Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patitkakaka

Basen - mozna chodzic

Polecane posty

Gość patitkakaka

jestem teraz w 12 tygodniu ciazy, jak na razie tylko sobie spaceruje sportow nie uprawiam wogole ale brakuje mi tego......chodzilam wczesniej na fitness i wogole sporo robilam ale przez ostatnie tygodnie malo co....jak przychodze z pracy nie mam juz sily na nic i duzo spie...ale mam ochote cos w wolne dni ze soba zrobic poruszac sie....jak myslicie moge juz isc na basen? zapomnialam ostatnio zapytac ginekologa a mysle ze ten sport oczywiscie tylko delikatne plywanie bylby najlepszy.....ogolnie u mnie z ciaza jest wszystko dobrze wiec jak radzicie ? i mam nadzieje ze nie ma powaznej obawy o zarazenie sie np grzybica albo bakeriami? prosze bardzo o opinie

chodziłam w ciąży na basen sprawiało mi to ulgę na kręgosłup i ogólnie czułam sie zrelaksowana

Gość mojamalablondyneczka
pogadaj z ginem,ja mialam zakaz

Gość Szpindlerowy mlyn
Ja chodzilam, ulga dla kregoslupa, i przy plywaniu stylem klasycznym podobno cwiczy sie miesnie pochwy-u mnie pomoglo-dziecko 4,3kg i ani jednego pekniecia czy naciecia...ale pewnie lepiej spoytac lekarza

myszko ...no nie wiem czy takie oczywiste autorka wyraznie napisala,ze zapomniala zapytac gina i pyta "czy juz moze"

Mi lekarz powiedział, że jak najbardziej, nawet jesli basen jest z woda chlorowaną. Podobno infekcje łatwo zaleczyć,a wpływ basenu jest nieoceniony.

Moni pewnie tak ale powinna byc konsultacja z lek prowadzacym:)

Gość patitkakaka
dziekuje za rady, wiem ze gin wazny ale specjalnie nie pojde o to pytac......jutro zadzwonie moze na wszelki wypadek niech [powie czy moge......brakuje mi ruchu a wlasnie mysle ze basen bylby najlepszy.......

Na pewno..bo jesli ciąża nie przebiega prawidłowo, to sa na pewno jakies przeciwskazania. U mnie na szczeście jest ok i staram sie chodzic na basen 2 razy w tygodniu, ale nie zawsze mi to wychodzi. Pytałam mojego lekarza o basen bo słyszalam, że niektorzy lekarze odradzają, ale ten mój powiedzial, że to przesada, bo przeciez ruch w ciąży (umiarkowany) jest zalecany, a nic tak dobrze nie wplywa na nas i dziecko jak basen i woda. Poza tym znam mnostwo przykladow dziewczyn, ktore całą ciążę chodza na basen i nie mogę sie nachwalic pozytywami takiego postępowania. Dlatego ja chodze na basen, ale decyzja naprawde zależy od każdej z nas , pozdrawiam przyszle mamusie :-)

Gość slonko*
mi gin powiedzial,ze na basen moge isc po porodzie

ja chodziłam całą ciażę, ostatni raz w 38 tygodniu byłam :) pływało mi się super! nie jakoś wyczynowo, ale delikatnie na tyle na ile brzuszek pozwalał. czasem nie miałam ochoty pływac to w małym basenie chociaż nogami pomachałam, czy plecy porozciągałam. jak szłam na basen to obowiązkowo zakładałam tampon, a po basenie wieczorem krem dopochwowy VitagynC (bakterie kwasu mlekowego) i przez cała ciaże ani razu problemów z grzybkiem czy innymi chorobami nie miałam.