Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amstupidgirl

Zmotoryzowane mamusie, mam pytanie.

Polecane posty

Do którego miesiąca ciąży jeździłyście samochodem ? W sensie kierowcy. I czy w późniejszych miesiącach zapinałyście pasy ? Jeśli tak, to w jakiś inny sposób ?

Gość wyrzyć na pewno się da
można jeździć do końca pasy oczywiście zapinasz i układasz pod brzuchem

do ostatnich dni, ale pasów nie zapinałam nigdy- nie mogłam, mam takie ułożenie macicy ze dziecko bardzo nisko lezało i w pierwszej i teraz w drugiej ciąży, odrazu potem mnie bardzo boli i mam skurcze

Ja jestem w 7 miesiącu ciąży i nadal jeszcze jeżdzę samochodem. Ale ostatnio mam problem z wsiadaniem i wysiadaniem z samochodu bo brzuszek zaczyna przeszkadzać ;) W perwszej ciąży jeździłam do końca. Zaopatrzyłam się w specjalny adapter do pasów bo to obowiązkowo bez różnicy na miesiąc ciąż.

Gość debilkighjk
w ciąży nie trzeba zapisać pasów.

Gość szfs
Jestem instruktorem jazdy i pracowalam do 8 msc ciazy :) i uzywalam wlasnie ww adaptora do pasow. Jezdzic mozna do samego porodu jesli czyjesz sie dobrze.

Wiem, że w ciąży nie trzeba zapinać pasów, ale ja osobiście czułabym się dużo lepiej gdybym miała zapięte, dlatego gdyby któraś z was wiedziała, gdzie się taki adapter do pasów kupuje, to byłabym b.wdzięczna

Gość ja do ostatniego dnia
prowadziłam :D ba miałam skurcze co pół godziny to jeszcze starszego syna pojechałam, sama autem odebrać ze szkoły - w sumie 12km tam i z powrotem - nie chciałam męża stresować - ze to już :D dopiero jak z pracy przyjechały to mu powiedziałam, że to dzisiaj :)

Zgoda w ciąży można nie zapinać pasów ale czy wiecie jakie konsekwencje są tego w rażie wypadku?? Prawidłowo zapięty pas ratuje nie tylko Tobie ale i Twojemu dzidziusiowi życie. Ja taki adapter kupiłam a właściwe zamówiłam w sklepie motoryzacyjnym. Ale później widziałam takie same na allegro. http://www.allegro.pl/item940876240_besafe_adapter_pasow_bezpieczenstwa_wys_gratis.html tu masz przykładowy :)

Gość aks
do końca jeździłam. jak wody zaczęły odchodzić to jeszcze musiałam pojechać po mamę zanim mąż przyjechał z pracy:)

Zgadzam się z Tobą nati_1309, dlatego jak tylko powiedziałyście o tych adapterach to się zabieram za jego kupowanie :) Tylko teraz pytanie, są ich dwa rodzaje - besafe i clippasafe. Który lepszy ? Oba działają w różny sposób

zdaje sobie sprawe jakie sa konsekwencje niezapięcia pasów, ale tak jak pisałam u mnie zapięcie pasów nie wchodziło w grę

ja tez uzywałam takiego adaptera, kupilam na allegro juz ze 2,5 roku temu, kosztował ok 150 zł z tego co pamietam, ale byc moze sie myle. jezdzilam do samego konca, jeszcze nawet po terminie porodu

po terminie porodu wozilamjeszcze na wszelki wypadek taką ceratkę gdyby mi wody zaczęły odchodzic, bałam sie ze zaleją mi wentylacje w siedzeniu. ale 2 razy wody odeszły dopiero w czasie akcji porodowej