Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERAMDAIV

Objawy "okresowe" a ciąża - pytanie

Polecane posty

Gość ERAMDAIV

czy są wśród Was kobiety, które czekały na @, czuły się jak na niego, bolał je brzuch jak przed @, miały PMS a mimo to okresu nie dostały i okazywało się, że są w ciąży ? :)

Gość kapi kapi ko
tak to typowe objawy

Gość patrząca nadzieją
też chciałabym to wiedzieć

Gość kapi kapi ko
dla ciąży oczywiście,jeśli masz takie objawy a okres nie nadchodzi zrób test,

Gość ERAMDAIV
jestem w 25 d.c więc na test za wcześnie :) zrobię może w poniedziałek, o ile wcześniej nie dostanę @ :( tylko właśnie chciałam zapytać , czy to możliwe i dlaczego można mieć odczucia jak na @ będąc w ciąży ? czym to jest spowodowane ?

Gość a ja mam inne pytanie
bo tak, jak koleżanka ERAMDA jestem w 25 d.c (zbieg okoliczności :) ) tylko, że ja właśnie raczej nic nie czuje tzn nie czuję tego, co zwykle czuję przed @ jedynie co, to w okolicach prawego jajnika mam takie dziwne jakby "ciągnięcie" i skoro zawsze czułam się okresowo a teraz nie, może być jakaś szansa ? :) :)

Gość doradzam etatowo
a teraz odkrycie naukowe roku: KAŻDA KOBIETA MA INNY ORGANIZM I INACZEJ REAGUJE.KROPKA

Gość no właśnie też chciałam
napisać, że każda kobieta może mieć inne objawy i w ciąży może być zarówno jedna jak i druga dziewczyna jedna może się czuć jak na @ i być w ciąży a druga może się nie czuć i też być musicie poczekać i w odpowiednim momencie zrobić test i tyle :)

Gość ERAMDAIV
ależ ja wiem, że każda z nas ma inny organizm :) i ja nie chcę, żeby mi ktokolwiek tu diagnozował, czy jestem w ciąży czy nie chciałam tylko spytać, czy odczucia jak na @ mogą mimo wszystko nie oznaczać, że ta @ przyjdzie :) tyle tylko chciałam wiedzieć :)

Gość doradzam etatowo
tak mogą to oznaczać, jakieś jeszcze pytania,chętnie odpowiem bo akurat nie mam co robić

Gość ERAMDAIV
kiedy najlepiej zrobić test ciążowy ? :) dzisiaj mam 25 d.c więc za wcześnie i nawet gdybym była w ciązy to pewnie wyjdzie 1 kreska tak ? czy jak jest się w ciąży to nawet na tym etapie pokazują sie dwie ? nigdy nie robiłam testu, wiec nie wiem :) @ powinnam dostać ok 11, 12 marca

Ja miala, bóle jak na @ nawet przez 1,5 mies. Strasznie balam sie, że jednak dostanę @ bo ta ciąża to mój wymarzony prezent gawiazdkowy od Bozi :-) Test wyszedł mi pozytywnie już przed @ ale robiłam strumieniowy FIRST REPONSE z porannego moczu, kreska była beznadziejnie słaba, więc wyrzucilam test bo nie chciałam znowu sie łudzić, a tu jednak niespodzianka :-)

Gość ERAMDAIV
hmmm jade zaraz do sklepu, ale jednak chyba testu nie kupię... bez sensu :) poczekam jeszcze parę dni, chociaż to strasznie trudne jest to czekanie i niepewność :O MONI gratuluje :) a długo się staraliście ?

