Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nivea visage

Ile dostanę zwrotu? pit 37

Polecane posty

Gość nivea visage

Ile dostanę zwrotu jeśli dochód wyniósł 808,50zł. Było to na umowę zlecenie. To moją pierwsza praca legalna była więc nie mam pojęcia ile to wyniesie.

Gość dochód roczny tyle wyniósł
?

Gość nivea visage
no tak, to było rodzawianie ulotek przez dwa, trzy tygodnie oraz stanie na promocji w supermarkecie, przez dwa weekendy.

żeby to obliczyć trzeba znać kwotę zaliczek na poczet podatku

Gość nivea visage
Noo to w pitach 11mam tak: ulotki: PRZYCHÓD: 434,50 KOSZTY UZYSKANIA PRZYCHODÓW: 86,90 DOCHÓD: 347,60 promocja: PRZYCHÓD: 374,00 KOSZTY...: 74,80 DOCHÓD: 299,20

zaliczek zadnych nie było?

Gość nivea visage
Aha, jeszcze ZALICZKA POBRANA PRZEZ PŁATNIKA: ULOTKI: 63 PROMOCJA: 54

no to sobie policz:podatek należny 18%- 556 z groszami.jeśli kwota jest wyzsza od sumy zaliczek to różnica jest do zapłaty. Jeśli kwota jest niższa od sumy zaliczek to różnica jest twoim zwrotem

Gość nivea visage
Ale ja się nie znam:p podatek należny czyli co? co to jest to 556 z groszami? jeśli KWOTA jest wyższa...KWOTA, czyli co?;p

Gość nivea visage
możesz mi to po prostu wyliczyć i napisać jak to wyliczyłaś/łeś? byłabym wdzięczna:)

sorki, nie musisz się rozliczać bo jeśli roczny dochód nie przekroczył 3091 to on nie podlega opodatkowaniu

Gość nivea visage
noo to po co mi wysłali te pity? Dlatego tylko że, to byly krótko terminowe prace i w sumie z jakimiś innymi by mi mogło wyjść to 3tys ileś?? Czyli nie muszę nic z tym robić? Nic zanosic do Urzędu?

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeetam
na stronie onet.pl masz bezpłatny program do wyliczenia. Wpisz wszystko z PITów które dostałaś i zobacz ile ci wyjdzie zwrotu. Skoro dostałaś PIT, to musisz się rozliczyć

wysyłali bo niby skąd mieli wiedzieć, że nie było innych dochodów? :)Ustawa określa, że jeśli dochód w skali roku nie przekracza 3090 zł to podatek wynosi 0 .ale teraz mam watpliwości i doczodzę do wniosku ,że pit musisz wypełnić, podatek wyniesie 0 więc an logikę powinnaś dostać zwrocone zaliczki. Ale nie wiem jak to w obliczeniach wyjdzie? Bo czasami logika w paierach się nie sprawdza :) Niestety tak bez formularzy, na such się nie da :)

Gość nivea visage
Jej, nie mam pojęcia jak się to robi, ale to pójde do Skarbówki i się zapytam, tam mi wszystko powiedzą. wzory też wiszą na ścianach więc może dam radę:)

Gość jezzzuu no to chyba jest
to logiczne ze jak pracujesz na UMOWE !! zaznaczam ( a nie na na czarno ) to musisz sie z kazdej takiej pracy rozliczac i nie wazne czy dostaniesz jakis zwrot czy nie !!! a co Ty myslalas, ze PIT otrzymujesz tylko jak masz dostac jakis zwrot ??? no proszę Cie nie zalamuj mnie swoim poziomem obycia !!!!

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeetam
jeśli wysłali ci PITy, do zapłacili też do US zaliczki. Więc musisz się rozliczyć. Nie musisz mieć pojęcia jak rozliczyć. Wejdź w ten program i odpowiedz zgodnie z prawdą na zadane pytania. Program sam ci wszystko wyliczy. To właśnie jest dla ludzi, którzy W OGÓLE się nie znają :) Tak czy inaczej pewnie do zwrotu bedziesz miała sumę zaliczek wysłanych przez pracodawcę