Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki2205

Miesiączka po porodzie, kiedy?

Polecane posty

Cześć dziewczyny, Kiedy po porodzie dostałyście 1 miesiączkę? Czy była ona obfita? Ja miałam po 4 tygodniach krwawień poporodowych przerwę 4 dniową i teraz znowu się zaczęło,ale to delikatniejsze krwawienia i wydaję mi się,że trochę inne,ale nie jestem pewna :( jak było u Was? a i dodam,że zaczęło się 3 marca,a to dokładnie tak jak miałam co miesiąc miesiączki.

Hej.Ja jestem 10 miesięcy po porodzie,8 miesięcy karmiłam piersia i okresu do tej pory nie mam.Zaznaczam że od 3 tygodni mam implant anty.

to srasznie długo. Ja po pierwszej ciąży pamiętam,że dość szybko miesiączkowałam,ale może to nie reguła i każda ma inaczej.

Gość chcę zostać mamą 2raz
22marca miałam 1 dzień cyklu rozpoczynającego ciążę, i 22marca pojawiła się pierwsza miesiączka "pociążowa" :)

To kiedy pierwsza miesiączka po porodzie wystąpi zależy od tego czy karmimy piersią i jak długo to robimy. Ja nie karmiłam piersią, bo synek urodził się martwy i połóg trwał 2 tygodnie, a 28 dnia po porodzie dostałam pierwszą miesiączkę, która była bardzo obfita. Podobno ma tak większość kobiet, choć to nie reguła, że pierwsza miesiączka jest bardzo obfita, bo jeszcze macica się oczyszcza.

dokładnie 4 i pół tygodnia po porodzie, karmiłam piersią 2 tygodnie...niestety bardzo obfita.

Gość ghfghfghfhgfhgfhfh
obfita w 4 tyg po porodzie, pozdrawiam

Gość olasz
karmiłam 18 m-cy a pierwszą bardzo obfitą miałam po 11 m-cach

ja około miesiąca po odstawieniu piersi a karmiłam niecałe 2 miesiące.miesiączka bardzo obfita i do tego przez dwa tygodnie!

Gość mam pytanko...
to nie zależy tylko od tego czy się karmi piersią. niektóre moje koleżanki karmiły krótko a okresu długo nie miały. ja dostałam 6 i pół miesiąca po porodzie, nie była obfita, taka sama jaką miałam przed ciążą, różnicą było tylko to że nie bolał mnie wogóle brzuch, ucieszyło mnie to bo przed ciążą tabletki nieraz nie pomagały.

a jak długo trwała ta pierwsza po porodzie miesiączka???

Ja jestem 6,5 tygodnia po porodzie i @ dalej nie mam a od jakiegoś czasu praktycznie nie karmie bo 1 raz dziennie odciagam pokarm. A przy 1 dziecku 6 miesiecy po zakończeniu połogu miałam 1 okres czyli córka miała ponad 7 miesiecy Karmiłam piersia 8 miesiecy :-D

Gość mama roczniaka
Ja miesiaczke dostalam rowno 2 miesiace po porodzie(cesarka),a karmilam synka 6 miesiecy,czyli wcale nie jest powiedziane ze przy karmieniu nie ma sie miesiaczki,jedna wielka zaleta to to ze bezbolesnie,czasem nawet nie poczuje kiedy i uregulowaly sie,wczesniej przed ciaza okropny bol i zdarzalo sie ze i 50 dni nie mialam.

Gość mam pytanko...
u mnie trwała tak jak i przed ciążą 3 dni krwawiłam i 2 dni to takie plamienie, ale to była moja pierwsza od porodu i mam nadzieje że następne też tak będą wyglądały:-)