Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga*70

MAMY Z SOSNOWCA

Polecane posty

Witam jestem mamą 18latki, 12 latki i 4 miesięcznego malucha. Chetnie porozmawiam z Paniami w podobnym wieku i podobnymi problemami :)

Witam :) Tez jestem z Sosnowca, mam córeczkę w wieku 9 miesiecy :) Co prawda doswiadczenia tak bogatego jak Ty nie mam ale chętnie skorzystam z dobrych rad no i moze tez w czyms pomogę :) Fajnie byłoby miec tu takie miejsce dla sosnowieckich mam :) Pozdrawiam.

Witaj Fischia :) Doświadczenie doświadczeniem ale problemy z dzieciakami zawsze sa takie same :) Mam nadzieję,że od czasu do czasu będziemy mogły pogadac a może jeszcz ektos do nas dołączy :) Narazie idę gotowac obiadek.

hej mama 15 miesiecznej córy chętnie dołączy :)

Witam :) Ja jestem z Dąbrowy... to prawie Sosnowiec :D I za miesiąc pojawi się na świecie synuś :) I chętnie skorzystam z rady kafeteryjnych doświadczonych koleżanek :) Pozdrawiam serdecznie :)

Super dziewczyny ,że jest nas coraz więcej. Moja jedna prośba, ignorujmy te kretyńskie pomarancze, nie mają co robić, kultury ich nie nauczono i przeszkadzaja innym. Witaj Nikusi ai Literkoweliterki. Literkowe literki gratuluje , pewnei nie możesz się juz doczekać maluszka? Gdzie zamierzasz rodzić? bo mnie poniosło aż do Tych :)

Ja tam z wielką chęcią przyznaje się, że z zagłębia jestem :P a nie śląska :P :P :P to tak na marginesie ;) i już ignoruje takie wypowiedzi... ;) Aga oj tak już bym chciała mieć to za sobą... A rodzić będę w Dąbrowie bo mam dosłownie 2 kroki do szpitala, a moim lekarzem prowadzącym jest Dr Radecki - ordynator dlatego nawet nie myślałam o innym szpitalu. A Ciebie to troszkę daleko poniosło... :D :)

Literkowa, to jest tak,że rodzi się wł tam gdzie lekarz prowadzący, mnie prowadził dr Dudkiewicz, który owszem przyjmuje w Sosnowcu ale pracuje wł w Tychach. Kurcze myslalam ,ze napisz eoc swiecej ale mały marudzi, zajrze wieczorkiem:)

Witajcie dziewczyny wieczorową porą :) Synka uspiłąm więc mam chwilke aby napisać choć parę słów. Mam nadzieję ,że nasz topik rozwinie skrzydła. Może każda z nas napisze choć parę słów o sobie. Zacznę od siebie. Mam 39 lat i trójkę wspaniałych dzieciaczków, obecnie jestem na urlopie macierzyńskim. Pewnie zdziwicie się ,że jeszcze postanowiłam w tym wieku miec dzidziusia ale mając dwie córy marzylismy o synku i marzenie stało sie realne :) Synus jest slicznym, zdrowym i cudownym chłopczykiem. wszyscy oszalelismy na jego punkcie :)

witam wieczorowo :) dla wszystkich sosnowieckich mam 🌼 ja tylko na chwilkę bo padam na twarz :) Moja mala postanowila mnie wykonczyc.Ciagle płacz, marudzenie, nie chce jesc bo zeby wychodza...matko!!!!Do tego pogoda do bani, juz mnie szlag trafia jak widze padajacy snieg. A skoro mamy się przedstawic to - mam 32 lata, mala ma 9 miesiecy.Mieszkam w samym centrum niedaleko Humanitasu:) Rodzilam w szpitalu na raciborskiej w katowicach i jestem baaaaardzo zadowolona :) Pozdrawiam serdecznie i do jutra :)

Fishia - to moze nasze dzieciaczki tak swietuja odejscie zimy bo moja od jakiegos czasu tez niemozliwa jest... pomarancze ignorujcie :) a cos o sobie mam 27 lat, pracuje, wspolnie z mezem wychowujemy córe. mieszkam w okolicy Wawelu, rodziłam w szpitalu nr 2 w S-cu

witam, kurcze myslałam że dzisiaj cos napisze z ranka ale moj mały tez daje popalic, choc normalnie jest raczej grzeczny ;) moze rzeczywiscie wiosna w koncu przyjdzie .

