Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1369742

SZOK! zdjecia

Polecane posty

Gość myszsyzjka
2 latek je wszytko !! na co ten cyc !!! przecież takie dziecko zje kotleta, rybę, fasolkę po bretońsku no wszytko i co niby takiego wartościowego w tym cycu ??

Gość nie da sie ukryć
że matki które na siłę karmią ponad roczne dziecko piersią mają jakieś problemy emocjonalne nei chodzi tu o dobro dziecka ale one w ten sposób zaspakajają własne potrzeby emocjonalne....te matki chcą by dziecko było od nich całkowicie uzaleznione....chcą by dziecko było tak nieporadne jak w niemowlęctwie... takie są matki które chowają potem maminsynków, one chcą by ich dzieci świata nei widziały poza mamusią i nie potrafiły bez niej samodzielnei funkcjonować do psychologa !!!!!

Gość pijawki kończyna
Karmić 2-letnie dziecko cycem - to chyba typowe matki polki tę zasade wyznają. Normalna kobieta ze zdrowym podejściem w życiu by sobie na to nie pozwoliła. Wygląd piersi, a przede wszystkim psychiczne uzależnianie dzieci od cycka... mam znajoma, która karmiła do 3 r.ż., teraz mała ma 5 lat i nie zasnie jak chociaz nie pomiętoli matce sutka. A piersi wyglądają katastrofalnie, po pierwszym dziecku i w wieku 28 lat.

Gość nie da sie ukryć
no i raczej nie sądzę by jakikolwiek facet uważał to za normalne.... podejrzewam że to karmienie dziecka ma zastępować w jakim stopniu relacje z mężem, bo dla mnie jest ewidentne że w takim wypadku facet jest zepchniety gdzieś na boczy tor od momentu pojawienia się tej karmionej cycem "fasolki"

nie da sie ukryć zgadzam sie z toba w pełni :) to nie jest normalne dla kobiety ze zdrowym podejściem ja mam kolżankę ktora karmiła ponad 3 letnia córke i raz widziałm mała ziemniaki kotlet i do picia na koiec cyc :O

Gość nie da sie ukryć
źle oceniliście zdjęcia, one nie są obrzydliwe ale BARDZO NIEPOKOJĄCE.... dzieci można krzywdzić nie tylko bijąc je, wyzywając czy znęcając się nad nimi psychicznie czy fizycznie, dzieci można krzywdzić także dając im złe wzorce zachowań i źle kształtując ich rozwój emocjonalny

jak dla mnie 6 miesiecy karmienia to wszystko plus do 9 mies ewentalnie cycek do zasniecia..to wszystko chodzace dziecko i cyc zle mi sie kojarzy:O ..poaztym mam sobie odmawiac do nie wiadmo kiedy lampki szampana czy kawy mocnijszej bo dziecko nadal ssa piers..? nie nie dla mnie...😠

jak dla mnie 6 miesiecy karmienia to wszystko plus do 9 mies ewentalnie cycek do zasniecia..to wszystko chodzace dziecko i cyc zle mi sie kojarzy:O ..poaztym mam sobie odmawiac do nie wiadmo kiedy lampki szampana czy kawy mocnijszej bo dziecko nadal ssa piers..? nie nie dla mnie...😠

Gość pijawki kończyna
Tylko w tym sęk, że większość matek karmiących dziecko do 3 r.ż. spożywa alkohol, kawę. I najlepszy jest tekst, że mleko nie traci wartości odżywczych :O może i nie traci, ale mlekiem z piersi 2-latek się już nie naje, więc po kiego grzyba podawać mleko z piersi, skoro dziecko je już każdy rodzaj pokarmu????

jak ja lubie takie kontrowersyjne tematy:)mnie tez zastanawia czy wszystkie te matki,ktore karmia wyrzekaja sie alkoholu,papierochow i kawska,bo jak nie to mija sie z celem troche takie karmienie.moim zdaniem tylko niemowlak tak do 6 miesiaca wyglada ladnie przy piersi...potem to juz jest dla mnie niesmaczne:/

