Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja sie zapytam ?????

czy otwarcie takiego sklepu .....oplaca sie /bedzie sie oplacac?

Polecane posty

Witam mysle czasami o tym by otworzyc wlasny sklep .. obecnie mieszkam zagranica ale planuje wrocic do Polski okolice Warminsko mazursiekgo chcialabym zalozyc sklep ezoteryczny , ksiazki , karty olejki ,talizmany swieczki etc.., jakas sofe do poczytania :) taka mila atmosfere stworzyc moze raz w tyg wrozby przez osobe profesjonalna oczywiscie :) jak myslicie udalo by sie ? Urzadzic nowoczesnie a zarazem w starym stylu , tak z klimatem , czarodziejsko ;) tylko szukam w sieci hurtowni ale znalezsc nie potrafie :( oczywiscie sklep w wieszkym miescie co uwazacie ? sa to moje klimaty bylo by polaczenie pracy z hobby ;) dzieki za kazdy kulturalny wpis 🌼

Gość mnie to zupelnie nie kręci
ale wiem, ze niektorzy ludzie to lubia. Nie wiem jednak, czy cie mohery nie zgryza, bo takie praktyki ponoc zakazane przez kosciowl

Gość Festus
z takiego sklepu nie wyżyjesz , niby ciekawa otoczka i klimat oraz zapach wędzidła a pod ladą MARYCHA , wtedy to ma sens :)

mohery , babunie nie interesuja mnie :D zart * przeciez jesli ktos takich klimatow nie uwaza za stosowne poprostu nie wejdzie :) to jest moim marzeniem :D Elk kurcze nie wiem gdzie dokladnie to jest bo ja bede mieszkac w okolicach Olsztyna :D ale bardzo chcialabym by moje hobby i marzenie sie spelnilo :D:D:)

Festus z takiego sklepu nie wyżyjesz , niby ciekawa otoczka i klimat oraz zapach wędzidła a pod ladą MARYCHA , wtedy to ma sens zadnych narktoykow :D:D :P:P

Gość jak masz forse to sie oplaca
1200 na ZUS co miesiac lokal pewnie tez około 1000 zl zarobisz minumum 3 tysiace mieseicznie z olejkow?kart?

Gość w Łodzi byl taki sklep
ale już nie ma, jest tam coś innego, nie wiem, czy z powodu braku popytu na takie artykuły czy z innego. Zrób jakiś test - spróbuj posprzedawać takie rzeczy na jarmarku, odpuście itp. zobaczysz jakie jest zainteresowanie.

to ze nie wiem w ktorym regionie lezy Elk to tylko dlatego ze pochodze z Slaska :P zeby nie bylo ;) ehhh marzenia sa piekne ale z hurtownia badz producentem beda problemy bo nic nie znalazlam na internecie :(

am jest czupurek Ełk jest 3h od Olsztyna ahaaaa teraz juz w domu jestem gdzie Elk :D:D to nie tylko bylby sam sklep lecz rowniez mozna by sobie powrozyc :) takie 2 w 1 :)

wiem ze w PL nie ma duzo wyborow kart np do wrozenia w Niemczech jest tego pelno cz yLenormand jest wielki wybor :) no narazie to tylko moje marzenia i plany :D:D ale moze moze kiedys...

Gość zaloz internetowy
wroczyc bedziesz na odlegosc, przeciez to i tak bujda to czy bedziesz komu w oczy patrzec czy nie co to za roznica a przynajmniej za lokal placic nei bedziesz

To coś w tym stylu jak mydlarnie i tym podobne sklepy. Mydlarnia u nas była i splajtowała, ale lubiłam robić tam zakupy. Maseczki z glinki na wagę, te pachnące mydełka, balsamy mmm :D

:P bujda - dla ciebie np :P ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania :) wolabym na zywo prowdzic taki sklep :P

[zgłoś do usunięcia] jam jest czupurek To coś w tym stylu jak mydlarnie i tym podobne sklepy. Mydlarnia u nas była i splajtowała, ale lubiłam robić tam zakupy. Maseczki z glinki na wagę, te pachnące mydełka, balsamy mmm :D:D mi by sie marzyl taki calkiem duzy sklep z mozliwoscia poczytania rowniez ksiazek , sofa , ale rowniez w starym stylu moze rowniez bylo mozna sie kawy napic ... no nie wiem :D:D ale kocham stare antyczne style :D:D marzenia sie piekne hehehe alejki kazdidelka zapachowe , balsamy , cos relaksujacego ehhh ...