meaaa 🖐️ no moze cos w tym jest :) czekam na cieple dni jak na zbawienie, zapakuje mala do wozka i bedziemy lazic do parku ...juz mi w domu powoli odbija :) A dzisiaj wybieramy sie na zakupy ubrankowe bo malej zaczyna brakowac bodziaków, pizamki itp wiec mamy w planie wędrówkę do Juty. Wczoraj zabralam malą i poszłysmy do Rossmanna zrobic sobie prezent z okazji dnia kobiet :D Obkupiłyśmy się a tatus malo zawalu nie dostał :D Swoją droga to bardzo mi brakuje w S-cu takiego dzieciecego sklepu z prawdziwego zdarzenia. Jest kilka co prawda ale to takie sredniaki raczej.

hejo Jakiej Juty? ja ostatnio małą obkupiłam w 5 10 15 bo straszne promocje i w plejadzie i auchanie :) a byłaś w Kobo?

widziałam jeszcze naprzeciwko plazy jakis supermarket dla dzieci babymax ale tam jeszcze nie byłam a na ciepłe dni też czekam... bo teraz wieczory to masakra... mała sie nudzi, ciemno, nie ma gdzie wyjść. a tak to po pracy jeszcze ją weźmiemy na spacer, albo na rowery (mamy plan kupic jej fotelik na rower i do kazimierza na wycieczki smigac :) )

meaaa Juta jest vis a vis poczty glownej na 3-go Maja :) maja mnóstwo bawełnianych ciuchów, wlasnie takiej bielizny niemowlecej typu body, koszulki, pizamki. Do tego jakies dresy, czasami kurteczki i inne ciuchy.Te bawełniane to dla mnie hit- sa niedrogie i naprawde dobrej jakosci. W 5 10 15 tez buszowalam ostatnio :D

Mam 38 lat,córka 17l.-pierwszy rok technikum fotograficznego,mężatka od lat..mieszkam na środuli,z meaa znamy sie z innego topiku, ten rok zaczął mi sie fatalnie,to tyle..pozdrawiam

Meaaa ja często jestem w tym babymaxie koło Plazy, gdyz mieszkam niedaleko, ale powiem Ci szczerze ,ze chodze tam w sumie tylko pooglądac:) bo ceny maja jak z Księzyca :) Ja tez pomalu musze zacząc kupowac nowe ubranka, maly rożnie jak na drożdzach , wchodz juz w rozm 74. Dzisiaj dzien jak co dzien (pranie, sprzatanie, gotowanie i prasownia troszke, czasem mam juz tego dosc :( ), a jak zobaczylam ,ze rano było -10, to mnie normalnie szlag trafił:) zakichana zima, trzeba w koncu utopic marzanne :) Nikusia...oj mnie tez zaczal sie ten rok z ogromnym przezyciem...jeszcze jakis czas temu moglam to nazwać ciosem ,ale pomalu dochodze do siebie....moze kiedys napisz cos wiecej :)

oo to musze do tej Juty wdepnąć :) a jak Babymax taki drogi to w nosie mam, nie ide :D polecam wam Kobo - to jest hurtownia artykułów dziecięcych, na harcerskiej, niedaleko Kościoła św. Barbary. mają wszystko od skarpetek, pieluch, przez ubranka, pościel, łóżeczka, wózki - no wszystko po prostu :) moja mała koło południa leci na spacerek z babcią bo piękne słońce a do 12 tej powinno sie jeszcze ocieplić :) katarek ma wiec dzisiaj przedszkole odpada. chodze z nią we wtorki do prywatnego przedszkola na zajęcia dla dzieci od 6 mies do 1,5 roku. szczerze polecam :) zajecia trwają godzinę, jest 5-6 dzieci. pani przedszkolanka, mamusie. ogólna zabawa, mase radości i dzieci uczą sie wspólnych zabaw

