Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed trzydziestką

Czy ktoś studiuje w Anglii

Polecane posty

Gość do soul
tepaku jeden idz do Loacal authority to juz nie uslyszysz CHYBa ttylko ja jest. najpierw zrzedzisz ze ludzie nie sa pewni co i jak ,ale i tak pytasz na forum ...... zreszta zadasy co do student finance moga sie zmeiniac co roku,wiec z ektos dostal grant rok teu to nie znaczy ze w tym roki i ty dostaneisz na takich samych warunkach.

DO TEPAKA: po pierwsze, nie zycze sobie wyzywania mnie. po drugie pytam na forum jakbys nie zauwazyla/nie zauwazyl ludzi,ktorzy STUDIUJA, a slyszalam to od osob,ktore nie wiedzialy do konca co i jak,tylko gdybaly. i pi dol sie ze swoimi wyzwyskami

Gość a ja myśleee
do soul - uważaj bo ci piana z ust pójdzie:D Zanim zaczniesz kogoś wyzywać od tępaków naucz się poprawnie pisać bo z trudem można doczytać o co ci chodzi:o

Gość a ja myśleee
selfminder jeszcze jedno pytanie.Studiujesz diploma czy degree? jaka jest między nimi różnica? z góry przepraszam tych dla których jest to głupie pytanie za obrazę ich uczuć wyższych :P

Gość przed trzydziestką
to wyżej to byłam ja.

Gość az nie moge uwierzyc ze
ludzie moga bys tacy nieudolni..........sorry,ale wy nawet nie potraficie same zlozyc dwoch aplikacji -jedna do UCAS ,druga do Student Finance ,no to radzilabym wam zapomniec o studiach........

Gość do soul
przed trzydziestka- bez wzgledu na to jakbym napisala to ty i tak bys nie zrozumiala, skoro nawet nie wiesz jaka jest rozniac miedzy degree a diploma i po prostu zakres twoich trywialnych pytan co do studiow jest po prostu zenujacy....gdybys miala 15 lat to byloby to zrozumiale ,ale ty jstes juz dorosla baba i nawet czegos takiego jak zlozenia papierow na studia nie potrafisz zalatwic? podejrzewam ,ze predzej czy pozniej i tak padnie to pytanie ,weic odpwiem na nie juz teraz- jak ci sie uda zlozyc w koncu ta jakze skomplikowana apliakcje do UCAS , uda ci sie znalezc droge do uniwersytetu i bedziesz uczeszczac na zajecia i jakims cudem uda ci sie napisac eseje, pozaliczac prezentacje i egzaminy , to jak juz skonczysz ten kurs to pamietaj ze to TY bedziesz musiala zlozyc podania o prace a nie ludzie bede do ciebie przychodzic blagajac zebys dla nich pracowala..... tak tylko otym wpsominam , bo mimo to ze dla ludzi ktorzy sa w stanie uzyc wiecej niz 5 procent ich mozgu to jest logiczne , obawiam sie ze dla ciebie to bylby kolejny problem i dlatego szczedze ci zakladania topiku- skonczylam studia w anglii i nikt mnie nie prosi zebym dla nich pracowala, juz od meisiaca siedze w domu i nikt jeszcze do mnie nie przyszedl zaoferowac mi prace.

przed trzydziestka - sorry, Twoj post byl chyba do nicku "do soul", nie do mnie :P zle zrozumialam. DO "DO SOUL" - jak pewnie wiesz,studia w Anglii roznia sie troche od studiow w Polsce pod wzgledem tych wszystkich nazw dyplomow itd, wiec nie kazdy obcokrajowiec musi wszystko wiedziec. a kto pyta,nie bladzi. chyba juz widzialam Twoje posty wczesniej, jak jechalas po ludziach pytajacych tez o cos zwiazanego ze studiami, z kontekstu wydaje sie,jakby to byla ta sama osoba.

Gość do soul
ten powyzszy post nie byl do ciebie ....co miala ci powiedziec to ci pwoeidziala.......... w sumie to byla dobra rada- bo LA dobrze wie jak zalatwic student finance.....

Gość do soul
soul jestem tego swiadoma, zezagranica to wyglada inczej niz w poslce, jednakze na tym topiku roiecie z tego problem na miare: jak wyprodukowac bombe atomwoa gdy ma sie tylko puszke fasoli i brudna skarpetke''.......juz ktos napisal ze wszystko jest na internecie i zlozenie papeirow na studia to jedna z najprostszych rzeczy , wiec jak ktos ma az takie z tm trudnosci to naprwde zastanowilabym sie czy podola na uniwersytecie... poza tym byl tu topik studia w anglii czy studia zagrnaica i bylo tam mnostwo informacji,ale widcoznie niektorzy sa juz tacy leniwi ,ze nawet kafeterii nie moga przeszuakc i wola zadawac naapwrde ,ale to naprawde glupie pytania.....

