Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aplepleple

POSZUKIWANA FRANCUSKA!

Polecane posty

piosenka oczywiście, gdybym miała na myśli Obywatelkę Francji, napisałabym przez "z".. ale to chyba oczywiste... proszę, pomóżcie mi.. od dawna chodzi mi po głowie pewna francuska piosenka; traf chciał, że wczoraj słyszałam ją w sklepie - jest dosyć popularna, nie najnowsza, ale starsza niż '90 na pewno nie... z racji tej, że francuskiego nie uczyłam się nigdy, i znam tylko kilka słów, bardzo proszę o pomoc. pamiętam, że w piosence bardzo często powtarzał się zwrot "pardonne moi"; piosenkę wykonuje kobieta. gdzieś pod koniec jest taki cichy fragment, gdzie ona monorecytuje do lekkich uderzeń pianina, przez chwilkę, a potem z powrotem przechodzi mocnym głosem do piosenki.. nie umiem bardziej jej scharakteryzować. potrafiłabym zanucić, ale hm. to dosyć niemożliwe :P pomyślcie, czy coś wam się nie kojarzy, będę wdzięczna za każdy tytuł..

Gość ladaco
najlepsze lachony sa na placu Pigal:D

Gość mozna sie dowiedziec czy jestq
parle moi, nie perdona ;) nie ma za co :P

mówiłam - nie znam francuskiego.. wydawało mi się, że pardonne moi, jakoś tak szybko śpiewane :p ale grunt, że to jest ta nuta.. dziękuję bardzo jeszcze raz :)