Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ertena

zakrzepica a tabletki -pytanie

Polecane posty

witam :) biore tabletki anty. juz od roku..niestey w czas sie dowiedzialam ze u mnie w rodzinie sa przypadki zakrzepicy..nie wiem co w takiej sytuacji robic... nie mam zadnych objawow jak narazie..;p mam pytanie co do aspiryny bo czytalam ze mozna profilaktycznie zarzywac by uchronic sie przed zakrzepica bo rozrzedza krew ..moze ktos stosuje aspiryne profilaktycznie..prosze piszcie:)

Gość alte hexe
lekarz wie o Twoich watpliwosciach? mialas robione jakies badania przed przepisanie tabletek?

wlasnie nie mialam ..mam zamiar zrobic..lekarz robil tylko wywiad srodwiskowy a ja wtedy bylam pewna ze nie ma u mnie w rodzinie problemow z zakrzepica..chcialabym jakos profilaktycznie zarzywac aspiryne ..ale boje sie troszke bo nic o tym nie wiem ..

Gość DrMengele
Gdyby wiedzial to by nie dal tabletek.

Gość alte hexe
profilaktycznie mozesz zazywac rutinoscorbin, zawiera rutyne, ktora wzmacnia naczynia krwionosne...a w ogole to jesli masz takie podejrzenia, to powinnas powiedziec o tym lekarzowi, bo przy zakrzepicy tabsy sa niewskazane

Gość DrMengele
Moze zajmij sie tipsami a nie lekami ? Co ma wytrzymalosc naczyn do lepkosci czerwonych krwinek.

Gość DrMengele
tfu, plytek krwi ;)

Gość alte hexe
jeśli to było do mnie, DrMengele, a pewnie tak, to nie mam pojęcia, nie ja tu mam tytuł w nicku :D

Gość DrMengele
Do ciebie :P Takie rady sa bez sensu , lekarz by nie dal tabletek i juz, a wy chcecie znalesc sposob zeby je koniecznie brac.

Idz kobito do lekarza i powiedz, ze masz takie przypadki w rodzinie! Wszyscy chca sie leczyc sami...i na dodatek rutinoscorbinem :D

Gość alte hexe
ehh ludzie... łatwo się ocenia innych, prawda? ja tylko zasugerowałam, że jeśli już coś chce brać profilaktycznie, to lepiej, żeby to był rutinoscorbin niż aspiryna :o oczywiście Ertena powinna powiedzieć o swoich obawach lekarzowi, ten zlecić odpowiednie badania,a potem zdecydować o wyborze tabletek lub zaprzestaniu ich przyjmowania ja miałam podobną sytuację, co prawda nie zakrzepica, ale problemy z krzepliwością krwi, w dodatku lekarz konował, przez jakiś czas zażywałam "profilaktycznie" rutinoscorbin, ale ostatecznie zrezygnowałam z tabsów, zdrowie jest ważniejsze

Gość profilaktycznie to Ty sobie
zrób wskaźnik INR z krwi...i rob to badanie co pol roku jesli wynik bedzie mniej wiecej taki sam ( caly czas w normie) to raczej Ci zakrzepica nie grozi...chyba ze wolisz brac proflikatycznie duzo swinstw i rozwalic sobie wtrobe ale To Twoj wybor.... P.s. To badanie zrobisz w kazdym laboratorium i kosztuje jakies smieszne pieniadze. mozesz tez dostac skierowanie od lekarza. w sumie kazda kobieta ktora bierze pigulki raz na pol roku powinna to sobie robic...

Kurde was zupełnie pojebało ?? Czy tylko troszeczkę? Profilaktycznie na zakrzepice się daje zastrzyki co by właśnie wątroby i przede wszystkim żołądka nie przypierniczyć.... ale wątpię żeby przy tabletkach :D szczególnie że po 2mc nie miałem sobie gdzie wbijać tych jebanych igieł. Ale w ogóle wszystkie rady są denni głupie i nieodpowiedzialne bo od tego jest jak by nie było lekarz. więc tylko do lekarza a jak on oleje sprawę to do drugiego w celu skonsultowania tak na wszelki wypadek.

Gość długo nad tym myślałeś
myslicielu999 :D :D :D :D :D