Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tradycyjny z róż

dobry pomysł na prezent?

Polecane posty

ładny, klasyczne zestaw. Zawsze się przyda. Jeśli nie znasz dobrze gustów młodych to spoko możesz kupić

Gość moze byc
choc znajac zycie woleliby kase ale to tez mila pamiatka

Gość sammer
ja bym takiego prezentu nie chciała dostać.nie lepiej zapytac?moze nie bedzie niespodzianki ale lepiej trafic z prezentem ktory ucieszy

Ja bym nie chciała takiego zestawu dostać :) Dlaczego? Dla mnie nie potrzebne szkło przy którym by gromadził się tylko kurz :D Ja,mąz i nasi znajomi jesteśmy amatorami piwa i czystej wódki :) A do tego szkło już mam :D

Same kieliszki są całkiem niezłe ale takie rzeczy wolałabym sobie kupić sama tak, żeby pasowały mi do mieszkania. Możecie nie trafić w gust i wtedy szkło zostanie schowane do szafy i nie będzie w ogóle używane, bo młodzi kupią sobie takie, które im się podoba. Jeśli to jest bliska rodzina to zapytałabym się czy nie potrzebują czegoś takiego jak pralka, mikrofalówka itp. Bo jeśli nie mają jeszcze to warto młodych odciążyć z zakupem. Albo może jakiś aparat fotograficzny? W sklepie 1komp.pl jest bardzo duży wybór sprzętu rtv/agd i również aparatów i takich rzeczy.

A mi się podoba ten zestaw i ucieszyłabym się gdybym dostała w prezencie, jest moim zdaniem uniwersalny i wpasuje się w każde wnętrze, ale to tylko moje zdanie. Może rzeczywiście łatwiej będzie porozumieć się z młodymi albo z kimś kto jest z nimi blisko żeby wybadać temat. jamica86 - jakoś dziwnym trafem ktoś na innym topiku też poleca ten sklep internetowy a topic dotyczy... aparatu fotograficznego.

Gość pisankaAa
Widzisz! Sądząc po opiniach różnych osób nie każdemu podobałby się taki prezent jeżeli nie znasz gustu Pary Młodej to nie sądzę czy to będzie dobry prezent. Chyba, że masz możliwość podpytania kogoś o to...

Gość olinka malinka
nie no, rozwalają mnie odpowiedzi typu "nie kupuj bo młodym może się nie spodobać" albo "ja bym takiego prezentu nie chciała dostać". Kto was ludzie kultury uczył?!? Ktoś zadał sobie trud, łaził po sklepach a wy jeszcze wybrzydzacie. Dobrze wychowany człowiek podziękuje i będzie wdzięczny za każdy prezent, ale nie wy rozpieszczone księżniczki!!!

Gość NBFBDFJDJFDJSFJSD
KIELISZKI CO PRAWDA FAJNE ALE JA BYM NIE CHCIAŁA DOSTAC TAKIEGO PREZENTU .... WŁÓZ LEPIEJ KASE DO KOPERTY SAMI KUPIA CO BEDA CHCIELI TO MOZE BYC JEDYNIE JAKO "DODATEK"

ja ucieszyłabym się z takiego prezentu. Samemu cięzko takie coś kupić, tym bardziej, że to jakis solidny zestaw... jednak zalezy to czy oni maja miejsce żeby takie rzeczy trzymać, czy np mieszkaja na pokoju u rodziców... bo wtedy to może być trochę kłopotliwe :)

Najlepiej zapytać młodych- może mniejsza niespodzianka, ale przekonasz się czy dobry prezent. "Chyba każdy ma dziś aparat"- to mniej więcej jak tekst "chyba każdy ma komputer/telewizor". Nie każdy ma, my z mężem nie mamy z własnego wyboru, szwagierka ma dobrą lustrzankę, ona i teściowa robią świetne zdjęcia, a ja sama nie umiem robić ładnych zdjęć, nie bawi mnie to jakoś szczególnie. Teraz nie potrzebujemy aparatu, a jeśli kiedyś będziemy kupować- raczej wolelibyśmy wybrać sami. Tak, to dobry prezent jeśli wiesz że młodzi lubią robić zdjęcia, nie mają aparatu i chcą kupić jakikolwiek (bo nie są fanatykami znanych marek czy jakości z najwyższej półki). Jeśli strzelasz tylko- odradzam. Blender z którego żartujesz też jest fajnym prezentem- ja dostałam taki mały, bardzo poręczny, właśnie na ślub, używam go częściej niż dużego wielofunkcyjnego robota kuchennego (też prezent). Fakt, jeśli ktoś ma- to niewypał, ale jeśli nie ma a lubi gotować, zwłaszcza przy dzieciach- miły i praktyczny prezent.

Gość dreaaamer
no coś w tym jest, że najlepiej byłoby zapytać młodych, czego będą potrzebować. Ja postawiłabym na jakiś sprzęt do domu, nie wiem może robot kuchenny, albo ekspres do kawy? Widziałam, że na magicznej planecie jest sporo dobrej jakości sprzętu więc może się uda coś wybrać dla pary młodej?

Gość poweselna
Ja ucieszyłabym się z takiego prezentu, ponieważ przed ślubem nie kupiliśmy za dużo takich rzeczy do domu. Ale jeśli młodzi od dawna mieszkają razem, to mogą już mieć wyposażony dom, więc bezpieczniej byłoby ich zapytać.