Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce poznać Waszą opinię

Poznałam faceta, a on ma dziecko...

Polecane posty

Gość viiirginn
przede wszystkim obserwuj jakie on ma relacje z dzieckiem. to czy sie przejmuje, zajmuje swoim dzieckiem czy nie unika spotkan z nim. czy chetnie sie spotyka a nie z przymusu to swiadczy o nim. a jesli jest niedzielnym tatusiem to uciekaj lepiej od niego. jaka masz pewnosc ze jak kiedys bedziecie mieli swoje dziecko i sie rozstaniecie to on nie bedzie tak dalej robil? jesli jest w porzadku jako ojciec wobec dziecka to facet jest w porzadku :) o dziecko nie mozesz byc zazdrosna, co innego o zone jesli by ci dal kiedys powod

nie mam zabardzo jak obserwować, bo narazie spotykamy sie na bardzo neutralnym gruncie, czyli w pracy, nie rozmawiamy o tak ważnych rzeczach no i nie mam go jak poobserwować. Czuję, ze jest dobrym ojcem, pokazuje zdjęcia, słyszałam jak opowiadał gdzie byli, co robili... wydaje się bardzo w porządku mam 28 a on 35,ale co to ma do rzeczy?

" cherylcheryl Prawie 3lata temu rozstalam sie z facetem z ktorym mam dziecko. Mial romans z inna kobieta, ale to nie byl glowny powod naszego rozstania. Przejde odrazu do rzeczy, moj ex partner przyjezdza po dziecko, zawsze ze swoja kobieta, kiedys moze mi to nie przeszkadzalo ale sa jakies granice. Jezdzila z nami do szpitala, wtraca sie w nasze sprawy przez co powstaja klotnie miedzy mna a ojcem dziecka, ja bardzo staralam sie ignorowac ja i nie zwracac na nia uwagi, ale tak sie niestety nie da na dluzsza mete.Dodam, ze zaplecami knuja, jakis czas temu dostalam wezwanie na rozmowe do adwokata z zaskoczenia.Oczywiscie ojciec ma do tego prawo, ale zrobil to po chamsku, wiem ze to ona maczala w tym palce. Chcialabym znac Wasze zdanie, czy mam racje proszac go o to, zeby przyjezdzal po dziecko sam?Odprowadzam dziecko do samochodu i nie chce miec stycznosc z nia.Dodam jeszcze, ze wczesniej on przychodzil po dziecko a nawet pil kawe, jednak ze wzgledu na ich zachowanie w stosunku do mnie, skonczylo sie dobre. Co o tym myslicie?" Mozesz dac szanse, ale pamietac o tym, zeby sprawy zwiazane z dzieckiem zostawic jemu i ex partnerce, wtedy bedzie dobrze;)

nie, aż tak nadgorliwa to bym nie byłą na pewno, raczej obawiałabym się tego, co matka dziecka może narobić :-(

Gość a ja up

Gość aaaaaaaalinka

Gość ja ci odradzam
ja juz sie wczoraj wypowiadałam,ale zastanów sie czy naprawde chcesz zyc cudzym zyciem?i byc zawsze na drugim miejscu?masz prawo do bycia nr 1 ,a z facetem który ma juz dziecko i ma obowiazki nigdy nim nie bedziesz

Gość braannkkkaaaa
Jestem w tej samej sytuacji, dlatego zastanawiam się czy jest sens, zeby kontynuować ta znajomość.

PRZECIW ZDECYDOWANIE!!! argument: to niedzielny tatuś. chcesz z nim być. Związek=seks. Seks=macierzyństwo. jak na przykłąd wpadniecie i nie będzie się zajmował dzieckiem?? Nie będzie Ci ciężko?? Znajdź lepiej kogoś bez zobowiązań.. ja bym się w życiu nie zdecydowała.. Dziecko to naprawdę dużo poświęceń a on zostawił swoją eks samą z tym ja mam 10 miesięcznego synka i mój mąż ciągle mnie wspiera, pomaga a mimo to jest mi trochę ciężko... Skąd wiesz że on waszego dziecka nie zostawi?? angażując się myśl poważnie związek to nie zabawa a dziecko to już wogóle...

Gość nnnnnnnnn
Własnie, to nie zabawa, dlatego trzeba sie dobrze zastanowić...

Gość gdyby problem brzmiał
"poznałam faceta, a on ma włosy w nosie" to ja rozumiem :) chyba problem jest następujący "poznałam faceta, a ja jestem dzieckiem" :)

Gość Jolanta-Gdynia20101
podbijam

Gość szkoda czasu szkoda
nerwow i zachodu.. jesli to serio jego dziecko i jego krew zawsze bedziej za nim, jesli zas nie bedzie to totalna patologia i z taki to juz w ogole szkoda sie zadawac!!!

Gość mjm
Moze warto zaryzykowac, a nie od azu skreslac faceta z tego powodu...

Gość Partnerka Faceta z Dzieckiem!!
Mam faceta, on ma dziecko... I co?? Kochamy sie, on kocha tez swoje dziecko i jest dobrym ojcem...Matke dziecka zaprosilam na kawe by mnie poznala i zobaczyla z kim jej dziecko spedza czas...I sytuacja mimo ze czasami jest nieznosna bo moj Facet walczy z Matka dziecka nieustannie, to ja jestem neutralna i staram sie przetrwac bo z czasem zycie samo die ulozy...Za czy przeciw?? a co to jakas cholerna loteria?? Kazdy mial prawo w swoim zyciu popelnic blad, niestety czasami nieodwracalny... Ale w dzisiejszych czasach tak ciezko znalesc wartosciowego czlowieka do wspolnego zycia bez wzgledu na wiek, ze ja z perspektywy czasu stwoerdzam, ze lepiej dzielic sie we dwoja kromka chleba, niz samotnie jesc chomara w restauracji... Pozdrawiam! Szczesliwa Partnerka Faceta z Dzieckiem:)

to i cos dorzuce od siebie.Tym bardziej , ze mam duzo doswiadczenia w tym temacie.Odradzam bardzooooooooooooooo taki zwiazek.Trudny, nieprzewidywalny.Gdyby nie bylo mamy dziecka na scenie , no moze jakas szansa bylaby .W takim ukladzie jest duzo aktorow, kazdy chce czego innego.Trudno znalezc kompromis. Jesli chcesz zycie spedzic bez wiekszych problemow , znajdz sobie kogos bez zobowiazan , tym bardziej ze Ty nie wniesisz zadnego bagazu . No chyba , ze jest to wyjatkowy facet ,ktory jest silna osobowoscia, rozsadny do bolu , umiejacy isc na ogromne kompromisy . A skoro nie jest w swoim zwiazku , tzn ze nie jest do konca taki cudowny. Wina zawsze jest po srodku, ze zwiazek sie nie udaje.Pomijam sytuacje, ze z kogos po latach wychodzi wampir :-P

"mam prawo do własnego egoizmu" xxx A ojciec ma prawo do sądownego ustalenia wizyt z dzieckiem. Jeśli byś zaczęła mieszać, miałabyś kłopoty :)

Gość almmaatta
skoro widujecie sie codziennie to chyba raczej on tego dziecka nie wychowuje. chyba ze wy widujecie sie codziennie w pracy.