Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liberti

Ryanair i przelot z niemowleciem

Polecane posty

Gość liberti
ile osób tyle różnych opinii:) co do torby dla małego to pisze ze nie mozna miec na ich stronie to wyczytałam wiec wole nie brac zeby nie dopłacac potem. widze ze jedni płacili za nosidełko inni nie, teraz to juz zgupiałam

moja siostra jak leciala to zamiast wozka miala lozeczko turystyczne i nie musiala placic :) ale musisz tam zadzwonic i ich o tym powiadomic :) ja mialam w butelce zimna wode 100ml. i mowilam tylko obsludze zeby mi dolali goracej wody do 180ml. wtedy woda byla ciepla i tylko dosypywalam proszku. nie mialam z tym problemu :)

A ja mam nastepujace pytanie mam wuzek w ktory dla niemowlaka montuje sie nosidelko bede mogla zabrac to azem czy za nosidelko musze doplacic?? tzn wuzek bez nosidelka to typowa spacerowka

Gość liberti
o limicie bagazu wiem ze nie mozna miec torby dla dziecka, chodzi tylko o to osidełko bo nie dam rady go trzymac tyle na rekach, swoja droga to skandal ze torby nie moge miec dla niego przynajmniej na pieluchy chusteczki i butelki, nie wiem za co ta opłata w takim razie. o nosidełkach nic nie pisza na ich stronie pisze tylko o wózku spacerowym i tyle.

Gość ile uczestnictwo w takim
Przypomniała mi się historia jak lecieli moi znajomi W sume to nigdzie nie polecieli , bo po odprawie nie było samolotu i czekali bardzo długo około 5 godzin , po kilku godzinach okazało sie ,że samolot w ogóle nie poleci Wsród pasazerów była dziewczyna z niemowlakiem , miała przy sobie tylko 100ml ,bo nie mogła miec więcej Jak wiadomo nakarmiła dziecko ( bo bardzo długo czekali ) i nie miała więcej mleka Miała wielki problem ,bo dziecko było głodne , płakalo, a ona nie miała nawet mleka w proszku Nie wiem dlaczego nie miała wiecej , może myslała ,ze wystarczy Znajomi tak opowiadali Tak że lepiej miej więcej mleka w proszku przy sobie

Gość liberti
zgadza sie ale jak wezme torbe dla dziecka to nie moge juz miec bagazu podrecznego bo przysługuje tylko 1 sztuka bagazu a dla dziecka nie ma nic. jak lecialam w lipcu jeszcze bez małego to nawet malutka torebeczke w ktorej mialam dokumenty kazali mi do podrecznego włozyc bo miala byc 1 torba i to wszystko

ja lecialam w styczniu i mialam dla siebie torbe podreczna na kolkach ( mialam tam prezenty dla rodzinki)i na ramie mialam torbe mojego dziecka( butelka z mlekiem, zabawki, pieluszki, husteczki nawilzane itp)...nikt mi nic nie zabral :O nie wiem, wydaje mi sie, ze nie bylo w tak krotkim czasie zadnych zmian :)

ja tez uwazam ,że Ryanair nie jest zbyt dobry, za wszysto trzeba u nich płacić nawet jak się kupuje bilet , to maja tyle ukrytych opłat , których nie pokazują , a pózniej się okazuje ze bilet jest 200% drozszy niz piszą Napisz do nich email, ale mysle ze skoro chcesz wziąść tylko nosidełko to nie powinno byc problemu , po prostu bierzesz go zamiast wózka I tak dziewczyny piszą , jesli nosidełko jest częścią wózka to nie powinno byc problemu z zabraniem całego wózka

oprócz bagazy podręcznego mozezs miec torebke na ramie Zamiast zabierac swoją tporebke wez po prostu torbe małego Wiem ,ze na torebki na ramie nie zwracaja uwagi

Gość liberti
jaki jest tam mail wie ktos? bo nie mam za bardzo jak se tam dodzwonic bo jestem w Anglii a wolalabym po Ppolsku gadac. A to nosidełko jest z wózka travel system Graco wiec jest to czesc wózka tylko ze ja wózka nie biore i nie wiem czy samo nosidełko przejdzie \

powinno przejsć Znajdz w necie ich stronę - polską , tam powinien byc adres email lub numer telefonu musisz po prostu poszukać

Gość si si
Dziewczyny co do napojow i mleka to mozna miec bez ograniczen. Takie sa przepisy UE, ze dla dziecka mozna miec tyle ile ono potrzebuje, czyli nikt nie moze wam powiedziec ze tylko 100 ml! I to niezaleznie od przewoznika. Takie sa po prostu regulacje prawne.

Gość liberti
regulacje prawne regulacjami prawnymi a ryanair pewnie i tak swoje, juz rózne historie słyszalam, moim zdaniem tez powinnam wziac ile mi potrzeba nikt mi nie powie ze moje dziecko ma zjesc 100i tyle ale nie chce sie tam z nimi szarpac

Gość liberti
no dokładnie tak jak mówisz, ale niestety ryanair to jedna wielka porazka, chetnie bym dopłaciła pare funtów wiecej i poleciała czym innym ale niestety z nimi jest najblizej a róznica z innymi liniami to ok4h wiec nie mam zbytnio wyjscia. zdzieraja za wszystko opłata za to ze płacisz albo opłata za odprawe online a i tak sama sie odprawiasz zenada.

Gość liberti
no dokładnie ale co zrobic, skóra mi ierpnie na sama mysl, zeby małego tylko do tej Polski przewiezc, bedzie stres

Gość liberti
no własnie, dlatego tak mi zalezy na tym nosidełku zeby przynajmniej przed wylotem dziecko w nim potrzymac potem tez w samolocie 2,5 h na rekach masakra!!!

Gość liberti
jakos to bedzie pocieszam sie tylko ze ludzie jakos z dziecmi lataja..., zobaczymy..., chciałabym byc juz w Polsce. A gdzie mieszkasz jesli moge zapytac i co porabiasz w Anglii?

hmm,ciekawe jak bedzie u mnie. moj wozek sklada sie z 3 czesci, spacerowki, gondoli i nosidelka. nosidelko potrzebuje koniecznie, gondole raczej tez z tym ze aby zamontowac gondole musze miec spacerowke tak skonstruowany jest ten wozek, inaczej sie nie da. czy to znaczy ze bede musiala placic za nie wszystkie czyli 30? wiecie moze cos na ten temat???

Gość mama_lidki89
Ja tez pierwszy raz kiedy lecieliśmy za granice to na samym poczatku odrzuciliśmy zabranie wózka.Człowiek stara sie to wszystko sobie ułatwić i zrobić tak,zeby jednak było wygodnie i nam i dziecku.My tez troszke wtedy z okazji wylotu kupiliśmy to nosidełko http://www.babytuli.pl/pages/faq i tak naprawde zostało z nami do 2 latek.

Gość gość
Na ich stronce bylo napisane ze mozna wziac wozek plus nosidelko albo lozeczko za free