Gość doradzam etatowo
test najlepiej zrób w dniu w którym powinnaś dostać miesiączkę,a najlepiej odczekaj jeszcze parę dni,na początku ciąży stężenie hormonów jest bardzo małe i rośnie z czasem,dlatego w początkowej fazie test może wyjść negatywny,test najlepiej zrobić rano,

Gość ERAMDAIV
dzięki za odpowiedzi :) z zakupów wróciłam, ale bez testu nie kupiłam bo jakbym miała w domu to pewnie by mnie kusił bez sensu :D :P :P co do mojej owulacji to dokładnie nie wiem kiedy była, bo najpierw wydawało mi się , że ok 25, 26 lutego [czyli w 15, 16 d.c] ale po kilku dniach [1, 2 marca. czyli w 20,21 d.c] pojawiło się dużo więcej śluzu białko jajka i dużo bardziej dokuczały mi jajniki niż tego 15, 16 d.c więc może wtedy się zaczynała, ale została powstrzymana i za parę dni się pojawiła i w sumie to nawet dokładnie nie wiem kiedy się mogę spodziewać @ bo nie mierzyłam temp a po samym śluzie to mogę sie tylko domyślać.......... "Co do PMSów i wrażenia jak na okres.. Jeśli kobieta jest wrażliwa na wysoki poziom progesteronu, to zwykle już na tydzień przed miesiączką odczuwa zbliżający się okres ponieważ wówczas poziom progesteronu jest najwyższy. Później powoli opada, aby na sam koniec spaść bardzo nisko i spowodować miesiączkę... " tyle, to ja wiedziałam :) tzn wiem, czym jest spowodowany PMS ale nie wiem czemu w takim razie można go odczuwać , będąc w bardzo wczesnej ciąży wtedy też jest dużo progesteronu ? czy jak ? :)

Od zaprzestania tabletek anty.zajęło to 9 mies. ale ja mam pcos i cykle między 50-70 dni , ale jakoś sie udało. Mi test wyszedł po 8-9 dniach, ale podkreślam, że ten z porannego moczu. chyba jednak nie każdy test jest jednakowo czuły. Głowa do góry i 3mam kciuki, no i czekam na rezultaty :-)

Gość ERAMDAIV
oj 50 - 70 dni ? strasznie długie cykle ale super, że mimo PCO się udało !! :) a właśnie znalazłam ciekawy teskt, odnośnie mojego pytania o PMS: " 3 tydzień Twoje ciało jeszcze nie sygnalizuje ciąży. Co więcej, możesz czuć dolegliwości podobne, jak przed miesiączką: ogólną drażliwość (PMS), pogorszenie stanu cery, wrażliwość piersi, zatrzymanie wody. To dobra wiadomość: w organizmie gwałtownie wzrósł poziom progesteronu hormonu odpowiedzialnego za prawidłowy przebieg ciąży." czyli już wiem o co biega :)

Eramda,dziękuję za gratulacje, to mile. ja zrobilam mnóstwo testow ze względu na te długie cykle, więc nigdy nie wiedzialam, kiedy będzie @ i liczyłam na ciążę. Mój ginekolog powiedzial, żebym juz testów nie kupowala, bo jak będę w ciąży to będę to czula. pomyślalam, że zwariował, bo jak po kilku dniach mozna czuc ciążę, ale wierz mi, że ja wiedziałam juz po kilku dniach. Moje objawy..... wrazliwe piersi, ból w dole plecow, zimno(pewnie od lekko podwyższonej tempki) i słabe niebieskie linie na piersiach no i zmęczenie, ale to tak po 1,5-2 tyg. podkreślam, że to moje objawy, moja koleżanka miała identyczne i tez była to ciąża, ale podejrzewam, że u niektórych z Was może nie być objawów.

A co do drazliwości to u mnie chyba jedyna dolegliwość ciążowa, niestety nie zmniejsza sie ;-)

Gość ERAMDAIV
takie zimno to ja bardzo często odczuwam również przed @ :) i również ból w dole pleców, taki jakby krzyżowy więc w sumie u mnie to nie wiadomo :) poza tym , nawet jakbym była w ciąży, to chyba nawet jeszcze nie ma 2 t.c licząc od zapłodnienia , więc i tak chyba nic bym nie czuła no nic, muszę uzbroić się w cierpliwość i spokojnie czekać, choć to trudne bo jestem z natury niecierpliwa i wszystko chcę JUŻ ! :D :P ehhhh tam.....

