Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milkazx1

kastracja suczki

Polecane posty

Gość milkazx1

Witam! Mam pytanko odnośnie mojej suczki.Tina ma 8 miesięcy i dokładnie 17,02,2010 dostała pierwszą cieczkę.Przez pierwsze 14 dni była spokojna i nie ciągnęło jej do psów,ale piętnastego dnia to się zmieniło.Tina zrobiła dziure w siatce i uciekła do psa sąsiadów.Zanim zdążyłam do niej dobiec,pies już na niej siedział,ale jeszcze nie zdąrzył się zczepić.Dzwoniłam do lekarza weterynarii i pytałam sie czy możliwe jest,ze tina zaszła w ciąże i czy ewentualnie jest jakiś środek na wczesną aborcję.Pani doktor powiedziała,że w takim przypadku muszę odczekać 21 dni i po tym czasie przyjechać do niej z suczka na USG.I problem polega na tym,że pani dr. powiedziała mi,że jeśli się okaże,ze Tina jest w ciaży to tnajlepiej ja wykastrować,ponieważ po środkach poronnych mogą wystąpić zapalenia dróg rodnych.Natomiast ja nie chcę,żeby Tina była teraz katrowana,ona jest pieknym huskim i chcę,żeby kiedyś miała szczeniaki z psem tej samej rasy.Czy ktoś z was miał podobną sytuację? bo nie wiem co robić? I mam jeszce jedno pytanie,kto wie jak długo suki maja cieczkę,bo Tina ma już równo 3 tygodnie.

Gość Neto
...nie wiem jak długo - moja suczka ma juz cztery tygodnie cieczke i ostatnio jak sie zczepiła z jakims kundlem ,to musiałem zlać go do nieprzytomności żeby ich rozdzielić...