Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość można jeszcze pomóc222

Do żon alkoholików

Polecane posty

Drogie Panie Czu Wasi mężowie oprócz alkoholizmu są zdrowi? Mój zawsze pił dużo, ale raczej tak można było z tym żyć. Zmiany zachowania,jakby nieświadome picie alkoholu, problemy z chodzeniem skłonily mnie by udać się z nim do lekarza, on nie widział u siebie żadnych zmian. Okazało się , ze jest po kilku udarach. Strasznie się teraz rozpil. Jak mogę mu pomóc. AA nie chce się nim zając, bo przy jego stanie mozgu twierdza, że nie są w stanie. Proszę, może któras z Was byla w takiej właśnie sytuacji. Lekarz psychiatra, neurol, kardiolog twierdzą, że leczenie ,jesli będzie dalej pil ,jest bezsensem. Co mam zrobić?

Gość Pytam pytam pytam....
Co masz zrobić? ODEJŚĆ! Jeśli sam nei będzie chciał przestać pić to Ty nic nie zrobisz... a bedziesz się męczyć. Wiem co mówie

przeglądałam ową stronę, tam nie ma odpowiedzi na moje pytania a Panie które sie tam wypowiadają raczej będą skłonne powiedzieć mi bym zwiewala pewnie mają racje, ale obiecałam dzieciom, ze mu pomogę

Gość zielona_fala
ty nic jak on nie chce to nic na siłę bo będzie miał dociebie pretensje ,że go ciągasz a on woli się napić a nie łazić i czas tracić zajmij się sobą mysl o sobie pamietaj myśl o sobie o swoich nerwach , życiu

to nie jest tak zupełnie, że on nie chce jego mózg funkcjonuje tak, że on nie rozumie co się wokól niego dzieje... lekarze radzą ubezwłasnowolnienie, ale co to zmieni

Gość to przykre ale coż więcej
mu trzeba robi to co pewnie lubił robic całe swe zycie myslę, że powinien znaleźć się w jakimś ośrodku zamkniętym jeśli on nie wie co się dzieje to raczej mu nie pomożesz

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa789
taaaaaaaaa,dobrze wie co sie wokol dzieje,najlepiej udawac

Gość mozna jeszcze pomóc 222
Niestety nie udaje mam wyniki badan i opinie lekarzy ogóle zmiany miażdzycowe mózgu, jamki poudarowe, ogniska niedokrwienne....

Gość mozna jeszcze pomóc 222
no i tak jak się spodziewałam a może Wasi partnerzy też są chorzy i dlatego nie można zapanować nad ich piciem

Gość groźnie wygladająca dama
większośc ludzi pijących nałogowa jest chora gdyby w okresie przep popadnieciem w alkoholizm robic im wnikliwe badania mozgu u wiekszości znalazłoby się już wiele zmian większość przyszłych alkoholików wykazuje wiele cech wróżących im przyszłą chorobę oczywiscie piszę większość, nie wszyscy ja znam dwóch alkoholików i sa to ludzie których znałam w młodości, nadwrażliwi, chcacy się wszystkim przypodobać, z zaburzona samoocena, zazwyczaj wygórowaną, dusze towarzystwa, popadający w konflikty z prawem...., i tak wiele by jeszcze wymieniać

Gość można jeszcze pomóc 222
oooo..... jakbym czytała o moim mężu

Gość temat rzeka i jeszcze więcej
Żony alkoholików to albo nie mają komputerów, albo utwierdzają sie w swojej głupocie na Mąż alkoholik Poczytaj te stronki to zwariujesz, co one tam piszą, jak się pocieszają i utwierdzają w swych poczynaniach. A tak w temacie to rzeczywiście jesli jego stan mózgu jest beznadziejny to najlepiej zamknac go w ośrodku. Z tego jednak co wiem, obecnie jest wiele leków usprawniajacych myślenie, nootropil, tanakan..... By zauważyć skutki stosowania trzeba jednak trochę poczekać. jeśli on nie jest alkoholikiem, to moze ,gdy zaczna działac przestanie pic i bedzie mógł poprawnie funkcjonować. Poczekaj z decyzją.

Gość można jeszcze pomóc 222
Dzieki. Szczerze mowiąc myslałam, że więcej pań się odezwie. Wszak topik mąż alkoholik cieszy się wielką popularnośćią, co świadczy otym , iż zaglada na to forum wiele żon alkoholików. No tak, ale one tu wchodzą , jak już ktoś wyzej powiedział, by udawać męczennice, a nie by pomoc.