No to teraz pora na mnie :) Tylko tak troszkę głupio mi pisac bo najmłodsza jestem... mam dopiero 22 lat :) Mieszkam w Dąbrowie na mydlicach. Wcześniej mieszkałam w Niemczech ale jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży jakoś wolałam wrócić do kraju :) Mój mąż raz jest w Polsce raz w Niemczech (teściowa tam mieszka na stałe) trochę dziwne to wszystko ale cóż zrobić... ;) Synuś przyjdzie na świat dopiero za miesiąc. No i chyba to na tyle :) Nie dość, że najmłodsza to jeszcze nie do końca z Sosnowca i dziecko dopiero w drodze :D ale juz przynajmniej wiem, w jakim sklepie w sosnowcu mogę robić zakupy :) :) :) :)

literkowa - nie krepuj sie ;) i nie uciekaj stąd hehe a na mydlicach mam kolezanke. tez w ciazy. rodzi w czerwcu

Będę twarda i nie ucieknę :D :D Oj mydlice to duże są... a w ciąży to chyba teraz co 5 kobieta chodzi he he :D Kurczę zazdroszczę Wam, że już takie duże dzieciaczki macie :) Chciałabym, żeby mały juz się urodził i żeby tak już z ok miał :D Jakoś przeraża mnie to wszystko... wcześniej byłam spokojniejsza, a czym bliżej tym gorzej ze mną

meaaa a gdzie to przedszkole? ja mialam plan za jakis czas zapisac Julkę do prywatnego zlobka na prostej ale jednak koszt miesieczny mnie przerasta, wiec jak wroce do pracy po wakacjach to mala bedzie zostawac z babcia a co do babymaxa to zgadzam sie w 100 procentach - ceny z kosmosu a swoja droga nic tam ciekawego nie maja czego nie moznaby znalezc w innych sklepach do tego Kobo moze zajrze w czwartek bo bede akurat na Wawelu :)

Literkowa kochana jeszcze bedziesz z tesknota przypominac sobie te piękne chwile w ciazy i potem jak maluszek jest tyci i oprócz spania, jedzenia i czystej pieluszki nic mu do szczescia nie potrzeba :) Oprócz mamy oczywiscie:D

Fischia - no własnie to jest ten elfik na prostej :) oni mają i przedszkole i żłobek i tam na prostej są zajęcia dla maluszków. nasze skrzaty sie to nazywa Literkowa - oooj jak fajnie taki maluszek leżący, niewymagający :D tak naprawde miałam 15 miesiecy spokoju, grzeczne, kochane dziecko, od 3 msca przesypia całe noce... skonczyła 15 miesiecy i bum! zmiana! pyskuje, grozi paluszkiem, wymusza płaczem...

meaaa to przedszkole to super sprawa, tez musze o tym pomysleć ,ale dopiero za 2 miesiące, maly narazie skonczyl 4, ale skoro tam tak fajnie to trzeba dziecko oswajac z innymi dzieciaczkami i zawsz eto lepiej sie rozwija malenstwo. Moj mąz narazie chce małego zapisac od kwietnia na basen, myslę ,że to tez fajna sprawa. Literkowa zostan i nawet nie waz sie nas opuszczac :)wszystko przed Toba i zobaczysz teraz juz jestes na finiszu wiec niedlugo maleństwo zawojuje twj swiat:) narazie dziewczyny zmykam gotowac obiad.

meaaa a ile razy w tygodniu chodzicie? codziennie? i jesli mogę zapytac, jaki jest koszt takich zajec? u nas na razie jedziemy na jednej pensji męza bo ja jestem na wychowawczym bez kasy ,nie jest zle ale mamy zaplanowane wakacje z mala nad morzem i musze troche zacisnac pasa :)

Aga - tez chodzilismy na basen :D jak mała skonczyła 4 miesiace. na gospodarczą, tam w VI LO jest basen z ozonowaną wodą i zajęcia dla niemowląt i małych dzieci. sa co niedzielę o 11 i 11.30. jak sie zrobi ciepło to znów zaczniemy chodzic :) moja to uwielbia, nawet nurkowania sie juz nie boi Fischia - na zajecia chodzimy raz w tygodniu, trwają godzinkę. koszt jednych zajęc to 25 zł, a karnet na 4 zajęcia 80 zł

meaaa, napisz cos więcej o tym basenie, jak wyglądaja takie zajęcia i czy rzeczywiście dzieci nurkują , szczerze mowiąc to troche się tego boję, wiesz tej wody w uszkach, jakiegos podtopienia :) kurcze troszke mnie to przeraza:) Moż eto glupie,ale w sumie chyba instruktor ktory tam jest wie co robi....ach i napisz gdzie można kupić te pampersy do basenu.