Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suzie83

Jak pozbyć się cellulitu?

Polecane posty

Gość suzie83

Większość rad dotyczących walki z cellulitem skupia się na zmianie nawyków żywieniowych i trybu życia. Faktycznie w wielu przypadkach to brak aktywności czyli siedzący tryb życia i zła dieta przyczyniają się do osłabienia mikrokrążenia i jakości tkanek podskórnych oraz gromadzenia pod skórą produktów przemiany materii, które objawiają się charakterystyczną strukturą przypominającą wygląd skórki pomarańczy. Niemniej jednak zdarza się i tak, że cellulit pojawia się u osób aktywnych i takich, które zdrowo się odżywiają, a wtedy niestety żadne zmiany nie pomogą, zresztą trudno w tym przypadku wskazać jakiego rodzaju zmiany należałoby wprowadzić! Walka z cellulitem oprócz dbałości o zapewnienie sobie zdrowych warunków życia (dieta + ruch) wymaga też zaangażowania pewnych dodatkowych środków, są to: masaże, kosmetyki na cellulit i kosmetyczne zabiegi antycellulitowe. Domowe sposoby na cellulit Masaż i jeszcze raz masaż, na przykład pod prysznicem z naprzemiennym wykorzystaniem strumienia ciepłej i zimnej wody. Taki zabieg doskonale wzmocni skórę i poprawi krążenie również w jej głębokich warstwach. Domowe SPA z wykorzystaniem soli morskiej albo alg, maseczki i im podobne zabiegi zakończone wmasowaniem w skórę kremu antycellulitowego w dłuższym okresie czasu potrafią zdziałać cuda. Kosmetyki na cellulit To żele i kremy, które wnikając głęboko w skórę i tkanki podskórne poprawiają krążenie oraz obieg limfy. Mają działanie oczyszczające i nieco wyszczuplające, a poza tym wzmacniają tkanki zwiększając ich spójność a zmniejszając przepuszczalność. Aplikację kremu np. Revitol Cellulite należy połączyć z masażem, w ten sposób uzyskamy znacznie lepsze efekty. Walka z cellulitem przy pomocy kremu wymaga jednak czasu i zaangażowania. Jeśli stać nas na zabieg kosmetyczny warto skorzystać również z takiej możliwości. Zabiegi na cellulit Mikrodermabrazja, drenaż limfatyczny, krioterapia, usuwanie cellulitu laserem i ultradźwiękami oto jaki mamy wybór, a de facto zabiegów antycellulitowych jest dużo dużo więcej. Zabiegi te bywają kosztowne i wymagają powtórek, ale jeżeli samodzielnie sobie nie radzimy warto udać się do kosmetyczki choćby dla poprawy samopoczucia. Więcej informacji o cellulicie i kremie na cellulit znajdziecie na stronie www.revitolcellulite.pl

Gość upssss
wytopić na patelni jak topi się słoninę

Gość a mi sie wydaje że cellulitu
nie da się pozbyć samodzielnie.Gdyby tak było to nie miałoby go tyle osób,praktycznie każda dziewczyna go ma,nawet modelki,tancerki,gwiazdy Hollywood,czyli osoby,które dużo się ruszają,dobrze odżywiają i używają dobrych kosmetyków-czyli robią to,co ponoć trzeba robić żeby go zwalczyć...

Gość da sie
odpowiednia dieta, cwiczenia, duzo wody, nawilzanie ciala i masowanie, to wszystko ma sens jesli jest robione regularnie i odrazu powiem ze wynikow nie nalezy sie spodziewac po miesiacu jesli hodujemy go przez kilkanascie lat ale okolo roku

Robiłam sama masaze w domu, ale nic nie dały - skóra sie lekko zaczerwieniała, ale nie byłam w stanie tak mocno przydusic jak wtdy gdy masaż robi druga osoba. Zapisałam sie więc do masazystki - jestem po 14 zabiegach (od 22 kwietnia) i NAPRAWDĘ WIDZĘ EFEKTY !!!!! Co prawda cellulit nie zniknął, ale jest widoczne zmniejszenie gołym okiem. Nie spodziewałam sie, że zniknie w miesiąc skoro mam go od jakis 15 lat, ale stan w jakim jest obecnie jest juz dla mnei zadowalający. Tak wiec polecam profesjonalne ręczne zabiegi. Ale ostrzegam - mogą wyjsć spore siniaki. Ja przez te półtora miesiaca właściwie cały czas mam mniej lub bardziej posiniaczone uda i łydki - ale, ze wiosny jakoś nie widać i nóg nie odsłaniam, to się nie przejmuję.

