Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość legalnablondynka

Pomocy mam dylemat

Polecane posty

Gość legalnablondynka

Mam napisać kartkę z pamiętnika ,,Kobiety w oknie,,(obraz) C. Friedich i nie wiem jak się za to zabrać Pomóżcie. Chciarz podsuńcie pomysł wpiszcie w google kobieta w oknie i 2 pierwsze obrazy są dobre z góry dzięki. A pani zadała to w PT na Pon.

Gość szczerze mówiąc to
nie zrozumiałam, o co ci chodzi......

Gość dfvcdsvf
no fajne te żabki za oknem może coś o odradzaniu się przyrody?

Gość legalna-blondynka
no właśnie ja też ale nam zadała więc nie wiem co zrobić ;(

Gość Wolvfram
taki opis znalazłem : Obraz pt.: "Kobieta w oknie" namalował Caspar David Friedrich. Na pierwszym planie widzimy odwróconą tyłem kobietę. Spogląda ona przez otwarte okno. Jest trochę przekrzywiona w lewą stronę. Możemy pomyśleć, że kogoś oczekuje. Jej sukienka barwą zlewa się z kolorem pomieszczenia. Pokój, w którym znajduje się dziewczyna jest ciemny i ponury, choć widać za oknem piękny słoneczny dzień. Na parapecie widzimy dwie butelki na tacce. W pomieszczeniu panuje półmrok, dlatego możemy odczuwać smutek i przygnębienie. Na trzecim planie widzimy piękne, duże okno ze szprosami w kształcie krzyża i mniejsze okienko, przez które spogląda kobieta. Za okiennicą widzimy piękny krajobraz: drzewa, kawałek polnanki i maszt co oznacza, że na zewnątrz jest woda. Podsumowując, odczuwam różne emocje patrząc na obraz. Ale nikt do końca nie wie, co tak naprawdę chciał nam przekazać autor. czy to wystarczy ?

Gość dziewczyno masz obraz kobiety
wyglądającej przez okno wyobraż sobie coś na temat tej kobiety kim jest, czy ma dzieci, męża, kochanka, jakie ma uczucia kocha męża, dzieci nie kocha męża kocha innego jest chora na coś dziecko ma chore i się martwi czeka na wizytę siostry/brat i denerwuje się bo chce prosić o pożyczkę, bo mąż chory i nie ma na leki to tylko kilka z możliwości a jak już sobie wyobrazisz życie tej kobiety - jej dzieci, męża itd to jako ta kobieta opisz coś z jej życia - tak jak by to ona pisała swój pamiętnik dodaj coś ze szczegółów na obrazie np.:"morze dziś takie spokojne i szafirowe"... itd itp

Gość legalna-blondynka
tak