Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liczydło

jak to policzyć?????

Polecane posty

Gość liczydło

Zastanawiam się jak mam rozumieć np 6miesiąc w rozwoju dziecka. Liczyć od momentu skończenia 5mies do 6mies czy od skończenia 6mies do 7 mies?

Gość liczysz od kiedy zaczęło
6 mies. Np. jeśli urodziło się 1 czerwca to 6 miesięcy będzie miało 1 grudnia a 7 mies 1 stycznia itd

guzik prawda. Urodziło się 1 czerwca wiec: 1 miesiąc- 1 czerwca-1 lipca 2 miesiąc- 1 lipca- 1 sierpnia 3 - 1 sierpnia- 1 września 4- 1 września- 1 października 5- 1 października- 1 listopada 6- 1 listopada- 1 grudnia 7- 1 grudnia- 1 stycznia

Gość Dokładnie, jak kornelkowa
napisała. o inaczej pierwszy miesiąc życia musiałby być zerowym :) Liczy sie rozpoczęte miesiące, moja córka dziś kończy 8miesięcy więc teraz zaczyna się dziewiąty

czyli wg tego co piszesz 2 czerwca dziecko miałoby już miesiąc? bo skoro liczysz że dziecko ma miesiąc od daty urodzenia to na to wychodzi. Bez sensu to liczenie i ja zawsze liczę tak jak pisałam wcześniej.

nie ma skończonego miesiąca tylko jest w pierwszym miesiącu życia. tak nawet 2 godzinne dziecko jest w pierwszym miesiącu swojego życia.

acha więc wg tego co piszecie dziecko ur. 1 czerwca w dniu 1 maja już będzie miało roczek.

kornelkowa mama a to co innego. Tak jest w pierwszym miesiącu życia ale autorka pytała o skończone miesiace. Moje dziecko ur. 9.07. wg moich obliczeń zaczęło dziś 8 miesiąc czy się mylę?

Gość liczydlo
moja corka ur sie 10wrzesnia wiec teraz bedzie miec pol roczku. teraz wg kaendarza mam patrzec na 6mies czy juz 7? ja mam 25lat w kwietniu skoncze 26 ale do tego czasu mowie 25 czy u dzieci dziala ta sama zasada>??

Jutro skończy pół roczku czyli skończy 6 miesięcy a zacznie siódmy wiec patrz na siódmy. Ja zawsze podaje ile mam lat rocznikowo. nie patrze na miesiące.

Gość DO liczysz od kiedy zaczęło
Jeśli Twoje dziecko urodziło się 9 lipca 2009 roku, to dziś skończyło 8 miesięcy i zaczęło 9 miesiąc życia. Przecież to oczywiste.