Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kandkandk

Ślub w maju???

Polecane posty

Gość kandkandk

Co myślicie na temat terminu ślubu w miesiącu maju?

Ja mam w 3 tygodniu maja;-) Mam nadzieję, że już będzie dość ciepło bo wiosna w pełni;-) No i nie ma takie oblężenia na terminy jak w lipcu czy sierpniu.

Gość kandkandk
My chcemy i planujemy właśnie ślub w maju:). Masz rację miarka - nie ma takiego oblężenia, ale przede wszystkim jest to piękny miesiąc chyba najpiękniejszy w roku, wszystko takie piękne budzi się do życia i w ogóle świeżo i miło w około:)

Gość w maju ślub ...szybki grób

"w maju ślub ...szybki grób" tak, tak, a perły to płacz i nieszczęście. pieprzenie w bambus.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ja mialam slu w maju i bylo pieknie:-)

Uważam, że to piękny termin na ślub. Wszystko jest takie wiosenne i kolorowe. :) To był nasz pierwszy termin ale stwierdziliśmy, że nie jest dobry bo ludzie mają sesje wtedy.

Gość Różowe i czerwone butii
My mamy w ostatnią sobote maja:) Zawsze chciałam mieć ślub w tym miesiącu i sie spełniło;)

Gość rosita
super, my braliśmy slub w ostatnią sobotę maja przed sześcioma laty. Pomysleliśmy, że nie jest to taki oblatany miesiąc a, że urodziłam się w maju to ślub też chciałam w tym miesiącu. Zdziwiło nas tylko, że nie byliśmy jedyną parą, która tego dnia składała sobie przysięgę. W Polsce może to nie jest zbytnio popularny miesiąc ale to się powoli zmienia. Natomiast w Niemczech, tam gdzie mieszkam teraz, trzeba dużo wcześniej zamawiać ślub na ten wiosenny miesiąc. Tak dla ciekawostki statystycznej, w ubiegłym roku najwięcej par powiedziało sobie "tak" 23 maja (w moim mieście)

to nie chodzi o literę R w tym momencie tylko ja spotkałam się z takim zabobonem, że ponoć ludzie szybciej umierają, mają pecha i tym podobne w życiu dlatego pewnie każdy tak się boi tego miesiąca .... ale ja to pozostawię bez komentarza :P piękny miesiąc jak dla mnie, wszystko budzi się do życia i w ogóle tak milutko jest wtedy ;) przecież komunie także są w maju to też uroczystość i nikt nie robi halo z tego powodu

Gość iiffoonnkkaa
ja mam ślub 8 maja tego. Mam gdzieś wszystkie przesądy!!! :)

Gość a ja wole czekolade...
Rany laski chyba nie wierzycie w te wszystkie durne zabobony i przesady?? :) Maj piekny miesiac, nie za goracy, nie za zimny (chociaz akurat w Polsce nie ma reguly), wszystko kwitnie wiec czego chciec wiecej:)

Gość majandra25
Ja też mam ślub w ostatnią sobotę, 29 maja:)

ja też wychodzę za mąż 22 maja w tym roku:) i już nie mogę się doczekać:) pięknie będzie bo to wiosna właśnie, a w zabobony nie wierzę;P tylko martwię się czy padać nie bedzie..

Gość 30 maja 2009
Cuuuuuudnie bylo :) Pogoda piekna!!!!

Gość 1 maja 2009
było fantastycznie >!!!!!!!!!!!!1

Gość niespełniona piosenkarka
Ja planuje ślub 26 maja 2012

Gość Kropcia88
To nie prawda, że w maju jest mniejszy problem z salą. :) My mamy termin na kwiecień - niby też mało popularny miesiąc. Sale zamawialiśmy 1,5 roku wcześniej, a tu się okazało, że dokładna data, kiedy my chcieliśmy była już zajęta. W ogóle to wolny był tylko nasz termin i Wielkanoc. :) O lipcu i sierpniu to już w ogóle nie było mowy, natomiast maj też zarezerwowany na komunie. :) Pozdrawiam Autorkę i życzę szczęścia. :)

Gość dhdfhafdhas
my też chcieliśmy w maju 2012- dokładnie 26 maja. ale niestety cały maj czerwiec lipiec sierpień i 3 tygodnie wrzesnia byly juz zajete :P dlatego przeniesliśmy sie na 2013.

Zdecydowanie polecam maj - z reguły jest piękna pogoda (nie licząc tegorocznych przymrozków :P ).