Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Co sie dzieje z moją twarzą? Pomocy...

Polecane posty

Dziewczyny pomozcie, Zawsze mialam nieskazitelna twarz, tzn. troche piegow i mala blizan z na policzku z dziecinstwa, ale nigdy pryszczy czy zaskowrnikow. A teraz tragedia... mam na twarzuy pelno malych krostek, nie czr=erwonych. To wyglada jak maksymalnie zapchane pory. na 100 % to nie wysypka... Troche mam domysly, ale nie wiem: Od grudnia nie biore tabletek antykoncepcyjnych(ale dopiero po takim czasie twarz by mi sie zepsula?), pije ostatnio duzo herbaty zielone(moze mnie oczyszcza z toksyn i wszystko tak wylazi) lub jeszcze od dwoch tyg. uzywam plynu micelarnego- ale to jest kosmetyk gleboko oczyszczajacy, wiec.... Jak sobie z tym poradzic? moze znacie jakies masci, kremy? to nie sa typowe pryszcze tylko takie grudki, kilka wycisnelam ale to okropne i juz nie chce tego rozbic....

tez tak mam, po odstawieniu tabsow moja twarz to same zaskorniki, czuje sie jakbym znow byla w okresie dojrzewania...

z tego co znalazlam w necie to sie nazywa zaskorniki zamkniete... Kurde, nie chce juz wracac do tabletek, ale moja twarz zaczyna wygladac okropnie..... Nie mam juz 17 lat zeby to bylo normalne...jak to usunac? moze macie jakies sprawdzone metody... Kurcze, ale czy po trzech miesiacach dopiero by wyszly te wagry na wierzch?

gdzies wyczytalam ze dobrze radza sobie kwasy z zaskornikami zamknietymi ale gdzie je dostane? i czy zabieg kwasami wykonuje sie tylko u kosmetyczki? Dziekuje za rady:)

Gość lauraaa 24lata
nie mam pojecia o kwasach , najlepiej leczenie kwasami peelingi itd, wykonywac u dr dermatolog niz u kosmetyczki , sprubój tego żelu dermacos , może akurat podleczysz ten tradzik

Włsnie spisalam nazwe, jutro kupie i wyprobuje. Na codzien nie robie makijazu, tzn. nie uzywam podkladow, pudrow itp., tylko oczy, jedyne zanieczyszczenia na mojej twarzy to sebum i kurz, myje regularnie dwa razy dziennie, raz w tyg. peeling, nie sosuje zadnych kremow, uzywam codziennie plynu micelarnego, nogdy nie mialam problemow a teraz.... Szlak by to trafil. obecnie mam na twarzy benzacne, ale watpie ze to cos da....

Gość lauraaa 24lata
ja mialam trądzik rózówaty , bardzo trudny do wyleczenia , rózowo czerwone grudki na policzkach :( masakra :( , byłam u lekarza , masci i kremy niełagodziły tego. ale wyleczyłam dermacosem - żelem , kosztuje około 16zł tylko w aptekach po pierwszym opakowaniu niewidzialam żadnej poprawy , dopiero podczas drugiego opakowania zmniejszył sie , teraz nie mam wcale ale od tamtego czasu myje tym twarz 2 razy dziennie codziennie , trzymam kciuki , abys calkowicie wyleczyła swój tradzik .. bedzie dobrze !

Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Jutro kupie te tabletki i zel dermacos. zobaczymy... na razie jestem tym strasznie zdolowana bo nigdy nie mialam takiego problemu...

Gość lauraaa 24lata
Anioł ciemnosci--> napisz jak tam ten tradzik? i czy byłas u lekarza? pozdrawiam !

nie wiem na ile powazne sa te Twoje zmiany skorne, bo link mi sie nie otworzyl, ale mi pomaga peeling enzymatyczny ziai, usuwa wszelkie zaskorniki z okolic nosa,brody i inne. http://www.splendore.pl/Calma_HLC_Peeling_enzymatyczny___60ml_p4347.html co do tego,ze moze to byc efekt odstawienia tabletek, a owszem moze, bardzo prawdopodobne, bo czytalam ,ze dziewczyny dosyc czesto pozniej borykaja sie z takim problemami. daj znac co i jak!

Gość tez tak mialam to pigulkach
zwalczylam to przywiezionym z maroka olejkiem arganowym kosmetycznym w dwa tygodnie

Naiestety do lekarza sie tak latwo nie dostalam. Zapisalam sie dopiero na 20 kwietnia a do tej pory musze sobie jakos radzic. Przegrzebalam wczoraj wszystkie mozliwe artykuly na temat tego co i u mnie pojawilo sie na twarzy i zakupilam dzis dwie rzeczy: paste cynkowa lassari i do tego plyn do skory Acnosan i to jest plyn do stosowania na skore z zapaleniem lojotokowym i przy problemach z zaskornikami. Dzis wieczorem zastosuje pierwszy raz. Zobaczymy jak to zadziala.na dzien mam krem Pharmaceris na problemy z zaskornikami- tez jest to kosmetyk kupiony w aptece. Na razie takim zaufam. zobacze jka to podziala i jak sie pojawia jakies efekty to dam znac...moze komus innemu tez pomoze

Gość agnieszka_f
Pasta cynkowa bardzo wysusza. Spróbowałam kiedyś, uzywalam bardzo krótko, raczej działa na wykwity, które juz "wyszły na wierzch", bo zasusza i przyspiesz powstanie strupka. Natomiast nie wyleczy przyczyny. Jeśli już będziesz walczyć to pamiętaj o nawilżeniu i nawadnianiu, bo wszystkie prepataty bardzo wysuszją a to powoduje błędne koło.