Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalaCzarna7865

Biorę tabletki anty 5 dzień... pomocy!

Polecane posty

Gość MalaCzarna7865

Tak jak wspomnialam w temacie,tabletki biore 5 dzien... Pytanie brzmi kiedy moge zaczac sie kochac bez zabezpieczenia? Pytam bo jedni pisza tak ,inni inaczej... Tzn. jedni twierdza,ze od pierwszej tabletki juz jestem zabezpieczona,a inni ze po pierwszym opakowaniu... Jak to w koncu jest??

matko boska. jestes zabezpieczona od pierwszej tabletki, ale jesli masz wątpliwości jakiekolwiek to lepiej chyba poczekac albo sie dodatkowo zabezpieczyc, nie? rób jak uwazasz za słuszne.

Gość ***puchatek***
jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki

Gość naela
jeżeli zaczęłaś zażywać od pierwszego dnia miesiączki jesteś zabezpieczona od pierwszej tabletki, jeśli później po 7 dniach /tak piszą na ulotkach/.

Gość MalaCzarna7865
Tak, mam ulotkę ;) I czytałam... Ale zdania są tak podzielone,że zgłupiałam! Niektóre kobiety pisza,ze lekarz powiedzial,ze dopiero po pierwszym opakowaniu mozna bez zabezpieczenia. A ja po prostu nie chce zajsc w ciaze teraz, po to biore te pigulki... Dlatego pytam... Czy jak zaczelam brac... biore kilka dni ,to pierwszy raz z tabletkami moj... Wracajac do tematu... Biore dopiero kilka dni, zaczelam od 1 dnia okresu... No i zastanawiam sie czy po miesiaczce moge juz normalnie sie kochac bez zadnego dodatkowego zabezpieczenia...

wszystkie źródła dostępne piszą że tak. osobiście tez zawsze tak robiłam i w ciąże nie zachodziłam. tyle że jesli jestes nerwowa i masz potem przez cały miesiąc chodzić i gryźć palce bo na forum ktoś coś napisał - to lepiej przez pierwsze opakowanie zabezpieczaj się dodatkowo i miej spokój.