Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana autorka

Chyba mam tasiemca!!!! ratunku!!!!

Polecane posty

Gość mysle ze to
raczej glisty ludzie badz jakies inne pasozyty

Gość załamana autorka
no w sumie to nawet nie wiadomo czy ja jestem zródłem:P ech.... mam nadzieje, ze wszystko się jakoś wyjaśni i nie mam w sobie żadnych paskudnych pasozytów... za to jestem sytasznie ciekawa ile jutro rano będe wazyć... jak znajde dziś albo jutro rano człon tego cholerstwa w kale to rano zawioze go na badania.... dam znac... :) dzięki za pomoc:)

Gość załamana autorka
dlaczego glisty???? skad ten pomysł? zreszta co jest gorsze? patrząc na zdjęcia członów tasiemca w kale...to wyglądały jak te u mnie... dlatego stwierdziłam ze to raczej tasiemiec... moze się myle... a glista jak się objawia?

Gość eeeeeeeehehhehehhhhhhhhhhh
glista jest chyba gorsza, w ogóle z tego co wiem, to nicienie trudniej wyleczyć. ale mogę się mylić.

no to pieruństwo zadomawia się w jelitach a potem z krwią przemieszcza się po całym ciele włazi w mięśnie i tak dopiero robi cyrki

Gość załamana autorka
coś ten link nie chodzi:( ponoć glisty sa zywe jak sie wydostaja... u mnie nic się nie ruszało... jezu, człowiek patrzy co je, myje sie, po każdej toalecie tez-a tu taka historia! za jakie grzechy!!

Gość fajne te dżinsy
moze jestes w ciazy ?

Gość załamana autorka
ten włosień to jest bardzo mały...tylko kilka mm... a to co znalazłam w kale to niby jak te człony tasiemca co sie odrywaja i wychodza w kale... własnie takie tasiemki.....

Gość idź czym prędzej
bo ten tasiemiec to moze miec nawet kilka metrow w twoich jelitach :o

Gość załamana autorka
w ciąży nie...:)-choć szkoda.... @ mi się skończył kilka dni temu... chyba ze należe do nielicznych kobiet, które krwawią przy wczesnej ciąży:P

oglądałam ten film, obejrzyjcie go! dbry jest!

Gość mysle ze to
no ja nie mialam nigdy doczynienia z takimi pasozytami wiec trudno mi powiedziec,badania i wizyta u specjalisty musowo musisz zaliczyc,lepiej za wczasu lub dmuchac na zimne jak to mowia

a nie jadłaś beżowych tasiemek ostatnio? :classic_cool:))

Gość inkkkkkka
raczej śluz zdaża się jak zjesz coś paskudnego

Gość załamana autorka
obiecuje ze dam jutro znac...jak tylko coiś dziś znajde w kale to od razu zaniose na badania i poczekam na wyniki... zwykły wymaz moze nic nie pokazać.... czytałam że nawet przy kilkunastu badaniach nie wykazało pasozytów... i najlepiej zanieśc to co wyjdzie.... trzymajcie kciuki...mozę nic nie mam... sama w to nie wierze...ale racja...wstydzić się nie zamierzam. choroba to choroba, nie?

Gość dokktor google
Ty chyba masz tego tasiemca na dodatek uzbrojonego Proglotydy najdalej odsunięte od główki, zwane macicznymi, zawierają dojrzałe jaja. Segmenty te odrywają się kolejno od ciała tasiemca i wraz z kałem opuszczają organizm żywiciela ostatecznego. Długość dorosłego pasożyta może wynosić do 4 metrów. Oprócz przewodu pokarmowego tasiemiec uzbrojony może się osadzić w mięśniach i narządach wewnętrznych człowieka jako larwa wągier. Szczególnie niebezpieczne są przypadki osadzenia larwy w mózgu, uciskając go może ona wywoływać objawy podobne do padaczki. Człon tasiemca uzbrojonego Objawy chorobowe: * anemia * awitaminoza * osłabienie

Gość dokktor google
Objawy infestacji tasiemcami to najczęściej: * osłabienie, * chudnięcie, * nudności, * wymioty, * bóle brzucha, * biegunka, * zaparcia. Mogą się także zagnieździć w innych narządach (mięśniu sercowym, wątrobie, płucach, a nawet siatkówce oka czy w mózgu)i spowodować ich uszkodzenie, a nawet śmierć chorego na tasiemczycę. Szczególnie niebezpieczny jest tu tasiemiec bąblowcowy.

Gość załamana autorka
nie jadłam kremowych tasiemek:) a pierwsze jakie znalazłam i nawet urwałam na pół....to takie ciemniejsze były,... tylko wtedy nie pomysłąam ze to coś niepokojącego... równie dobrze moge miec nieuzbrojonego tasiemca...jest znacznie łagodniejszy....i tak samo odrywaja się od Niego człony... z tą róznice że nie ma haczyków i zakończeń.... ja tam zadnych nie widziałam... po prostu tasiemka...

Gość dokktor google
Diagnoza tasiemczycy polega na wykonaniu badania kału na obecność jaj lub członów tasiemca. Pomocne jest również określenie typu tasiemca, które jest możliwe po mikroskopowym badaniu główki lub członów tasiemca. Lekarz pierwszego kontaktu kieruje chorego na leczenie szpitalne do specjalistycznych ośrodków. Przy umiejscowieniu tasiemca w innym miejscu niż w jelicie konieczny może być zabieg chirurgiczny. U osób dorosłych zarażenie się tasiemcem nieuzbrojonym przebiega najczęściej w sposób bezobjawowy. Czasami pojawia się niedokrwistość, uczucie ogólnego osłabienia, bóle brzucha, biegunka lub zaparcia, nadmierna pobudliwość albo apatia, pobolewanie i zawroty głowy, utrata apetytu, nudności, chudnięcie. Często pierwszym niepokojącym objawem jest znalezienie członów tasiemca w kale.

Gość załamana autorka
sluzu nie miałam.... te tasiemki to takie sliskie jakby były.... i elastyczne....:(

Gość dokktor google
uzbrojony czy nie uzbrojony, należy wyleczyc

Gość moze jadlas
grzebalas sobie w kale ?:D ble ja bym tego nie dotknela :D A moze to byl wydalony makaron ?:D

jak bys miała tasiemca, dziewczyno, to żarłabyś jak przerwany koń! Tasiemiec jak odrzuca człony, to też byś ich w kale nie widziała, bo on odrzuca nawet do 2 metrów i sama byś tego nie wyciągnęła. Więc albo cztery litery zawracasz, albo złe źródło informacji znalazłaś. Poza tym przy tasiemcu, bywają częste bóle głowy, omdlenia, a nawet utraty świadomości, przy niektórych produktach żywnościowych moga wystepować torsje lub coś w formie zatruć pokarmowych.

Gość załamana autorka
doktoorze:) i włąsnie dlatego założyłam że mam nieuzbrojonego jak cos... zawsze to lepsze niz ten z haczykami lub z przyssawkami!!! tez sobie pocieszenie znalazłam...