Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MMMEry

Dobre książki

Polecane posty

Gość alltheway
Robisz wielki błąd utożsamiając popularne listy bestsellerów z "dobrymi ksiązkami". Wcale nic tu nie mówi "samo za siebie". Ludzie ubóstwiają także P. Coelho-a mnie jego banał,oczywistość i "podawanie mądrości na tacy" irytuje bardzo. Ja czytam wiele różnych książek, w tym i te, które wymieniłaś. Owszem,przyjemnie się czyta i to ciekawe opowiastki.Ale opowiastki,bez głębszej refleksji i waloru etycznego,emocjonalnego etc. Domyślam sie,że jesteś młodą osobą, więc nie musisz też zaraz szukać specjalnie ambitnych i trudnych pozycji. Myślę,ze spodobałyby Ci się książki Carlosa Luisa Zafona-np. " Cień wiatru" czy "Gra Anioła". To też bestsellery, a dla młodej,szukającej wrażeń osoby powinny być odpowiednie:)

Gość sylvie12345677
Polecam 'Mistrza i Malgorzate', 'Rok 1984', 'Wladce Pierscieni'. To sa dobre i madre ksiazki.

Gość MMMery
Coelho czytałam. I nie myśl tak od razu, że jestem taka młoda. Poprostu chciałabym poczytać coś lekkiego, przyjemnego, co wszyscy znają. Żeby mieć temat czasem do rozmowy. Ale czytam też i innego rodzaju książki. "Świat Zofii", Kinga, lubię Hamleta, czytałam horrory, erotyki, harlequiny, romanse, si-fi, kryminały.... Wiele... Nie przekreślam książki dopóki jej nie przecztam...

Gość MMMery
trafione w sedno. "Mistrza i Małgorzatę" oraz "rok 1984" polecało mi wiele osób. Nabrałam na nie chęci. Dopisuję je do listy. Władcę czytałam...

Gość alltheway
Kinga też przeczytałam sporo pozycji, podpada mi tym,że wg mnie nastrój psuje dodawanie stworów, jakichś oblesnych kreatur, jak np. w książce "Mgla" czy te żywe trupy w "Christine". Za to podobał mi się "Cmętaż zwieżąt". Spróbuj z tym Zafonem,spodoba Ci się;)

'Miłość w czasach zarazy' i 'Sto lat samotności' obie Marqueza :classic_cool:❤️...zakochałam się od pierwszych stron i wracam w chwilach szczególnych...polecam

Gość MMMery
Ten "Smętarz.." mam na liście... Czytałam, że dobry.

Gość Pani Wilson
Jesli chodzi o Carlosa Luisa Zafona, polecam jeszcze jedna jego powiesc " Marina" swietnie sie czyta. Podobaja mi sie ksiazki Grazyny Bakiewicz, np' "Bajki dla doroslych" czy "Stan podgoraczkowy". A teraz wlasnie koncze czytac "Smak jezyka" - ciekawa pozycja koreanskiej autorki, dla smakoszy literatury i nie tylko:)

Gość MMMery
Swoją drogą to nie uważacie, że książki to coś wspaniałego...?

Gość dzień kobiet dziś:D
"Czy musisz śnić" Zdzisława Umińskiego

Poleciłabym Ci z chęcią, ale skoro piszesz, że mają to być bestsellery to raczej nic z takich nie czytam ;)

Gość alltheway
"Marinę" probuje sobie kupić już od kilku tygodni, ale ciagle sa wazniejsze wydatki:( Na pewno jednak w koncu po nia sięgnę. Pewnie, że książki to coś wspaniałego, w ogóle słowa mają magię, jeśli się umie czytać także między nimi:)

Gość MMMery
Dawajcie wszystko co dobre. Nie muszą już być te bestsellery. Zejdźcie już ze mnie... ;)

Ja czytam tylko i wyłącznie książki z wydawnictwa "Fabryki Słów", żadne inne mi nie pasują ;) A nie wiem, czy akurat to Ci się spodobają z tego wydawnictwa, bo te książki mają raczej wąski próg odbiorców i na pewno nie są jakoś szeroko znane ;)

polecam amerykanska autorkę...Patricia Cornwell...seria ksiązek o pani patolog...motzne...opisy sekcji zwłok,z kazdego wersu wieje grozą...strach się bac:classic_cool::D aby sie po tym zrelaksowac to po kryminałki Joanny Chmielewskiej mozna siagnąć...niby pół zatrem,ale trup sie jednak czesto i gesto sciel:p

Gość MMMery
Poleć coś... Już pisałam, że nie przekreślam książki póki jej nie przeczytam...

Gość MMMery
Niestety muszę opuścić forum... Obowiązki. Dzięki wszystkim za podane pozycje.

Jak nie jesteś zagorzałą katoliczką i nie jesteś przewrażliwiona na punkcie wiary, to proponuję Ci przeczytać "Sługę Bożego" Piekary i resztę tomów. Niesamowita fabuła i naprawdę mnie wciągnęło :) Inna książka J.Grzędowicz "Popiół i kurz" - to chyba jego najlesza książka, czytałam z zapartm tchem, fabuła po prostu znakomita. Świetnie się czyta. I "Kłamca" też genialna książka Ćwieka, ma talent ;)

te dwie powyzej autorki są tak płodne ,ze trudno wszystko tutaj wymienic...wpisz w google to bedziesz niala wszystko

w bezmiernych zasobach chomika znalazłem: Mein Kamph, Dlaczego męzczyźni kochają zołzy, Tajemnice grypserki, i czytam jednym tchem a zarazem polecam.