Gość zaloz internetowy
a dla ciebie nie bujda? No nei zartuj ile wezmiesz za wrozbe? 5 zł NIE wezmiesz stowe bo wiesz, ze drugi raz nikt do Ciebie nie wroci...........wiec musisz sie nachapać na zaś. malo takich wrozbitek jak z koziej dupy traba jest> nie jest DUZO bo to kit a ludzie wariaty i w to wierza

olejki * kadzidelka * sorry za bledy :P

zaloz internetowy a dla ciebie nie bujda? No nei zartuj ile wezmiesz za wrozbe? 5 zł NIE wezmiesz stowe bo wiesz, ze drugi raz nikt do Ciebie nie wroci...........wiec musisz sie nachapać na zaś. malo takich wrozbitek jak z koziej d**y traba jest> nie jest DUZO bo to kit a ludzie wariaty i w to wierza no dobrze dobrze , a z kad zaraz zakladasz ze nikt by nie wrocil ? no ale masz swoje zdanie , dobrze ale po co sie zaraz unosisz ;)

Gość Festus
w okolicach Olsztyna to możesz sobie skup grzybów leśnych założyć w połączeniu ze skupem jagody i żurawiny a dodatkowo, gdy będziesz paczkować suszone grzyby halucynogenne i sprzedawać to za pół roku zaczniesz własny dom budować a oprócz tego mogą być w jakiejś szopie te kadzidełka :)

ok dzieki za odpowiedzi wasze :) moze fakt Warmia i mazury to nie Warszawa :D

Gość dasz rade
mozesz jednoczesnie sprzedawac przez internet majac sklep. ale mysle ze wiekszy sens mialaby jakas kawiarnia w takim stylu - i ksiazke poczytac, i sobie powrozyc, i napic sie czegos. moze jakis deserek tez zamowic. bo pomysl - faceci tam nie przyjda, ale jakby mogly wpasc na kawe jakies psiapsiolki? i przy okazji sobie powrozyc? posiedziec w takim klimacie godzinke czy dwie... powodzennia z biznesem! ;)

Gość mozesz tam np sprzedawac
lubczyk, jakies ziolka milosne. Afrodyzjaki. Amulety. Np nazwac to jakos od szczesliwej milosci. Wrózby gotowe na karteczkach dla znakow zodiaku, dobor par itd. Zamiast kawy serwowac np jakis sok pod haslem napoj milosci . Ja bym co prawda tego nie kupowala, bo raczej nie wierze, ale duzo jest zdesperowanych dziewczyn.

dziewcznyno - pomyśl ile musisz zarobić ,zeby mieć zysk na czysto . ZUS , jakiś pracownik , żeby niw siedzieć tam cały czas jak pies w budzie ,- bo ktoś musi po hurtowniach jeżdzić - w zalezności od sposobu rozliczania - podatki mniejsze albo wieksze .....kosztów pełno - zysk raczej niewielki a pewnie żaden . A ponadto - wszysto zależy od miejscowości - od zamożności ludzi , od nasycenia rynku podobnym asortymentem . Moim zdaniem - podoba Ci sie pomyśł , bo pewnie byłas w taich miejscach ,klimatycznie i milo- ,ale od strony klienta to wyglada zupełnie inaczej niż od strony włściciela .

ok dzieki za komentarze :d narazie to tylko moje marzenie :D:D a nie bylam jeszcze w takim miejscu :P a marzenia marzeniami wiadomo ;):D choc czasami sie spelniaja :D

niektóre kobitki lubią taką atmosferę, może fotele rozłożyste, biżuteria srebrna z jakimiś kamieniami, bransolety, świece,świeczniki, zasłony z frędzlami, stoliki z wywiniętymi odnóżami, karty, talizmany, znaki zodiaku, porcelanowe koty, duperele itp

Gość Thelemitka
Otworz w Olsztynie,tu jest spora grupa thelemitow,wiec rynek zbytu bedzie.

Gość Thelemitka
Takie miejsce jest swietnym pomyslem,mogloby byc miejscem spotkan itd. Postaw na szeroki wachlarz sprzedawanych produktow,ksiazki,przedmioty itd. Pomyst b.dobry

Gość Thelemitka
Faceci tez beda przychodzic,wielu ludzi interesuje sie magia,ezoteryka,thelema. Brakuje tylko miejsca gdzie mozna nabyc jakies magiczne akcesoria. I pogadac z kims znajacym sie na rzeczy