Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aswe

nie mogę zajść w ciąże, mam już dość

Polecane posty

Gość aswe

cześć dziewczyny :) wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :) mam problem z zajściem w ciąże , nawet nie jestem w stanie określić ile cykli się staramy , mam nieregularne cykle 28-40 paru dni, nie rafie określić nawet kiedy mam owulacje , testy owul zawiodły, poza tym w lewej piersi odkąd urodziłam dziecko (4 lata) mam pokarm/ciecz. Czy to oznacza że mam za dużo prolaktyny ? Czy któraś z Was miała taką sytuację a zaszła w ciąże ? mam straszenego doła, dziś ma 39 dc, okresu nie ma a w ciąży nie jestem (2 testy negatywne) dzięki za wszystkie odpowiedzi / podpowiedzi , docenie wszystkie

Gość a co na to ginekolog prowadzac
zdecydowanie do lekarza, a co do piersi to na pewno trzeba to zbadac

Gość aswe
byłam u lekarki, nie powiedziałam jej o tej cieczy w piersi, nie myślałam że to ma jakiś związek lekarka dała mi luteine na wywłanie okresu (bo był wtedy ponad 50 dc) i dała mi tabletki wspomagające zajść w ciąże (nie pamiętam nazwy ) na dwa cykle , które wybrałam ale fatalnie się po tym czułam a w ciąże nie zaszłam :( to czyba były clo tak sie na nie mówiło chyba w skrócie chyba closibegyt coś takiego oczywiście wybieram się do innej lekarki w tym tygodniu, lata lecą a ja już psychicznie nie wytrzymuje tego napięcia , oczekiwania na kolejny miesiąc , cykl, kolejną szanse

Gość a co na to ginekolog prowadzac
a skoro cykle sa do 40-stu paru dni to test moze jeszcze pozniej wykazac ciaze skoro to dopiero 39 dzien cyklu

Gość aswe
jak lekarka robiła usg , powiedziała że mam wszystko ok, miałam też robione badania hormonalne i wtedy wyszły prawidłowe

Gość aswe
ostatnie 2 cykle miałam 34 dniowe, więc wątpie żeby było za wcześnie na test, pewnie by już wykazał ciąże zapominiałam jeszcze dodać że 2 miesiące temu byłam u lekarki (jeszcze innej) ale w przychodni nie prywatnie, to właśnie powiedziałam jej o tej piersi to nawet mi jej nie zbadała ani nic, bez żadnych badań szczegółowych dała mi karteczke z telefonem i adresem do prywatnej kliniki leczenia bezpłodności :( zaznaczam że już jedno dziecko mam to chyba bezpłodni nie jesteśmy

Gość madziaOslo3
ja mam synka 2 latka i 3 mies,tez pokarm mi został...my sie aż tak nie staramy,ale kilka prób było i tez nic..niby objawy były ale testy negatywne.Ale rozumiem co przechodzisz..Ja najpierw w ciąze zajsc nie mogłam a jak juz zaszłam to 3 razy straciłam(poronienia i ciąza pozamaciczna..)Nasz synek jest z mojej 4 ciązy i tez strasznie krwawiłam i lekarze mnie nastawiali ze moge a nie musze stracic...:(przeżyło sie troche..a Teraz biega niedobrota mały:P Moja rada z własnego doswiadczenia:zostaw te testy owulacujne i te cykle, bierz się za codzienny sex,(ale dla przyjemności) i nie mysl o tym tyle..ciąza przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie...na pewno sie uda!!!!Jak mnie sie udało po takich przejsciach to i Tobie sie uda:)A może warto iśc do lekarza chociazby po porade???Trzymam kciuki!!!Pamietaj: WIARA CZYNI CUDA!!!!!!pozdrawiam cie serdecznie!!:

Gość aswe
dzięki madzia za słowa otuchy , gratuluje Ci pociechy, współczuje Ci tych przeżyć , może faktycznie masz racje że powinnam odpuścić, ale bardzo chce tego dziecka , to zawładneło moim życiem , moimi myślami, postaram się wyluzować i na pewno wybieram się do lekarki, postaram się iść w tym tygodniu i zobaczymy co powie.

Gość madziaOslo3
Mam coś w sam raz dla Ciebie!!!!!!!!Koniecznie kup tą ksiązke albo płyte pod tytułem SECRET.Chyba w internecie tez to znajdziesz,no to zabieraj sie do czytania lub oglądania.Powiem tylko tyle ze to działa!!!!Polecaj innym..to pomaga,mnie pomogło:) Napisz kilka słow co o tym sądzisz,mnie to przyjaciólka dała jak miałam doła..buziole:)

Gość Ja mam taką samą sytuację
Nie dostałam okresu i dano mi luteinę na wywołanie. I tak na tej luteinie już z pół roku ciągnę. Zauwazylam pokarm w piersiach, zrobiłam prolaktynę i wyszła bardzo wysoka wiec teraz czekam na wizytę u lekarza i dostanę pewnie leki na zbicie i zobaczymy czy się uda. Polecam zrobić prolaktynę

Gość aswe
madzia dzięki właśnie sobie słucham z you tobe , zobaczymy :) ale już słysze że to bardzo ciekawe

Gość aswe
ja mam taką sytuacje właśnie o tym myśle żeby zrobić badanie na problaktyne , pójde najpierw do lekarza daj znać co lekarz Ci powie

Gość Ja mam taką samą sytuację
Ok jak się czegoś dowiem to dam znać. Mnie lekarz powiedział że muszę się teraz skupić na unormowaniu cyklu i musimy się dowiedzieć skąd takie problemy i zlecił prolaktynę po meta coś tam, taka tabletka. Zrobiłam to badanie i ta przed tabletką była całkiem ok, a ta po podwyższona 25 razy. Znajdź dobrego lekarza, który nie machnie ręką na twoje problemy i nie zbędzie Cię luteiną.

Gość aswe
właśnie to mam na celu , nie odpuszcze teraz , nie załamie się bo to pierwsza droga do fiaska bądźmy w kontakcie, ja teraz musze się zbierać do pracy , ale na pewno się jeszcze odezwe :) mój kochany właśnie przed chwilką przyniósł mi róże :) i aż mi się lepiej zrobiło :) WSZYSTKIEGO NAJ NAJLEPSZEGO DZIEWCZYNY , ABY NASZE MARZENIA I PRAGNIENIA SIĘ SPEŁNIŁY