Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 34...

Cytologia-wieczna II grupa

Polecane posty

Gość 34...

zawsze mam II, wiem że to dobry wynik W opisie wyniku jest - ziany łagodne z typowymi zmianami zapalnymi... kontrola po leczeniu przeciwzapalnym... Czyli?? co to jest to 'zapalenie', jak się leczy? ja zawsze to mam! :O nigdy lekarz nie zalecił mi leczenia przeciwzapalnego choć widział wynik............... :(

Gość no to zmień lekarza
bo powinnas zapalenie leczyć. Ja tez mam II grupę, ale nie miałam nic w opisie o stanie zapalnym, jedynie ubogą flore bakteryją

Gość 34...
a II stopień nie jest jednoznaczny z małyme stanem zapalnym??

Gość 34...
od 10 lat mam II...b yłam w tym czasie u 3 lekarzy w tym tez prywatnie i żaden znich nie zlecił leczeniq pzreciwzapalnego, tylko że II to dobry wynik i OK :O ja nie mam żadnych dolegliwości, nadżerki, pieczenia i innych...

Gość no bo
II grupa to normalka dla współżyjącej kobitki, ja chyba z raz w życiu miałam I

Gość 8765678987654345678
Dostałam właśnie wynik badania cytologicznego i nie jest on dla mnie jasny, zwłaszcza że lekarz nie zostawił mi komentarza. To co dostałam to szeroka tabeleczka w której zaznaczone mam rubryki - AI - rozmaz odpowiedni do oceny - BII- obraz cytologiczny jest nieprawidłowy - CII- Zmiany odczynowe i reparacyjne - CIIa - związane z zapaleniem oprócz tego jest reczny dopisek Pap II (który wiem co znaczy) i jest jeszcze Ayre 1b. A teraz proszę kogoś mądrego o wytłumaczenie mi tego Ayre 1b, bo szukam po sieci i różne cuda mi znajduje, tylko nie na temat. Razi mnie też ogólnie to, że wynik pewnie nie jest zadowalający i kwalifikuje się do jakiegoś łagodnego leczenia, ale oczywiście do wyniku nie dostałam żadnego komentarza, recepty, adnotacji, że "proszę się zgłosić na ponowne/ dalsze badanie/konsultacje". Karteczka z tabelką i moimi danymi i tyle. Czyli że co, radź se babo sama? czy idź na medycyne i będziesz sobie sama interpretowała jak dalej postępować.

Gość ja też mam zwykle II grupę
a raz, gdy zdarzyła mi sie I, lekarz powiedział, ze taką grupę, to mają chyba tylko zakonnice :P

No nie wiem czy tylko zakonnice.... Zakonnica nie jestem i kocham sie regularnie od 6 lat(w tym 5 lat bralam tabletki anty, a teraz staram sie z mezem o dziecko) , dwa miesiace temu robilam cytologie( poprzednia mialam 5 lat temu ) i wyszla mi I grupa.

Gość marta grzechu warta.
II grupa jest zawsze dobra i nie wymaga leczenia. koniec kropka.

Gość mch
apropo II grupy - to tydz temu byłam na kontroli prywatnie i moja ginekolog zajrzała mi :) i powiedziała ze mam mała nadżerke - zrobił cytologi bo jeszcze nie miałam u niej robionej. pow. ze od wyniku bedzie zalezał czy bede ja miała leczona. wynik - II grupa - dr powiedziała ze to dobry wynik a nadżerke ma 80 % kobiet. nie mówia nic o leczeniu tej nadżerki czasem znikaja. Ale czy jesli ona jest mała - tak jak dr powiedziała - to cyz nnie zrobi si ewieksza? Poradzcie ... Ufam tej kobieci e- bo mni eoperowała i jestem zadowolona, ale nie wiem co z tą nażerka robic!

Gość i ja...
też za każdym razem mam II i tylko raz dostałam jakieś globulki bo miałam grzybicę

Gość ciezarowkaa25
grupe I mają przeważnie tylko dziewice więc niemasz się czym przejmować

Sorry ale dziewica nie jestem od 6 lat, tyle czasu regularnie kocham sie z partnerem i na cytologii robionej dwa miesiace temu i wyszla mi I grupa wiec nie wiem z kad masz takie wiadomosci ze I grupe maja zazwyczaj dziewice..... mch jezeli jeszcze nie rodzilas to moze dlatego Twoja gin postanowila ze na razie ja zostawi:)