Oj myślę, że przede wszystkim walcząc z cellulitem trzeba się dobrze odżywiać. Fajnie to zastało powiedziane na samym początku tego wątku, że należy zmienić nawyki żywieniowe. Myślę też, że każda z was ma rację pisząc o tym, że w walce z cellulitem ważne są masaże, ruch i kosmetyki. Niemniej jednak myślę, że zdrowe odżywianie jest najważniejsze, bo nie tylko pomoże nam pozbyć się pomarańczowej skórki, ale też będziemy zdrowi i pełni energii. Poszukałam w internecie trochę informacji na temat diety i walki z cellulitem i znalazłam kilka bardzo cennych moim zdaniem informacji. Gdyby któraś z was była zainteresowana, jak za pomocą diety można pozbyć się pomarańczowej skórki może zajrzeć tutaj http://www.vimed.pl/zwalczanie-cellulitu.html

Gość do tych porad dodam
jeszcze jedną - bardzo tanią. Gąbka Syrena - taka mocno ostra do kupienia w Rossmanie. Naprawdę widać efekty - mi pomogło nawet bez diet, choć oczywiście wskazane jest wszystko, o czym tu jest napisane.

Gość glodna komorka
Kilka moich slow, absolutnie nie zgodze sie z utorka ze osoba zdrowo odzywiajaca sie moze miec celulitis. Ktos kto je owoce i warzywa nie moze miec celulitis chocby naprawde nie uprawial zadnych sportow. Trzeba powiedziec prawde, prawie cala zywnosc sklepowa to produkty przetworzone z chemikaliami w roznej postaci. Zdrowo odzywiajaca sie osoba to ta ktora je tylko warzywa i owoce czyli to do czego nas przystosowala natura. Wszelkie inne jedzenie jest szkodliwe dla naszego ciala, stad cellulitis a nastepnie inne powazne przewlekle choroby. Denerwuje mnie te wspolczesne pranie mozgu, tylko czemu ona ma sluzyc, a zarabianiu na chorobach ludzi ktorzy mysla ze sa madrzejsi od matki natury i poszukuja pigulki na wszystkie choroby. Aby nie chorowac trzeba usunac przyczyne czyli zle jedzenie na talerzu.

Gość jaeva99
zdrowe odżywianie + sport + program antycellulitowy eva natura. Bardzo fajny zestaw żelu i balsamu antycellulitowego.

Nie wiem, czy na pytanie w temacie jest możliwe udzielenie jednoznacznej odpowiedzi. Sposobów jest milion. Słyszałam teraz o takiej nowej metodzie - masaż próżniowy, który robią na przykład w Primavera Spa. Ten sposób podobno jest bardzo skuteczny. Ktoś próbował?

A próbowałyście masażu bańką chińską ??? Ja byłam w Face & Body na takim masażu. Może nie należał on do masażu, który mnie zrelaksował, ale na pewno jest bardzo skuteczny jeśli chodzi o walkę z pomarańczową skórę. Mimo tego, że ciut ciut boli, to warto się wybrać na taki masaż ;)

Wiesz, ja jestem jak najbardziej za wszelakimi zabiegami, bo one faktycznie pomagają, ale jednocześnie uważam, ze nie należy poprzestawać tylko na jednym sposobie walki z pomarańczową skórka, bo to nic nie da. Trzeba próbować, stosować jakieś złożone kuracje, coś takiego znalazłam na stop-cellulit.com Cellulit to że się tak wyrażę, problem wielokrotnie złożony, dlatego w złożony sposób należy się go pozbywać.

Gość blumarine
Zgadzam się z poprzednią wypowiedzią. nie można poprzestać na jednej metodzie walki z cellulitem. Trzeba działać na kilku frontach jednocześnie. Wtedy mamy większe szanse na całkowitą redukcję cellulitu. Wśród domowych metod polecane są masaże. Warto jednak połączyć je z wmasowywaniem specjalnych olejków antycellulitowych (okazuje się, że takowe istnieją nawet dla kobiet w ciąży - http://mamamil.pl/produkty/olejek_antycellulitowy). Pomocna może okazać się również specjalna rękawica wykonana z sizalu, która wygładza skórę. Z metod domwoych polecane są także peelingi z fusów kawy czy cynamonu. Oczywiście nie należy zapominać o ćwiczeniach: rower, jogging, aerobic, spinning - to rodzaje ćwiczeń które pomogą w walce z cellulitem. Metod walki ze skórką pomarańczową można by jeszcze długo wymieniać. Najwazniejsze jest jednak to by nie poprzestawać na jednej metodzie, tylko działać systematycznie. To naprawdę się opłaca. Skóra odwdzięczy się ładnym wyglądem, pozbawionym niedoskonałości.

wiadomo, że dieta jest bardzo ważna i codzienne pielęgnacja również. Jeśli chodzi o cellulit to trzeba z nim walczyć na wszystkich płaszczyznach. mnie w dużej mierze pomogły ćwiczenia w basenie i pływanie, oprócz tego też po dokładnej konsultacji skusiłam się na LipoShock: http://www.pielegnacjaurody.pl/24,Lipo%20Shock.html Zabieg sam w sobie nie jest bardzo przyjemny, ale na pewno warto. Po pierwszej serii już widać znaczące efekty.

