Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kanałł

Czy 160 za leczenie kanałowe ze znieczuleniem to duzo?

Polecane posty

Gość cgdggh
To jest bardzo tanio... Ja za jednego zęba (leczenie kanałowe pod mikroskopem) zapłaciłam łącznie ponad 700 zł :f.

Gość mała13
zdzierają kase z ludzi i tyle :(

Gość cgdggh
A i jeszcze dodam, że sama wizyta kosztuje od 50 zł w górę, więc serio nie wiem, gdzie Wy tak tanio robicie te zęby. Jesteście pewni, że macie je porządnie i do końca wyleczone? Wydaje mi się, że bez mikroskopu nie da się tego dokładnie zrobić i może dlatego tak tanio.

Gość kanałł
Ja chodze do dobrej denstystki, prywatnie. Nie wiem co to jest światłoutwardzanie ale n koniec robila mi czyms takim w rodzaju"suszarki do wlosow";) i pikało;) Bylam w szoku jak wyszlam stamtad ale z tego co widze co piszecie ze niektorzy polaca po 800 zl to rzeczywiscie mnie tanio skroila:)

Gość kanałł
Nie no ja nie bylam u takiego profesjonalisty o leczen kanalowych... Normalny stomatolog... Wyciagnela mi trutke, pogrzebala jakimis iglami, powiercila, wypelnila... i po 45 min wyszlam:) Niby estetycznie dobrze zrobila ale czy praktycznie to sie okaze w praniu...

Gość klfjbmwrk
No to podawajcie ceny: 500zł Kalisz

Gość 3288999
O rany, ludzie nie straszcie mnie :O Miałam kilka zębów leczonych kanałowo i tylko raz stomatolog zrobił mi zdjęcie przed leczeniem (żeby sprawdzić ile ząb ma kanałów) oraz po leczeniu (żeby sprawdzić cz wszystkie kanały są dobrze wypełnione). Prawde mówiąc byłam wtedy bardzo zdziwiona i myślałam, że dentysta mnie zwyczajnie naciąga :O A tu się okazuje, że to powinien być standard :(

matko gdzie wy sie leczycie ze tak duzo placicie ja za kanalowe place 70 zl a za znieczzulenie 20

Gość bez nicka i podszywów
ja miałam kanałowe leczenie zęba za 70-80 zł gdzieś

Gość bez nicka i podszywów
dodam, że to był prywatny gabinet, najpierw miałam usunięty nerw potem założony opatrunek z antybiotykiem - to też miało swoją cenę ale sama kanałówa potem i plomba to tak jak pisałam, żadne jakieś kosmiczne ceny za 2 wizyty ponad 100zł a nie za jedną ...

Gość chyba se żartujesz
serowa kuleczko - no właśnie :o bo takich historii są setki - wejdzcie sobie np. na forum dentonet.pl jakie historie tam ludzie opisują po kanałowym, masakra. Niedokładnie zrobiona kanałówa, tak na "oko" może doprowadzić do masakry, u niekórych od razu, a u innych po kilku latach zaczyna się coś złego dziać. A nie da się dokładnie zrobić kanałówki bez mikroskopu, uwierzcie mi, też przeszłam swoją drogę krzyżową z jednym zębem zanim trafiłam do endodonty, właśnie ludzie na forum dentystycznym mi uświadomili że od kanałowego są inni specjaliści i jakie to ważne. A byłam już na skraju wyczerpania przez zęba, leżałam w łóżku i wyłam, miałam zmasakrowane pół twarzy przez niewłaściwe leczenie kanałowe (czyli właśnie na "oko"). Mogłabym o tym dużo pisać, bo teraz już wiem wszystko o kanałówce i o tym jak powinno to przebiegać. pozdrawiam

Gość kanałł
Mnie jak narazie ten ząb ani nie boli ani nie bolal przed kanalowym leczeniem. Dopiero jak wywiercial w nim dziure to zobaczylam jaka tam masakra sie dzieje... Bylo tylko szkliwo a w srodku byl pusty. W ten dzien wsadzila mi tsrutke i zaplacilam za to 70 zl to w sumie mozna powiedziec ze razem z wczorajsza wizyta zaplacilam 230 zl... Zawsze uwalazalm ze zeby leczone kanalowo i tak predzej czy pozniej pojda do wyrwania. Juz raz mialam leczonego kanalowo ale to u szkolnej dentystki i kilka lat temu podczas jedzenia zab mi sie ulamal:O

Gość norbert35
ja tez place 400!!! podaj adres

Gość kanałł
Ale wy tak duzo placicie bo leczycie je pod mikroskopem? Bo ja lecze u zwyklego dentysty tylko prywatnie

Gość chyba se żartujesz
hej kanałł z tym, że zęby leczone kanałowo prędzej czy później idą do wyrwania to absolutnie nie prawda. Wiadomo, że ząb po kanałówce jest martwy, ale nie jest to probem i powód, aby był skazany na odstrzał. Zęby źle zrobione faktycznie mogą się ułamać po kilku latach np. przy jedzeniu żelek, orzechów itp. Takie rzeczy zdarzają się czasem po 2 latach, a czasem dopiero po 10. Ale dobrze zrobiony ząb nie pójdzie out nawet po 20 latach, tak jak pisałam wcześniej jest to zależne od specjalisty i jego metod leczenia i sposobów odbudowywania korony zęba po ostrym ryciu kanałowym czy robienia wypełnień w mniejszych zębach (metoda, jakość i rodzaj materiałów, no i oczywiście "jakość" specjalisty). Wiadomo, że pewnie jest to też zależne od indywidualnych cech, nie wiem, np. od twardości twoich kości (w sensie zęba, korzenia), od zużycia tego zęba, długości korzeni czy po prostu od tego co lubisz często jeść i jak o niego dbasz i jak często kontrolujesz zęba po kanałowym u lekarza. pozdr. dla wszystkich po traumatycznych przeżyciach kanaowych ;)

Gość chyba se żartujesz
norbert35 400 ogółem czy od kanału? aha i uściślij do kogo chcesz adres i od kogo ;) pozdr.

Gość chyba se żartujesz
aha, kanałł do ciebie bo przeoczyłam: pod mikroskopem oczywiście

tanio, nie macie pojęcia ile drobnego sterylnego i drogiego sprzętu jest potrzebne żeby zrobić takie leczenie...

Gość kanałł
chyba se żartujesz - hej Coraz mniej jestem przekonana ze moj zab leczony kanalowo jest dobrze zrobiony:O Tak wszyscy mowicie i tym leczeniu pod mikroskopem a mi od tego wszystkiego chyba ten zab aczal bolec, zwlaszcza jak sciaskam szczeke, nie wiem czy to jest normalne

Gość chyba se żartujesz
hej kanałłł jeśli coś cię zaczyna boleć, to wybierz się jak najszybciej na rentgen; z własnego doświadczenia powiem ci, że najlepiej wykonać 2 zdjęcia - pantomograf - jest to zdjęcie całej szczeny ;) i drugą fotkę - zwykłe rtg zatok. Mi na rentgenach zebów nic nie wychodziło i długo się zastanawiali co mnie tak ciągle boli, dopiero jak przy okazji robiłam zdęcie zatok, to znaleźli powód, więc warto się prześwietlić też troszkę wyżej (zatoki, a nie tylko zęby i kawałek szczeńki). może masz niedokładnie wypełnione lub oczyszczone kanały, a może wypełnienia są za duże, tak też się zdarza. Sprawdz dla świętego spokoj robiąc te rentgeny pozdrawiam :)