpisze , zwolnią mnie !!

Gość kaja19990
co robić , może zna ktoś jakieś przepisy .........

Gość Velvet2345
Ja jak pracowałam w sklepie nic takiego nie musialam podpisywac a za braki zadna z nas nie odpoiwadala i cale szczescie bo u nas nie bylo bramek wiec czasami ciezko upilnowac kiedy jest duzo ludzi i przy przeliczaniu wszytskiego troche brakow bylo :/

Gość kaja19990
u nas są bramki , a tak się cieszyłam na tą prace , niedosyć że gówniane pieniądze to jeszcze to

Gość 12345654321
Ja bym nie podpisywala nie daj sie wykorzystywac. Nie bedziesz w stanie wszystkieog upilnowac i czasem na wyplacie zobaczysz wielkie nic z powodu odpowiedzielnosic materialnej. Owszem rozumiem braki w kasie itd jakies problemy z doliczeniem sie pieniedzy to rozumiem ale nie to o czym piszesz. A np wyobraz sobie prace w markecie ile tam rzeczy ginie i co ktos potrac aim to z wyplaty ?? Nie ich interesuje tylko odpowiednia ilosc pieniedzy w kasie.

Gość kaja19990
ja też nie chce tego podpisywać , ale nie mam wyjścia albo podpisze albo strace prace a pracuje dopiero miesiąc

Gość nie podpisuj w zadnym
wypadku, szukaj innej pracy bo pozniej bedziesz musiala oddac pol wyplaty bo jakis skurwiel cos ukradl :o Nieraz znajome ktore pracuja w sklepie opowiadaly ze 200 czy 300zl musialy oddac :o

Gość tz niedobra pupa
podejrzewam że na upartego mogłabys pracodawcę zaskarżyć do sądu pracy gdyby cię zwolnił na tej podstawie...

pamietam jak kiedys zaczynalam prace i moi byli szefowie otwierali swoj pierwszy sklep (ktory pozniej okazal sie nie wypalem:-P) to nie podpisywalismy zadnego takiego zobowiazania, bo oni nawet nie wiedzieli ze cos takiego jest :-P niestety na ich nieszczescie przyjeli jedna taka zolze ktora nakradla ubran na ponad 4 tys, a jak my mowilysmy z druga kolezanka o jej wynoszeniu ubran przy nas to nie chcieli wierzyc. ale nie mogli jej nic zrobic bo nie miala umowy podpisanej ani tego zobowiazania, wiec lipa. po jakims czasie zwolnili ja, a po 2 miesiacach ja z ta druga kumpela zwolnilysmy sie i z tego co wiem to dziewczyny ktore przyszly na nasze miejsce musialy to podpisac ale to byl bardzo maly butik wiec duzo nie moglo tam zniknac. praktycznie to nie mieli chyba brakow bo po zwolnieniu tam zajrzalam kupic bluzke i mi mowily. ale jesli chcesz sie zatrudnic w wiekszym sklepie to nie radze tego podpisywac, zreszta ja bym w ogole tego nie podpisala..

Gość little happy missy
Na umowę o pracę u nas jest 20& odpowiedzialności finansowej. Kto ma choć trochę rozumu w głowie, zwolni się przed inwenturą ;)

Gość little happy missy
10 procent miało być ;)

Gość little happy missy
A jeśli chodzi o braki w kasie- każdy ma swój dyżur i jeżeli brakuje kasy na jego dyżurze, to osoba ta zwraca ją w całości. Ale u nas nigdy nie brakowało więcej niż 30 złotych.

Gość rosi13
nie kradnij

Gość kaja1999
dzięki za pomoc !! wiem , że jak brakuje w kasie to normalne że muszę oddać !! myślę żeby to podpisać a przed inwentaryzacja się zwolnić nie wyobrażam sobie że z najniższej krajowej zabiorą mi 200 , 300 zł

Kochana - zabrać mogą 3 pensje naraz zgodnie z prawem. 3 kolejne pobory - taki jest limit w prawie - tyle razem mogą potrącić. Tylko nie wiem czy 3 pensje najniższe krajowe czy 3 rzeczywiste.

Gość 5*10*15*
czyżby w 5,10,15?

Gość Kkkikkka
Nie podpisuj czegoś takiego! Od pilnowania złodziei jest ochrona, a jak szef skąpi kasy na ochroniarzy to już jego problem a nie Twój. Pracowałam kiedyś w sklepie i wiem co mówię. Byłyśmy w sklepie we dwie, a zdarzało się, że klientów było ok 15 naraz. I w żaden sposób nie dało się upilnować czy ktoś czegoś nie kradnie. A u nas nawet bramek nie było. Wiadomo też, że złodziej nie wejdzie do pustego sklepu, tylko do takiego, w którym jest tłok. Wystarczy, że jedna osoba Cię zagada, a druga w tym czasie coś ukradnie. A ty wg pracodawcy masz chyba mieć oczy z tyłu. Ja bym powiedziała szefowi, że od pilnowania sklepu jest ochrona. Jak Cię zwolni to tym lepiej, bo szkoda Twoich nerwów na taką pracę.

Gość kaja1999
i co z nim zrobili ? ja jak nie podpisze to wydaje mi się że mnie zwolnią

I co ,powiedz jeszcze ze to odpowiedzialnosc materialna 100%.?,jesli tak to juz na starcie jestes stracona,to chwyt nieuczciwych pracodawcow,ktorzy wciskaja kity pracownikom,ze po inwntaryzacji zamiast np;500zl manka jest 1000zl i sciagaja z tych marnych wyplat niby dlug.