Gość zadbajocialo.pl
na stronie www.zadbajocialo.pl opisanych jest kilka sposobów zwalczania cellulitu. Zabiegi na cellulit wykonywane w salonie mozna teraz zrobić równiez samej w domu. np masaż prózniowy body wrapping mezoterapia mikroigłowa

Mikrodermabrazja zabiegiem na cellulit??? Pierwsze słyszę. W jaki spodób niby to ma pomóc?? Bo wiem, że na blizny sie tego używa, ale na cellulit? Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że zabiegi Accent XL przynoszą rewelacyjne efekty. Jestem po dwóch takich i widzę zdecydowaną różnicę. Skóra na udach jest gładsza i bardziej napięta no i tracę centymetry :) Ale i tak nmyślę, że nie uzyskałabym takich efektów gdyby nie zdrowa dieta i sport - łączcie wszystko razem a efekty będa najlepsze

Gość gość
Najlepsze na ujędrnienie skóry są masaże i to najlepiej na bazie kremów czy preparatów do ujędrniania skóry. Dobre są również kąpiele naprzemienne-ciepło/ zimno, usprawniają one krążenie. W całym procesie ujędrniania nie można zapomnieć o ruchu. Ćwiczenia oraz wysiłek fizyczny jest niezastąpiony. Ważna jest też dieta i picie dużej ilości nie gazowanej wody.

A ja polecam krem http://www.vitalab.pl/7,revitol-cellulite.html. Mnie pomaga, choć jeszcze nie do końca się pozbyłam skórki. Najwięcej mam oczywiście na udach i zajmie mi to sporo czasu, ale pierwsze przebłyski widać. Do tego jeszcze wyeliminowałam słodycze i piję sporo. I jest git.

Gość mimikanka
bluemarine wspomniała o peelingu z kawy - potwierdzam, bo stosuję :) kawa ma super działanie antycellulitisowe, a jak zmieszamy ją dodatkowo z olejem bogatym w witaminy (szczególnie witaminę E) to działa super na skórę. Ja polecam mieszać z rzepakowym - witaminy E ma bardzo dużo, a przy tym jest tani :)

Gość zazzulka
Dziewczyny, na cellulit najlepsza jest seria zabiegów ujędrniających. Ostatnio odkryłam zabiegi antycellulitowe przeprowadzane z wykorzystaniem nowoczesnego urządzenia Dermation. Głowica tego urządzenia otwiera łączenia skóry i pory błon komórkowych, dzięki czemu składniki odżywcze wnikają głęboko w skórę. Efekt jest widoczny nie tylko od razu - składniki uwalniają się powoli, dzięki czemu długo pracują w skórze, pobudzając naturalne procesy odbudowy skóry. Wiem, że można ten zabieg stosować zarówno na ciało, jak i na twarz. Na cellulit działa - przynajmniej u mnie :)

Gość gość
Mi najbardziej pomogły dermomasaże, wmasowywanie specjalnych kremów oraz wykluczenie z diety cukru :)

Gość gość
Od siebię mogę polecić produkt, który mi pomógł, celuli to duży problem, ale można rozwiązać go łatwo strona produktu, cellinea.usa.cc

Gość Hepka0
Dla chcącego nic trudnego. Osobiście jestem zwolenniczką bielizny antycellulitowej zakupionej na http://orirose.pl/ Ich materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, dlatego lubię ją nosić do snu. Pierwsze efekty można zauważyć dosyć wcześnie, ponieważ ta bielizna delikatnie masuje okolice miejsc w których jest cellulit. Jestem bardzo zadowolona z efektów

Gość DoALot
Na takie problemy przede wszystkim cellu lift Efektimy

Gość gość
Cellu off Floslek, potem długo, długo nic

Gość gość
Likwidowałam cellulit na udach i pośladkach w Imeiaa. Zmiany widać od razu. Można ćwiczyć cały czas, ale i tak pewna warstwa tłuszczu bez ingerencji zewnętrznej zawsze pozostanie. Zapłaciłam stosunkowo niewiele za komfort psychiczny. Teraz latem przesiaduję częściej na plaży, nie wstydzę się. Pani Aleksandra, lekarz medycyny estetycznej w tym gabinecie poleciła mi też bardzo dobry krem, żebym dłużej efekt utrzymała. Super babka i wie, co robi.

Są różne drogi na pozbycie się celulitu, jedna to ćwiczenie i dieta a druga to zabiegi. Inni powiedzą że jakieś kremy i inne suplementy ale to tylko ściema. Ja połączyłam dwie pierwsze drogi i zaczełam ćwiczyć po czym poszłam na zabieg laserem do http://bodycareclinic.pl/ ijuż prawie nie mam celulitu, ale dalej ćwiczę bo chcę mieć super nóżki na lato.

Gość gość
Z czystym sumieniem polecam Cellu Lift od Efektimy