Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krychaa

ZAMIAST KWIATOW NA SLUB

Polecane posty

Witam, zamiast kwiatow na slub chemy aby gosce wplacili pieniazka na konto fundacji, ktora zbiera kase na operacje coreczki naszych znajomych. Moj problem plega na tym, ze nie wiem jak ujac to na zaproszeniach. Moze jakas pomo bo mam brak weny.

Gość Słowo Prawdy
yyyy...prymitywna pokazówa :(

Ja sobie zażyzylam maskotki i chcialam je wszytskie oddać do domu dziecka, jednak moje stare ciotki dewotki uznaly że kwiatek musi byc..no bo jak to bez kwiatka, nie każdemu ten pomysł się podobał... W zaproszeniu dodaj adnotację gdzieś na dole. to trudne do ujęcia w słowach... ale np "wspólnie uznaliśmy że zamiast nietrwałych kwiatów moglibyśmy razem zrobic coś dla innych...jeśli ktoś ma zyczenie prosimy kwotę przypuszczalnie wydaną na kwiatki wpłacic na konto i nr" lub coś w tym stylu...

Gość duża hela
Byłam na takim ślubie, młodzi na zaproszeniach napisali po prostu: prosimy nie kupować kwiatów, zamiast tego będą mile widziane datki na ..... i tam nazwa domu dziecka... tylko nie było wpłat na konto, po prostu siostra panny młodej stała ze skarbonka, i jak składalismy po ślubie życzenia pod kościołem, im dawaliśmy kopertę lub prezent, a do skarbonki wrzucalismy przewaznie po ok 20 zł własnie zamiast tych kwiatków, po weselu młodzi zawieźli kase do domu dziecka i wpłacili po prostu

Gość
zrobce puszeczk i niech wrzucaja kase. albo na zaproszeniachn napiszcie adres na ktory moga wplaac pieniazzki

Gość jateżtakzrobiłam
Na naszych zaproszeniach napisaliśmy, że gdyby ktoś zechciał nas obdarowac kwiatami, to prosimy o zastąpienie ich książkami dla (tu nazwa placówki) lub datkiem pieniężnym na potrzeby placówki. Parę dni po ślubie pojechaliśmy i zawieźliśmy tam zebrane książki i pieniądze.

Gość po co uuuuppp
No czego jeszcze nie wiesz? :O

Gość tauron
widzę tu lukę prawną i do natychmiastowej naprawy , prawnicy do boju i zobaczcie , że wiele świerzych i nowo zawartych małżeństw proponuje aby zamiast kwiatów goście przekazywali datki na konkretny cel i dla jakiegoś chorego dziecka dają ale często tak jest, że chcą dać pieniądze na jakiś cel i nawet nie mają pomysłu , nie wiedzą kogo zasponsorować , zatem namawiam fundacje z północy Polski albo z lubuskiego , z rzeszowskiego ....itd. aby podawały , że Ewa z pomorskiego potrzebuje pilnej pomocy albo Heniek z kieleckiego musi mieć przeszczep , głównie chodzi o pomoc dzieciom ale wszyscy muszą wiedzieć, że dla dzieci jest pomoc przeznaczona zamiast kupna kwiatów, które za dwa dni zwiędną , chyba rozumiecie co mam na myśli :)

Gość buuuhhahahhahahahaa
Napisz to po polsku, bez błędów ortograficznych, z poprawną interpunkcją i mniej chaotycznie, to może zrozumiemy

Gość ZróbSWÓJślub
To chyba coraz popularniejszy trend :) Po co kwiaty, które zaraz się wyrzuca, szczególnie jeśli jedziecie od razu na miesiąc miodowy? Jeśli chcecie coś innego zamiast kwiatów najlepiej napisać to normalnie w zaproszeniu (jak ktoś woli można też wierszem :)) i przypomnieć jeszcze gościom jak będziecie wręczać zaproszenia lub rozmawiać czy to osobiście czy przez telefon przy jakiejś innej okazji. A i tak mimo usilnych starań niemal zawsze znajdzie się ktoś kto nie ogarnie i i tak przyniesie bukiet ;) Co jeszcze może być zamiast kwiatów pod kościołem? Zobaczcie propozycje na naszym blogu :) http://zrobswojslub.pl/zamiast-kwiatow/