Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danzig danzig

do osób, które pisały pracę licencjacką

Polecane posty

Gość danzig danzig

mam pytanie,które zademonstruje na bardzo prostym przykładzie czy jeżeli w książce jest zdanie:....traktuje się jako główny cel jej istnienia to czy jeśli napiszę: będącej głównym celem istnienia to czy to jest dopuszczalne????? oczywiście jest to bardzo prosty przykład,chciałam tylko żebyście dobrze mnie zrozumieli(nie to że całą pracę mam taka)

Gość danzig danzig
nie przepisuje książki,często piszę definicje czegoś,więc ich sama nie wymyslę i dlatego interesuje mnie czy ten przykład,który podałam jest dopuszczalny?

Nie cytujesz dosłownie, a poza tym nikt z czytających raczej nie skojarzy tego fragmentu z wybranym wersem z książki. Jeszcze jedno. Podejrzewam, że oni mają do przeczytania setki prac. To są tysiące stron, więc nawet nie wiem czy przesuną po tym wzrokiem.

Gość danzig danzig
nie jest to praca humanistyczna,tylko ekonomiczna poza tym moja praca nie opiera się w całości na takich przykładach które podałam,przecież wiadomo ale czasem przy def. to stosuje,i dlatego pytam czy tak może być

Gość danzig danzig
wiem,że oni nie skojarzą,ale mamy program antyplagiatowy i dlatego pytam czy podany przykład podchodzi pod plagiat czy nie,oczywiście przypisy mam

Gość prosze o odpowiedzzzz
no ale nawet jesli cytujesz prace doslownie, a podasz w przypisie w tytul, to to zaden plagiat :O lic. to praca stricte odtworcza, poza wstepem i jakimis wnioskami :O nawet jesli zmienisz konstrukcje zdan, wyrzucisz jakies fragmenty, przeredagujesz cos, to przypis podac music, bo to nie Twoj pomysl. itp.