Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Leejdiss

Euthyrox N i wpływ na tablektki anty

Polecane posty

Gość Leejdiss

Witam, niedawno rozpoczęłam leczenie niedoczynności tarczycy. Lekarz przepisał mi Euthyrox N50. Mam bardzo dużę obawy czy ten lek nie obniża działania tabletek antykoncepcyjnych?? (Yasminelle) Może któras z was przyjmuje ten lek, i podzieli się swoimi spostrzezeniami i opiniami ?? Schudłyście po euthyroxie?

jestem w tej samej sytuacji,z tego co ja wiem antykoncepcja może obniżyć działanie euthyroxu

Gość Leejdiss
No to antykonmcepcja na Euthyrox, a ciekawe jak ma sie Euthyrox na antykoncepcje... ?

Gość Leejdiss
Antykoncepcja a leki Dzień dobry, choruję na nadczynność tarczycy i obecnie zażywam euthyrox, stosuję również środki antykoncepcyjne Yasminella. Czy przyjmowanie obu tych leków nie zaburza ich wzajemnego działania? Szczególnie chodzi mi tutaj o to, czy euthyrox nie zaburza działania środków antykoncepcyjnych? Euthyrox jest hormonem tarczycy, stosuje się go w niedoczynności tarczycy, w takiej dawce, aby stężenie hormonów tarczycy we krwi było prawidłowe, takie jak u kogoś, kto ma zdrową tarczycę. W związku z tym nie może być mowy o osłabieniu skuteczności antykoncepcyjnej Yasminelle.

Gość KaskaL8160
Korzystaliscie z preparatu co sie nazywa Euthyrox N? No bo wyszukiwalam danych dotyczacych tego leku i nic nie moge znalezc. Mozecie cokolwiek powiedziec mi o tym produkcie? Warto go kupowac, testowaliscie jakies zamienniki? Tutaj zanalazlam troche recencji o Euthyrox N: http://www.listalekow.pl/euthyrox-n/ - uwazacie, ze warto sie tym zasugerowac? Nie chcialabym sie i zmarnowac bezsensownie kase, dlatego pytam Was. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.