Gość W odpowiedzi na..
ERAMDAVI, tak - w ciąży jest wyższy poziom progesteronu :) Pozdrawiam!:)

Gość ERAMDAIV
a swędzące sutki też mogą być objawem ?:)

Gość ja tak mialam
Eramdaiv-ktos gdzies pisal kazda kobieta jest inna, powiem ci jak bylo u mnie bo cykle podobne, ja 32 dni, w 30 dniu test wyszedl negatywny, dopiero w 35 rano i popoludniu dwie krechy:) pytanie o sutki-zarowno ja i moja kolezanka tak wlasnie mamy swedzace nabrzmiale piersi, brzusio tez czasami swedzi, ja jeszcze od ok tyg po zaplodnieniu mialam podwyzszona temp ciala czulam sie jakbym byla przeziebiona, zmeczenie oraz bol brzucha jak na okres utrzymujacy sie do dzis (9tydz) podobno to normalne:)

Gość hmmmmmmmmm3
A ja dzisiaj wykonalam test o czulosci 10mlU a nie takim co maja w sklepach i aptekach od 20-25 :) i pokazalo wynik negatywny wiec tez nie wiem czy to prawda czy falsz.. @ mam dostac 12.03 :)

Gość ERAMDAIV
hmmmm - a gdzie się taki test kupuje ? skoro w aptekach ich nie ma to gdzie? :) ja dzisiaj przechodziłam 3 razy koło apteki ale nie wstąpiłam i testu nie kupiłam :) tak sobie wymyśliłam, że kupię dopiero jutro popołudniu i zrobię nie wcześniej niż w środę rano czyli w 29 d.c pewnie i tak za wcześnie ale nie wytrzymam dłużej ! :D i tak wytrzymałam jak na mnie bardzo długo bo niecierpliwość to moja największa wada :) a dzisiaj od rana mnie znowu tak dziwnie boli podbrzusze i plecy z tyłu też ale kurczę teraz to już nie wiem, czy zawsze tak mam przed @ czy nie wydaje mi się, ze tak tylko nie wiem czy aż tak czy może wtedy jakoś inaczej to wszystko odczuwam, z tym że pierwszy raz w życiu tak bardzo wsłuchuję sie w moje ciało i pewnie dlatego czuję więcej rzeczy niż zazwyczaj.... JA TAK MIAŁAM - a powiedz mi, bo skoro miałaś cykle 32 dniowe a w 35 dalej nie miałaś @ to nie czułaś podświadomie, że jesteś w ciąży ? :) :) :) :) i za którym razem Wam sie udało ? :) .

Gość ERAMDAIV
chyba jednak to nie ciąża :( od jakiś 2 godzin mam dość mocne bóle podbrzusza takie jak przy @ typowe @ oczywiście jeszcze nie ma bo dzisiaj mam 27 d.c więc za wcześnie zakładając, że owu była albo 16, 17 d.c albo 20, 21 bo nie wiem dokładnie no ale to i tak za wcześnie a przy zagnieżdżaniu może wystąpić taki ból ? bo dziwi mnie, że piersi nic a nic nie bolą a zawsze przed @ bolały....

Gość ERAMDAIV
i krzyże też bolą mocno :( tzn dół pleców, ale to chyba te krzyże słynne....

Gość hmmmmmmmmm3
na allegro mozna je kupic :) calkiem za rozsadna cene :) no ja zrobilam ten test wczoraj i byl negatyw powtorze znowu jutro :) zobaczymy co bedzie chociaz korci mnie powtorzyc dzisiaj :D

Gość ERAMDAIV
zrobiłam test pół godziny temu o ja głupia nie wytrzymałam :O :O :O oczywiście jedna kreska, no ale po pierwsze jestem dopiero w 28 d.c (przy cyklach 30, 31 dniowych) a poza tym nie był to poranny mocz :P :D :D ale czuję już, że @ dostanę nie wiem takie mam przeczucie poczekam więc już cierpliwie, bez testów

Gość ERAMDAIV
no właśnie ja czytałam, że przed terminem @ może nic nie wyjśc a po terminie @ mogą być dwie kreski bo ten hormon hcg dość szybko wzrasta po terminie @ no nic, czekamy .... :)