Chocicazby melko które nie traci swojje wartości, to że mała lubi usypiać przy piersi i ma jeszcze czas żeby rzucić "cysia"

wiecie co, jak takie mleko jest wartościowe, przy tak długim okresie karmienia, to czemu dłużej jeszcze się nie karmi dzieci? moze w ogóle człowiek całe życie powinien je pić? Najbardziej wartościowe i potrzebne to jest w pierwszych godzinach-tzw siara, potem poziom przeciwciał spada. A skład? Może zanim się ktoś wypowie, niech poczyta.

Gość pijawki kończyna
Lena - nie ośmieszaj się. A pytam z ciekawości - co na to Twój mąż????

Gość Maja jedna fufelka
karmila piersia do ponad 4r.z a ble... Druga do 3 roku... a ble... :P A teraz tak pomyslalm, ze obie wpadly i z tymi facetami nie byly... Stymulacja sutka cos tam pobudza i jest nam dobrze :P Hehe facet nie umie tak pomietosic jak dziecko :P

lena czyli chcesz na maksa związać emocjonalnie dziecko z tobą :O współczuje w przyszłości dziecku i to jest jedyny sposób jak umiesz okazać czułość dziecku a co do wartości to nie ośmieszaj sie 2 letnie dziecko zjada wszytko i mleko matki nie jest wartościowym produktem

i chyba prędzej uwiężę że to ty zaspokajasz swoje potrzeby niż dziecko

Gość co te baby nei wymyslaaa
szkoda, że jeszcze po środku facet jej nie rąbie, dzieci i tak by nie widziały bo zajęte wymionami

Gość ja też karmię
nie widze niczego złego, dziecko zadowolone, ja zadowolona, mąż nie oponuje. Myszka 8ileś tam, ty mniej pal trawy i mniej kompa to i problemy inne będziesz mieć niż czyjeś długie karmeinie

no musze cie zmartwić bo nie mam żadnych problemów a to że ktos karmi ileś tam lat to nie MÓJ problem tylko moje spojrzenie na wypaczenie

Gość pijawki kończyna
No właśnie, te baby nie widzą niczego złego w tym, że karmią 3-latka piersią! To jest najgorsze... A nie pomyślą o tym jak wpływa to na rozwój emocjonalny dziecka, myślą tylko o sobie - wygodniej, pewnie szybciej dziecko zaśnie przy cycu, hehe a fanaberie o wartości mleka są tylko i wyłącznie przykrywką. Mąż nie ma nic przeciwko temu - a co ma chłop mówić, przecież po urodzeniu dziecka dla matki polki liczy się tylko dzieciak, nic więcej. Facet jest potraktowany jako reproduktor i tyle.

Gość ja też karmię
tak, tak, a wy kafeteryjne znachorki wszystkowiedzące wiecie jak traktuję męża i co jest najlepsze dla czyichś dzieci. Otóż wypaczonym jest ćpanie wieczorami, mam nadzieję myszko, zę ktoś opiekę społeczną naśle na ciebie i zrobią porządek z wasza patologiczną rodziną he he he

Bardzo dziwie sie wszystkim kobietom wypowiadajacym sie za badz przeciw,do niczego Was to nie doprowadzi,a kobiety na zdjeciach najprawdopodobniej nie maja nawet zamiaru liczyc sie z Wasza opinia...taki mamy swiat,kazdy robi to co lubi,nikomu nic do tego. Dajcie spokoj to prymitywne.

do patologii to mi bardzo daleko a widze ze drażni cie to ze ktoś nie wielbi Ciebie za to ze karmisz

Każdy lekarz twierdzi, że mleko kobiety jest najwartościowsze maksymalnie pół roku, potem traci wartości odżywcze, więc po co karmić 1.5 roku, 2, 3 lata?

Gość pijawki kończyna
corby - bo dzieciak szybko przy cycu zasnie, bo wygodniej, bo matki polki uważają że to symptom troski i miłości :O