Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

extented

CO NA KOMUNIĘ??

Polecane posty

Szykuje mi się komunia siostrzenicy. Ile się daje kasy na komunię? Myslałam żeby może lepiej kupić coś, żeby mała miała pamiątkę i wspominała że dostała od cioci ;) ale co? Wiem, że teraz jest moda na jak najbardziej szpanerskie gadźety, a cała ceremonia to wyścig szczurów. Myślałam może o pierścionku? Jak podrośnie żeby mogła nosić? łańcuszek wiadomo że dostanie od chrzestnych. Macie jakieś ciekawe pomysły?

Gość
po 1. komunia to nie wesele. nie musisz kupowac prezentu za kilkaset zlotych po 2. NIE DAWAJ KASY bo dziecko wiekszosci z niej nie zobaczy. ja dostalam z kasy komunijnej rower a reszta przepadla w mrokach dziejow po 3. to swieto RELIGIJNE. rozumiem, ze teraz dzieciaki szpanuja prezentami, a biblia to zaden szpan, ale mozesz np. sie go spuytac co by chcialo i mu to kupic. tylko bez laptopow i najnowszych modeli komorki, bo to 9latkowi na pewno niepotrzebne.

Gość
wiesz pierscionek to fajny pomysl, ale dla doroslego. ze wzgledu na to, ze nie wiesz jak jej raczki urosna i jaki rozmiar bedzie nosic. ja swoj zareczynowy nosze na lancuszku, bo musialam zmniejszyc i notorycznie "puszczal" w miejscu zlepienia moze jakies kolczyki ladne?

Gość ...........oj............
kolczyki to bardzo dobry pomysł. Ja dostałam od chrzestnego i noszę do teraz bo są wygodne i wg mnie bardzo ładne chociaż niektórym się nie podobaja bo są złote.

nie pytaj sie lepiej o prezent jaki dziecko chcialoby dostac bo pewnie uslyszysz ze alptop albo cos w tej kategroii cenowej. chyba ze akurat dziecko jest z tych rozsadniejszych. Pierscionkow kolczykow nie polecam, duzo moich kolezanek tez dostaly takie prezenty lata minely a zadna tego nei nosi.

No włas nie tez to rozumiem, nie chcę wyskakiwać z czymś tylko po to żeby pokazać wszystkim i dziecku "masz ciocia kupiła taaaaaki sprzęcior" dobry pomysł z kolczykami :) Ma malego bzika na tym punkcie, podobnie jak ja i już teraz mi niektóre podbiera. Teraz będzie mogła nosić i później też. Pewnie ejszcze skonsultuję z jej mamą. Racja co do pierścionka. Nie chcę żeby się okazalo, że nigdy go nie włoży, a zależy mi żeby pamiętała. ak jak było kiedyś że prezent miał moc ale taka sentymentalną - "dostałam na komunię" :) Ja nadal noszę łańcuszek, który wtedy dostałam. Kasa też faktycznie, pójdzie napewno na jakieś bieżące sprawy

O zegarku też mysłałam. Ale może jakby kolczyki jej się podobały to by nosiła.

może niech zapyta, niekoniecznie musi usłyszeć - laptop, mój syn w tym roku idzie do komunii i ma gotową listę prezentów: żółw, model szkieletu ;-), nowa lornetka, nie wszystkie dzieci poddają się panującym trendom :-)

Myślałam też o rowerze, albo rolkach, z tym że to już nie jest taka pamiątka

Zapytam na pewno jej mamę, czy ma jakieś pomysły. Chociaż jak narazie obstaję przy kolczykach