Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość certyfikatttt

fce-writing

Polecane posty

Gość certyfikatttt

ucze sie do fce. boje sie czesc writing. obecnie spisuje sobie rozne rodzaje listow formalnych nieformalnych zeby zapoznac sie z pewnym schematami zwrotami. myslicie ze to ma sens i pomoze mi w nauce i napisaniu wlasnych listow?

Gość certyfikatttt
nikt nie zdawal tego egzaminu?

Gość fce2
pomoże :) Każdy rodzaj writingu wymaga określonych zwrotów/wyrażeń, np otwarcie listu, wyrażanie kontrastu czy dawanie przykładów w argumentacji. Trzeba znać takie właśnie słownictwo funkcyjne, jego użycie też jest oceniane. Więc dużo czytaj i ćwicz pisanie różnych form.

Gość certyfikatttt
dzieki :-) zdawalas ten egzamin? ja chce juz w czerwcu zdawac ale mam stracha

Gość fce2
nie, nie zdawałam. Ja do niego uczę:) Wiem, że to się łatwo mówi, ale musisz do przygotowań podejść spokojnie. Tak jak z tym writingiem - opanuj pewne zwroty wykorzystywane w różnych formach pisania, potem dużo pisz. I nie panikuj. Uczysz się sama, czy chodzisz na kurs?

Gość certyfikatttt
ucze sie sama :-)

Gość certyfikatttt
a zansz ksiazke writing and reading target 3 autorstwa virgini evans? co o niej sadzisz?

Gość fce2
nie, ale z innych jej książek sporo korzystam i mogę polecić, podejrzewam, że ta nie odbiega poziomem. Na Twoim miejscu skupiłabym się też na robieniu pełnych testów - żebyś sprawdziła, czy mieścisz się w limicie czasu.

Gość certyfikatttt
i mam takie male ptanko jak napisac poprawnie takie zdanie: ta informacja jest dla mnie wazna, bo jesli podroz bedzie samolotem to bede musiala zrezyygnowac z nagrody, gdyz panicznie boje sie latania.

Gość certyfikatttt
tez zaczelam robic rozne testy. drukuje sobie z netu i rozwiazuje

Gość fce2
Na przykład tak: This information is important for me, because I will have to refuse the prize if the journey is by plane, as I am terrified of flying.

Gość certyfikatttt
dzieki :-)

Gość certyfikatttt
a mam jeszcze pytanie odnoosnie ilosci slow. czy oni tak dokladnie licza i czy licza wszystko przedimki zaimki itp?

Gość fce2
zaimki - tak, przedimki - nigdy. Nie liczą każdego słowa, ale średnią liczbę słów w akapicie. I można przekroczyć limit o 10 lub 20 procent - nie pamiętam w tej chwili. Jakbyś miała jakieś wątpliwości, albo gdybyś chciała, żebym Ci sprawdziła jakiś writing, to pisz na ka-tarzyna@tlen.pl. Pozdrawiam:)

Gość fcecertyfikat
dzieki :-)

Gość zop.rak
zapisz sie do tflsa, zdasz bez problemu