Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę zostać mamą 2raz

kiedy największe prawdopodobieństwo poczęcia córki?

Polecane posty

czy jest jakieś znaczenie w którym momencie cyklu nastąpi zapłodnienie, a mianowicie czy ma to znaczenie jakiej płci będzie dziecko? Czy można zaobserwować jakąś prawidłowość? Chciałabym tym razem postarać się o córkę :)

CytrynusiA, dziękuję :) Ciekawa jestem jak to w praktyce wygląda.. Jak spojrzałam na termin poczęcia pierwszego dziecka, to płeć się zgadza :)

Gość A ja chciałam dziewczynkę
I wyszła mi dziewczynka. W kalendarzu też była dziewczynka. Pamiętajcie że jeżeli macie skończone np 25lat to patrzycie w kalendarzu chińskim na 26lat dlatego że liczą się lata rozpoczęte a nie ukończone.

Ja powiem tak: w kalendarze zadne nie wierze, bo starszy synek powinien byc wg niego corka a mlodsze chlopcami :-P Juz szybciej moment wspolzycia wzgledem owulacji... My strzelalismy za drugim razem w dziewuszke, no i mamy...dziewczynke i chlopca :-D

Z tym momentem owulacji to też tak nie do końca prawda... bo u nas było po owulacji a mamy malutką dziewczynkę. Natomiast według kalendarza się zgadza... choć też do końca w to nie wierzę.

Gość do madziaatg
Czy patrzyłaś na skończone lata? i czy nie było możliwości (np.seks pod koniec miesiąca) ze do zapłodnienia doszło jednak w następnym miesiącu? Sama planuje córę, kiedyś...:)

no niestety zapłodnienie było 13czerwca innej możliwości nie ma :D bo chłop wyjeżdżał za granice :P

Ja sie pomylilam w obliczeniach i mam 2 coreczke:P robiona dzien przed owulacja w mial byc chlopak na drugi dzien..:P

no właśnie, rzadko kiedy się zgadza..

Gość no wlasnie kiedy?

Gość hjniujoijuoirtf
Mysmy celowali wdziewczynke od razu po orsie i jest syn z 9dc

seks kilka dni przed owulacją daje 60% na poczęcie córki. Plemniki warunkujace płeć żeńską są wolniejsze, ale silniejsze od męskich, dlatego dłużej są w stanie przeżyć i zapłodnić jajo, kiedy męskie (słabsze) wyginą.

Gość Nzndhs
A co ma owolacja do płci?????? Preciez to facet i jego sperma decyduje o płci!!!!

Gość rfjoejrijgitujuigj
Dokładnie moim zdaniem kazda kobieta przyciaga soba albo plemnik X albo Y.