Gość przed trzydziestką
do soul - nie wiem czy twoja zdolność czytania jeszcze się nie rozwinęła ale pytanie nie było skierowane do ciebie. Nie, nikt dla mnie nie musi pisać podań bo mieszkam tu już 5 lat i dobrze sobie radzę i z podaniami o pracę i z esejami w collegu. A tobie polecam 10 głębokich oddechów i może kurs yoga dla początkujących:D

Gość jussaa
a mi się wydaje że niektórzy tu się wyśmiewają bo po prostu zazdroszczą tego że inni chcą coś zrobić ze swoim życiem.Pewnie sami nic nie osiągnęli albo pracują na zmywaku i nie mogą przeżyć że ktoś ma ambicje...typowo polskie.Lepiej zmieszać z błotem:o

Czesc! Widze znajome "twarze". :D Nie przejmujcie sie, ja mam 27 lat, a dopiero teraz zaczynam. ;) Kazdy mowil mi, ze na studia nigdy nie jest za pozno. Teraz jestem jeszcze bardziej zmotywowana niz kiedys. Jakie kierunki Was interesuja? Na jakie studia sie wybieracie? Undergraduate czy postgraduate? Jaki uniwersytet? Pozdro!

Gość do soul....
pzred trzydziestka----no tak ,meiszkasz tutuaj juz 5 lat ,a masz takie problemy ze zloezniem papierow na studia? no prostu nie moge sie temu nadziwic...... ja pzryjechalam do londynu jak mialam 18 lat i zlozylam papiery na studia po roku ,bez niczyjej pomocy.... a ty wydziwisz jakby to bylo niewiadomo co ....a co do yogi to probowalam i jakos mnie nie zainteresowala.....

Gość przed trzydziestką
a soul - a może daj jej jeszcze szanse bo jakaś znerwicowana jesteś:D a może to życie w dużym mieście tak cię stresuje. Hej Mayor.Myślę o pielęgniarstwie bo pracuję w tych klimatach i podoba mi się.W gre wchodzi uniwersytet w Leeds lub w Yorku ale raczej wybiorę ten drugi.Całkiem niedawno wpadłam na pomysł podjęcia studiów i na razie zdobywam informacje (co niektórym wydaje się nieprawdopodobne bo powinnam urodzić sie z taką wiedzą).

Ah, Yorkshire. :) Ladnie tam, szczegolnie York to piekne miasto. Mialam nadzieje, ze moze ktos z Londynu sie odezwie i bedziemy mogly sobie pogadac i powymieniac opinie, etc...

Gość przed trzydziestką
w tym roku już się nie załapię, mam zresztą inne plany, więc jeśli już to zacznę w przyszłym.Mam jeszcze dużo czasu na podjęcie decyzji. A ty Mayor co studiujesz?

Pielegniarstwo... Bardzo humanitarnie. Lubisz pomagac innym? Swego czasu tez o tym myslalam, bo lubie dodawac ludziom otuchy, wspierac, dawac nadzieje. Ale chyba bym sie nie sprawdzila. Mnie ciagle gdzies nosi. Powodzenia zatem! Czy juz zlozylas aplikacje? Jakie byly wymagania? Tlumaczylas tez dokumenty? Czy to krotszy kurs?

Gość przed trzydziestką
do soul jest z Londynu, może da ci parę wskazówek jak być wredną :P

Jeszcze nic. :D Ale od pazdziernika... Turism + Business & Management. Jestem bardzo podekscytowana. Oczywiscie obawy czy dam rade bo dziecko, praca i te sprawy....

Gość przed trzydziestką
też nigdy nie sądziłam że pójdę w tym kierunku, pracuje w opiece 4 lata i to chyba to.Dokumentów jeszcze nie złożyłam bo wpadłam na to 2 tyg temu. Swoje dyplomy z Polski mam juz przetłumaczone od dawna, tak na wszelki wypadek.Kurs trwa 3 lata -undergaduate. Turystyka? to to co lubie:D ale wolę to robić niż się tego uczyć;)

No ja tez wlasnie nie dawno na to wpadlam. W ogole watpilam w swoje sily bo wiesz. Z jednej strony praca, z drugiej dziecko i jego szkola, no i jak to wszystko pogodzic...? Ale trzeba sie ogarnac i wziac troche za siebie bo lata leca. Moj mlody w tym roku 8 lat skonczy, czas najwyzszy zebym cos zrobila w koncu.

Gość wytlumaczcie jak glupiemu
Co z ta polska matura?? Jesli kiepsko mi poszlo i zwyczajnie sie wstydze... :( to czy jest taka mozliwosc zeby po zdaniu tego egzaminu z ang nie pokazywac ej matury wcale?? Istnieje taka mozliwosc??Tez chcialabym pojsc na studia w Anglii.

Nie musisz miec matury zeby sie dostac na studia tutaj. To zalezy od uniwersytetu, od tego jaki kierunek chcialabys studiowac, od tego w jakim wieku jestes, etc..

Gość wytlumaczcie jak glupiemu
Prawie 30 na karku,a chce studiowac animal care lub cos artystycznego ;) (dobrze rysuje i uwielbiam to)

Gość przed trzydziestką
selfminder zaglądasz tu jeszcze?