Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rolka fasolka

odpuścić czy nie?

Polecane posty

byłam z Chłopakiem prawie dwa lata, zdarzyła nam się wpadka, cieszyłam się do czasu kiedy nie powiedział mi, że mam usunąć, bo On nie chce dziecka...Oboje nie byliśmy już młodzi, On po 30, a zachował się gorzej niż niejeden nastolatek. Do dzisiaj żałuje, że nie zgłosiłam tego do sądu, kara pewnie byłaby niewspółmierna do tego jak się czułam ale może teraz bym lepiej się z tym czuła, a tak drań chodzi sobie gdzieś tam po świecie, a ja przeżyłam swoje, dodam tylko, że po dwóch tygodniach niestety poroniłam.. Co byście zrobiły na moim miejscu zostawiły sprawę czy "odegrały" się w jakiś sposób? (od tego czasu minął już prawie rok ale cały czas mu tego nie wybaczyłam)... Dodam tylko, że on nie wie że poroniłam, po tym jak parę razy powiedział, że nie chce dziecka zerwałam z nim kontakt, nie odzywał się już później poza jednym smsem ale nie odpisałam an niego.

Gość tak tylko że :D
odpuść sobie,jemu kiedyś kutas za to jeszcze zwiędnie , sprawiedliwość sama go dopadnie:D

Gość keiko
odpuść!

Gość wredoku
nie dotknąłbym cię nawet okondomionym kijem

no tak.. nie ma jak inteligentni ludzie na forum.. W zasadzie to już mu odpuściłam ale jakaś część mnie nie może się pogodzić, że ktoś taki chodzi sobie w spokoju.

Gość quqwa
co mu masz do odpuszczania?możesz sobie co najwyżej mocz spuścic

Gość co za babsko
"Do dzisiaj żałuje, że nie zgłosiłam tego do sądu, kara pewnie byłaby niewspółmierna do tego jak się czułam " czy ty jesteś normalna?o co go chciałaś do sądu podac,no o co?????

nienawiść, złość tylko zniszczy Ciebie. Zapomnij o nim i żyj dalej, a w końcu pojawi się mężczyzna, który jest Ciebie wart :)

a wiesz co to namawianie do aborcji?! Jeśli nie to dla Twojej informacji w Polsce jest karalne. Szczerze mówiąc to zadziwiła mnie Wasza reakcja, nagle wszyscy tacy święci, bo to facet powiedział, że laska ma usunąć dziecko - no to wszystko ok, laska straszna bo nie chciała zrobić i jeszcze śmie coś pisać, że on zły... A jak jakaś dziewczyna napisze że usunęła to jeżdzi się po niej jak odkurzaczem po dywanie...

ja myślę, że nie chodzi o niego, tylko o Ciebie. Ja myślę, że dla własnego dobra powinnaś dać spokój. Jak będziesz miała przez to jeszcze raz przechodzić, to wykończysz siebie psychicznie, a chyba już dość przeżyłaś. Zapomnij o nim, bo naprawdę nie jest tego wart.

wiesz ja o nim już dawno zapomniałam tylko po prostu mnie wkurza, no i tu nie wiem co tak do końca... Czy moja naiwność? Hmm ale chyba po dwóch latach związku mogłam wierzyć, że będzie się cieszył tak samo z dziecka - szczególnie, że planowaliśmy przyszłość razem. A tu potoczyło się zupełnie inaczej. Z poronieniem też się pogodziłam, na szczęście nie było żadnych powikłań. Ehh chyba rzeczywiście powinnam dać sobie spokój...

Gość jary wikary
leć za skargą na parafię ,tam dyżurny zbok w sukience chętnie wysłucha twoich intymnych zwierzeń,hahahahaha

Po prostu jak zaczniesz z nim walczyć, to wrócą wspomnienia. Znowu będzie bolało. a jego pewnie niewiele to dotknie. Nie ma to sensu, bo on i tak nie zrozumie, a będzie miał jeszcze do Ciebie pretensje. I nie wiadomo jak to wszystko by się potoczyło. Naprawdę nie warto. Wiem, że złość i nienawiść niszczy przede wszystkim osobę, która żyje tymi uczuciami. Dlatego nie warto. Zacznij żyć przyszłością. Zapomnij o nim. Wszystko się ułoży :)

Gość tgeds
co za bzdura to żart, czy co? niby coś ma mu za to grozić? ;D:D:D

A to co się stało potraktuj jak lekcje, nie wyrzucaj sobie, bo nie popełniłaś żadnego błędu. Smutek, naiwność, to chyba każdy ma takie uczucia po zakończonym związku. Czas leczy rany :)

Art. 152. 1. Kto za zgodą kobiety przerywa jej ciążę z naruszeniem przepisów ustawy, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. To tak dla informacji...

Gość tgeds
no jasne, ale przecież nikt nic takiego w sądzie nie będzie rozstrzygał musiałoby to nakłanianie przybrać rozmiary bliskie zmuszania i być do udowodnienia gdyby mieli karać za słowa wypowiadane w emocjach, czy zdenerwowaniu - wszyscy siedzielibyśmy w więzieniu a miasta i wsie by opustoszały więc... pójdźmy po rozum do głowy może...???

do udowodnienia trudne by nie było mam na pewno jeszcze gdzieś w czeluściach skrzynki mejle (niespecjalnie się z tym ukrywał - potrafił napisać i powiedzieć mi wprost czego ode mnie w tej sytuacji oczekuje), emocje już dawno opadły z resztą one same nie byłyby żadnym dowodem..

Gość okropny babsztyl
rolka fasolka " do udowodnienia trudne by nie było mam na pewno jeszcze gdzieś w czeluściach skrzynki mejle (niespecjalnie się z tym ukrywał - potrafił napisać i powiedzieć mi wprost czego ode mnie w tej sytuacji oczekuje), emocje już dawno opadły z resztą one same nie byłyby żadnym dowodem.." no wyjątkowa ....z ciebie i to przez duże Q,a jaka mściwa bladź,dobrze ,ż e ten topik założyłaś ,jest to przestroga dla mężczyzn,żeby uważać na takie typy ,jak ty,jeszcze sądem by france straszyły,dobrze żeś poroniła,przynajmniej się chłopu udało,napisz skargę do bis .. kupa,to ci tylko zostało